Egypten, El Quseir, Marsa Alam-kusten, Mövenpick

 

Vi håller på att checka in på Mövenpick. Överallt välkomnas vi med “- Welcome back to your second home”. Hotellet ligger mitt emellan El Quseir och Marsa Alam i guvernatet Al-Bahr al-Ahmar. Cirka tretton mil söder om Hurghada. Vi erbjuds en våt kall handduk. Körsbärsjuice. Och incheckning från sofforna.

 

Det är bara hundra meter till rummet, men vi får skjuts. I en golfbil så klart. Allt som ett femstjärnigt hotell bör erbjuda. Och ibland är ett hotell bara helt rätt. Från första minuten. Känslan av att man kommer trivas infinner sig direkt. Så känner vi här. På Mövenpick. Som är designat i en unik nubisk stil. Hotell har en otroligt vacker och privat strand med halmparasoll och vindskydd vid varje sådant. På hotellets privata sandstrand är sanden ljus, havet turkost och palmerna vajar i vinden. Det kan blåsa en del vintertid. Som det är nu när vi är här.

 

Februari är den kallaste månaden med en temperatur på mellan 22 och 25 grader. Det är den perfekta blandningen av modern bekvämlighet och traditionell charm mitt i en avkopplande oas. De rymliga rummen, restaurangernas läckra mat och den uppmärksamma vänliga personalen. På hotellet finns två pooler. En som är uppvärmd under vinterhalvåret. För hotellets yngsta gäster finns en separat barnpool och en lekplats. Flera av hotellets restauranger har uteserveringar som exempelvis den italienska restaurangen, där man kan äta gott medan man blickar ut över havet.

 

LÄS MER: Om El Quseir, dess historia och sevärda platser

 

 

VÅRT RUM ELLER EGENTLIGEN BUNGALOW

Vårt rum, som egentligen mer är en bungalow, är stor och rymlig, och har stor, egen uteplats. Förvisso är vår utsikt en innergård med palmer, men fyller ändå våra behov. På rummet finns allt man kan behöva. Stor TV, vattenkokare och kaffe och te, vatten, badrockar och badtofflor, duschtvål, shampo, balsam och bodylotion. Och tandborstar. Dessutom en full minibar [mot extra kostnad om man inte har all-inklusive]. Efter de tre första nätterna blir vi uppgraderade till en bungalow med havsutsikt. Den nya bungalowen är helt klart  moderna. Fräschare. Och har uteplats mot havet.

 

Men vet ni. Jag önskar att vi hade tittat på rummet innan vi tackade ja. Jag trivdes så bra i det första. Dels var det mycket större. Vi hade en uteplats där det hände lite mer. Vi var inte så isolerade. Och så hade vi våra dagliga besök av våra nya kattvänner. Så, blir ni erbjudna uppgradering, titta på rummet först. Exakt detta har hänt oss en gång tidigare. På Bali. Då blev vi erbjudna boende på systerhotellet. Även då ångrade jag mig. Jag är ganska enkel. Och det är inte alltid lyxigare vinner.

 

Egypten, El Quseir, Marsa Alam-kusten, Mövenpick

 

SPA, GYM & AKTIVITETER

Hotellet erbjuder mängder aktiviteter för sina gäster. Och många är gratis. Som ökenvandring, buss in till El Quseir centrum, gym, snorklingslektioner, vattengympa, volleyboll och besök på hotellets trädgård. Mot avgift finns ytterligare aktiviteter. Som cykeltur i öknen, yoga, guidad historiska tur i El Quseir och arabiska och veganska matlagningsklasser. Här finns också ett professionellt dykcenter som erbjuder både dykning och snorkling.

 

Sedan har vi spaat. Här finns Jacuzzi, bastu, ångbastu, skönhetssalong och mängder av massagebehandlingar att välja på. De erbjuder dessutom paketpriser när man bokar flera behandlingar samtidigt. Vi betalar 5.600 kronor för fem 90-minuters fullkroppsmassager med varm olja, inklusive jacuzzi och bastu. Dyrt? Kanske. Ungefär som hemma. Men så mycket bättre enligt oss.

 

 

MILJÖTÄNK PÅ MÖVENPICK EL QUSEIR

Det märks på många sätt att hotellet ha ett miljötänk. Engångsprodukterna på rummet är förpackade i papper. Till och med hotelltofflorna. Allt vatten till rummen kommer I glasflaskor. På varje bungalows innergård finns kärl för sopsortering. Glas, metall, papper och plast. Till drinkarna finns bara bambusugrör. Och all bevattning på hotellområdet sker med återvunnet vatten.

 

Till och med husrevet sköts med omsorg. Plast ur vattnet plockas hela tiden. Och gå i havet får man bara från avsedda platser. Allt för att bevara revet så mycket man kan. Man har dessutom en egen trädgård som köken hämtar örter och grönsaker från. Den kan man besöka själv, eller boka en guidad tur med en av kockarna. Då får man besöka trädgården och sedan följa med in i köket. Hotellet kallar sitt kök för “water kitchen”. Man har egen filtrering av allt vatten som används i köket.

 

Egypten, El Quseir, Marsa Alam-kusten, Mövenpick

 

HUSREVET VID MÖVENPICK HOTEL

Utanför kusten till de flesta semesterorterna här, finns så kallade husrev. Det betyder att har egna rev precis vid stranden. Man behöver bara gå i vattnet, eller hoppa i från en brygga,  och sticka ner huvudet under vattnet, för att få en första glimt av den fantastiska undervattensvärlden. Synen av svajande koraller och färgglada fiskar är en helt unik upplevelse. För dem som är ute efter mer undervattensaction finns Sataya, även känt som Dolphin House, där lekfulla vilda delfiner bor. Vid de berömda Marsa Mubarak och Abu Dabab kan man, om man har tur, dugong, sjöko eller havssköldpaddor.

 

Egypten, El Quseir, Marsa Alam-kusten, Mövenpick

 

PRIS FÖR EN VECKA MED TUI

Du kan boka Mövenpick själv via Booking, men också via Tui. Vår resa med Tui kostar cirka 20 000 för två personer och en vecka. Då ingår;

 • Flyg
 • Mat på flyget
 • Bagage, 20 kg per person
 • Transfer till hotellet, cirka 90 minuter söder om Hurghada
 • Hotell, bungalow
 • Frukost
 • Kvällsmat inklusive lokalt vin eller öl
 • En sittning på restaurang Seagull
 • En sittning på restaurang Al Fresco
 • Vatten på rummet varje dag
 • Kaffe och Te på rummet
 • Chokladtimme varje dag på eftermiddagen
 • Hygienartiklar & badtofflor
 • Strandstolar och badlakan
 • Fritt Wifi [rikigt bra och även på stranden]

 

NÅGRA TIPS INFÖR DIN RESA TILL EL QUSEIR

FLUGSPRAY ELLER MYGGSPRAY
I alla fall nu under vintern, är det flugorna som hänger runt en, istället för myggorna. Finns spray att köpa här som fungerar riktigt bra. Det gäller bara att spraya sig överallt. De sätter sig gärna precis där man inte sprayat.

SOLKRÄM
Det må vara vinter och bara 22 grader, men solen tar mer än man tror. Definitivt mer än vid samma temperatur hemma i Sverige. Så ta med. Vi hade solskyddsfaktor 35, men jag brände mig ändå.

EURO
Utöver att betala med Egyptiska pund, går det också på många ställen väldigt bra att betala med euro. Ibland faktiskt är det så, att de inte ens tar emot Egyptiska pund. Så när du ska betala eller förhandla, framför allt taxi, ta reda på hur du kan betala.

FLIP FLOPS
I Marsa Alam är det ofta obligatoriskt att bära flip-flops i havet.

VARMA KLÄDER
Vintertid kan det blåsa till rätt rejält och vindarna kan vara riktigt kalla. Likaså kvällarna. Att ta med varma kläder är nästan ett måste.

KLÄDKOD
Hotellet är femstjärnigt, men klädkoden är väldigt avslappnad. De flesta kommer i sina vardagskläder även på kvällen. Däremot behöver man minst trekvarts byxor och täckta skor, som man, för att sitta på restaurang Seagull.

VISUM
Visum behövs för Svenskar. Det utfärdas på flygplatsen på plats i Egypten.

 

Egypten, El Quseir, Marsa Alam-kusten, Mövenpick

Egypten, El Quseir, Marsa Alam-kusten, Mövenpick

Egypten, El Quseir, Marsa Alam-kusten, Mövenpick

Egypten, El Quseir, Marsa Alam-kusten, Mövenpick

Egypten, El Quseir, Marsa Alam-kusten, Mövenpick

Egypten, El Quseir, Marsa Alam-kusten, Mövenpick

 

Translation
Do you want to travel to Egypte, but is bored with the regular destinations like Hurghada and Sharm El Sheik, why not choose The Marsa Alam Coast. In El Quseir you will find this magical place. Mövenpick El Quseir hotel and resort.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *