Thailand, Koh Klang, Islanda

 

Det är inte ofta jag skriver om hotell och resorter. För att jag ska göra det  krävs att vistelsen har varit unik och annorlunda. Lite över det vanliga. Ofta är det en känsla som bara infinner sig. Oavsett vilken nivå av hotell det är.

 

Vad som är minnesvärt och unikt är ju högst personligt. För några är det moderna rum. För andra bra frukost. Och för en tredje kanske bra service. Någon annan kanske tycker pool är viktigast. För oss är nog miljön det viktigaste. Mysfaktorn. Och för mig, är det oerhört viktigt med ordning och reda och att det är rent. Det får också gärna finnas utrymme för resväska och bord eller hyllor att lägga saker på.

 

Är det ett strandhotell, får man dessutom pluspoäng för parasoll i halm och bra solstolar. För mannen är det också ett plus om man kan bada utan att det är en stenig botten. Finns det dessutom djur, gärna katter, skjuter poängen i höjden :). Av nedan sju hotell, omfattar fem djur och katter.

 

Vad är viktigast för dig när du väljer hotell? Och vad krävs för att det ska få högsta betyg?

 

Thailand, Koh Klang, Islanda

 

AFRIKA | EGYPTEN | MÖVENPICK EL QUSEIR

Detta hotell är det senaste att hamna på vår lista. Där bodde vi bara för några dagar sedan. Ett unikt hotell i traditionell nubisk stil med otrolig charm. Ett hotell där minsta detalj är genomtänkt och där det är ordning och reda i överflöd. Inte en pinal på fel ställe. Att personalen dessutom är bland de trevligaste och vänligaste vi varit med om, lyfter hotellet ännu mer.

LÄS MER: Här kan du se fler bilder från Mövenpick

Egypten, El Quseir

Egypten, El Quseir

 

ASIEN | BALI | SANDAT GLAMPING TENTS

Vår första glampingupplevelse fick oss att längta efter fler sådana. Under vår roadtrip på Bali bokade vi en natt på Sandat Glamping Tents strax utanför Ubud. Vi ångrade nästan direkt att vi inte bokat två nätter. Alla tälten är byggda kring naturen, istället för att riva träd. Runda sängar med vit skir sänghimmel och egen pool. Och utsikten. Mer magiskt än så här blir det inte.

LÄS MER: Mer om Sandat Glamping finns här

Bali, Ubud, Glamping

Bali, Ubud, Glamping

Bali, Ubud, Glamping

 

ASIEN | THAILAND | ISLANDA HIDEAWAY

Under min soloresa till Thailand, hamnade jag på ön Koh Klang utanför Krabi. En ö. Ett hotell. Jag spenderade tio dagar här, och efter att ha förflyttat mig till Ao Nang, ångrade jag att jag inte stannade här under hela min resa. En bungalow med utedusch. Restaurang med utsikt över havet. En kattkompis. Och barfotaliv. Jag hoppas kunna återvända och denna gång kunna ta med mig mannen hit.

LÄS MER: Mer om min vistelse på Islanda Hideaway och vistelsen på ön

Thailand, Koh Klang, Islanda

Thailand, Koh Klang, Islanda

Thailand, Resetrender 2023

Thailand, Krabi, Koh Klang, Islanda

 

EUROPA | ÖSTERRIKE | HOTELL DAS EDELWEISS

Förra sommaren spenderade vi i Italien och Österrike. Vi fick möjligheten att spendera ett dygn på Das Edelweiss i Grossarl. Ett hälsohotell i Grossarls gröna dal. 7000 kvadratmeter över 5 våningar. Den här resorten mer än imponerade. Fantastiska rum. Ljuvlig utsikt. Riktigt god mat. Och ett otroligt spa med utomhuspooler. Jag som inte är en spaperson, fick här upp ögonen för vad ett spa kan innebära.

LÄS MER: Mer om Das Edelweiss kan du läsa här

Österrike, Salzburg, Das Edelweiss

 

EUROPA | ITALIEN | VILLA LA VENTANA

Villa La Ventana ligger på en av Sorrentos kullar på Amalfikusten. Det ska mycket till för att vi inte ska sakna en  strand, men här saknade vi inte det en minut. Det lilla marmorhotellet drivs av ett äkta par som gör allt för att man ska trivas. Från fixa mackor, till att köra en in till Sorrento om så behövs. Att rummen dessutom har otroliga fönster till en helt fantastisk utsikt och en huskatt, skapar inte mindre magi.

LÄS MER: Här hittar du hela artikeln om Villa La Ventana

Italien, Sorrento, Villa La Ventana

Italien, Sorrento, Villa La Ventana

Italien, Sorrento, Villa La Ventana

 

NORDAMERIKA | MEXIKO | SANDOS CARACOL ECO RESORT 

Sällan har vi kommit så nära naturen som här. Här kan man gå långa promenader genom djungel. Ta en båttur. Bada i en cenote. Och möta djur som Mexikanska tvättbjörnar, påfåglar, sköldpaddor, grisar och rådjur . Och ta en massage på stranden. Att resorten satsar på miljömedvetenhet och hållbarhet märks också överallt och lyfter också betyget.

LÄS MER: Fler bilder från Coracol Eco Resort

Mexiko, Playa del Carmen, Sandos Eco Coral Resort

Mexiko, Playa del Carmen, Sandos Eco Coral Resort

Playa del Carmen, Mexiko

Mexiko, Playa del Carmen, Sandos Eco Coral Resort

 

NORDEN | SVERIGE | ERIKSBERGS HOTELL 

På vår lista hamnar ett Nordiskt hotell. Eriksbergs vilt och safaripark i Blekinge. Här finns ett vilthäng på 1500 djur. Bland annat visenter, dovhjortar, kronhjortar, vildsvin och mufflon. Vi älskade rummen som självklart har vilttema. Och sedan har vi maten. En meny som vi båda jublar över. Hit måste vi igen. Precis som paret i rummet bredvid som kommer hit varje år.

LÄS MER: Läs mer om våra 24 timmar på Eriksberg i Blekinge

Sverige, Blekinge, Eriksberg

 

Translation
We have travelled together for 30 years. And during those years we have lived in a few hotels. Today we chare with you, our seven most memorable hotels and resorts.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Men wow så många häftiga hotell! Hotellet i Österrike skriver jag genast ner, så ju alldeles magiskt ut :)

    1. Das Edelweiss kan jag verkligen rekommendera med gott samvete. Både läge och hotellet i sig. Fantastiska med hotell, är ju att de kan ge en helt egen upplevelse. Utan att man ens lämnar det :).

  2. Vilka härliga ställen. För mig är ofta de mest minnesvärda när man har en fantastisk utsikt från rummet, eller när hotellet är typ en väderkvarn eller ett flygplan.

    1. Utsikt kan ju vara viktigt. Nu på Mövenpick hade vi utsikt mot innergård. Första intrycket, så där. Men när vi blev uppgraderade till havsutsikt, saknade jag min innergård :). Håller med helt där. Unika boenden ger en extra känsla. Vi har hittills inte varit så bra på det där, men önskelistan är lång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *