Det är måndag kväll och klockan är 18:33. För bara några veckor sedan hade jag nästan inget planerat inför sommaren. Nu helt plötsligt får jag inte in så mycket mer. Samtidigt som jag vet att jag har en fantastisk sommar framför mig, så innebär det ju att jag inte är hemma och det innebär att man missar allt här hemma.  

 

“För er som inte hänger med i kidsens lingo betyder detta alltså “Fear Of Missing Out”. Att känna att oavsett vad man gör under dessa förbannade sommarmånader så missar man ändå något. Det är alltid någon som har det härligare, det är alltid någon fest man missar eller någon badbrygga man inte blivit inbjuden till.”

“Och alla dessa möjligheter och all denna stress inför att allt ska vara så JÄVLA FANTASTISKT, den tar död på all min längtan till sommaren. Jag vill bara stänga ner sociala medier, dra för gardinerna och kura upp i soffan och peka finger till världen.”

Från Linda på Bloggen LaLinda.

 

“Och så drabbas jag av seriös FOMO”. Det är så Linda uttrycker det. Tänk om jag missar något här hemma? Samma känsla har jag när jag ser alla resebloggare har galet kul i Stockholm året runt… och så sitter jag i Skåne… Men så landar jag. Men hallå. Du har en fantastisk sommar framför dig. Och jag kommer få umgås med resebloggarna nästan en hel helg. Så. Bra. Allt lugnt igen. Och efter en ganska lugn vår vad gäller resandet, ser jag nu fram emot att få upptäcka världen lite igen

 

Alltså, ni måste bara in och läsa hela inlägget hos Linda, i alla fall den andra halvan. Skrattar rätt ut. Lisa, Livet från den ljusa sidan publicerade en sommarlista för ett tag sedan med lite trevliga sommarfrågor. Så jag tänkte att jag hänger på den precis som Fantasiresor och Äntligen Vilse har gjort. Så här kommer den. Min/Vår sommarlista.

 

1# PÅ VILKA PLATSER SPENDERAR DU HELST DIN SOMMAR?

Ja, var som helst faktiskt. Bara helst inte hemma. Även om jag verkligen tycker Sverige är fantastiskt på sommaren, så föredrar jag att vara någon annanstans på vår planet. Mest för att jag verkligen först då kan slappna av på riktigt. Det kan låta konstigt, men för mig försvinner måsten, städning och krav inte förrän jag är hemifrån. Och då, då kan jag bara vara och njuta av livet för en stund. Och det skulle i och för sig också fungera i en liten stuga var som i Sverige.

Just i sommar är det fyra planerade resor. Om en vecka, i mitten på Juni, åker vi till vår huvudstad för att vara med på Bloggeventet för resebloggare, mingla med andra resebloggare och roadtrippa Sverige. En vecka senare åker vi till Grekland på pressresa. Vi ska upptäcka Skiatos och Alonissos. Några dagar efter det, i början på Juli, åker jag [Daniela] till Warzawa i Polen på jobbresa med bloggen. I mitten på Juli åker vi till Förenade Arabemiraten och Abu Dhabi och Dubai. Är så spänd på att få uppleva en ny del av världen.

 


Grekland, Zakythos

2# HUR LÄNGE ÄR DU LEDIG I SOMMAR?

Innan vi startade vårt företag var det inte ovanligt att vi var lediga både fyra och fem veckor i sträck. Precis som många andra i landet. Men de senaste elva, tolv åren har vi varit tvungna att åka när det är lågsäsong i företaget. Det har inneburit max tre veckor i stöten. Som kompensation för det har vi därför också de senaste åren åkte tre veckor runt Jul och Nyår. I sommar har vi en vecka i Juni och två i Juli.

 

3# SKULLE DU VILJA ÅKA NÅGON ANNANSTANS ÄN DE STÄLLEN DU PLANERAT?

Ni känner mig väl vid det här laget? Behöver jag ens svara på frågan? Men okej. Senaste tiden har listan med ställen jag vill se ökat lavinartat. Jag skyller det på de andra resebloggarna. Svalbard, Georgien, Armenien, Förenade Arabemiraten [som bokades samma dag som jag läste Drydens inlägg], Kanada och Brittish Colombia lockar fortfarande, Colombia, Equador… Ja, jag kan fortsätta ett tag till…

 

4# HUR SER DIN MIDSOMMAR UT?

Planen var att vara borta över midsommar. Det blev halvt så. Vi åker till Grekland Midsommardag och spenderar Midsommarafton med goda vänner.

 


Bilden är från Midsommarafton hos syster för några år sedan.

 

5# VAD INNEHÅLLER DINA BÄSTA SOMMARDAGAR?

Vila, inga måsten, bra deckare a la Michel Connelly och Nora Roberts, cava, kaffe, sol, värme, familj och vänner. Bra så.

 

6# HUR BEMÖTER DU EN REGNIG DAG?

Inga problem. Kan ibland tycka att det är ganska skönt att inte känna att man “måste ut”. Kaffe i favoritmuggen, datorn och bloggen är givet. Kaféhäng med vänner. Eller TV-serier i form av sciense fiction, äventyr och fantasy. Och är vi utomlands, en bra bok och ett glas vin i baren.

 

 

7# HUR KOMMER DEN HÄR SOMMAREN SKILJA SIG FRÅN DEN FÖRRA?

Inte mycket. Vi reser ju fortfarande bort. Men de senaste åren har vi haft möjligheten att ha hela tre veckors semester, jag drömmer fortfarande om fyra eller fem, men är man egen företagare får man anpassa sig. I år blir det en vecka i Juni och sedan två i Juli.

 

8# VILKA SPENDERAR DU SEMESTERN MED?

Med den andra halvan av bloggen och mannen i mitt liv. För vem ska annars köra bilen på semestern ;). Men har också sjukt kul på mina resor med mamma och syskon.

 

 

9# HAR DU NÅGON RESA INPLANERA EFTER SOMMAREN?

Jag är inte så bra på att planera långt i förväg. Jag kan ha en idé om vad jag vill, men det har hänt mer än en gång att jag ändrat mig samma dag som resan ska bokas. Så nej.

 

Kap Verde

 

Så ser vår sommar ut! Vad ska du göra i sommar?

 

 

Translation:
Today we are anwering nine question about our summer and travelling. 

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

8 Comments

 1. Det lyder som en rigtig dejlig sommer du skal have, vennen min ;-)
  Glæder mig, til at følge dine eventyr.
  Vi plejer ikke at rejse i juni og juli men er i Danmark og venter til alle de andre er kommet hjem.

  /Annette

  1. Blir nog riktigt bra. Du får skriva om era äventyr i Danmark :). Ha en underbar sommar ♡

 2. Vad ska jag göra i sommar. Följa din blogg såklart! Å ja d där andra du länkar till ;) hipp hipp för fomo och lets hope vi alla har det superkul i sommer..

  1. Haha, eller hur. Hälsa girlsen, vi följer så klart #ladiesontheriviera :)

 3. Fomo. Aldrig hört men ack så hög igenkänningsfaktor. Ska seriöst kämpa med det. Eller mot. Eller vad det blir. Det ska bli digital detox på golfrundorna och däremellan ska jag träna utan mobil och jobba. Så får jag se hur mycket jag missar…

  1. +1 på den :). Ska försöka detoxa digitalt så mycket det går i sommar. Åtminstone på dagarna ;)

 4. Kul att läsa! inser nu hur lite jag vet om dig/er. Vad jobbar ni ens med?
  Jag har ju skrivit en del av främst Abu Dhabi (trots att jag bara var där ett dygn) så hoppas ni hittar lite inspo där. http://resamedvetet.se/category/asien/forenade-arabemiraten/
  Och känner helt igen mig i FOMO. Själv ska jag tre veckor till Balkan och det tar emot lite att lämna Sverige så länge.

  1. :) Det är ju inte lätta att hålla koll på oss/varandra/alla resebloggare, för vi är ju ändå några. Anledningen till att jag vet vad du jobbar med är nog mest för att jag såg dig i TV :)). Men sen, när vi träffas, pratar vi ju bara om det som är kul, blogga och resa. Vi har ett eget företag och jag är Ekonomiansvarig Redovisningskonsult där.

   Och visst får man lite FOMO när man är borta HELA sommaren, men å andra sidan, man är BORTA HELA sommaren :). Ha en fortsatt fin sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *