Det är sista kvällen på Ischia. Vi sitter och letar boende för vårt nästa stopp. Positano. Vi söker som vanligt boende nära stranden när jag får en lite annorlunda tanke. “- Du, vi kanske inte ska bo vid havet denna gången. Vad säger du om att bo uppe på berget?”. Och det är så vi hamnar på en villa. Villa la ventana. Högt ovanför Sorrento. Med pool, fantastisk utsikt och en kelen huskatt. 

 

Vi har ställt in Gpsn med hotellets koordinater. Gpsn som inte ställt till med  allt för mycket problem under vår roadtrip, leder oss för första gången in på vägar som inte verkar avsedda för bilar. Vi kör genom smala, smala och vingliga smågator genom den lilla byn San Pietro och på ett ställe får vi till och med dra in backspeglarna, se filmen längst ner i inlägget för att förstå hur smalt det var. Självklart visar det sig senare finnas en bättre väg. Men när vi kommer fram är allt som glömt.

 

Jag är ingen poolmänniska, men den här villan och den här poolen får mig att önska att det var min villa. Att besöka när jag ville. Vi kliver in en entré där allt är i marmor och där en sjöjungfru möter oss i dörren. Under trappan är där en lång  fiskedam där det simmar koi. Designen i huset är som inget vi någonsin sett. Marmor i svart, vitt och brunt överallt. På varje våning finns en liten bro. I marmor. Husets fönster är halvmånar, trianglar och cirklar. Och när man öppnar fönstret, ja då öppnar man hela fönstret. Och utsikten! Ja den utsikten har vi precis köpt oss för en vecka. Frukosten är som ingenstans vi varit i Italien. Istället för kaka och kaffe, serveras äggröra, stora färska tomater, hela tjocka skivor skinka och färsk apelsinjuice.

 

Vid poolen kommer ägaren Michelle och frågar om vi vill ha lunch, trots att de inte kör luncher. Och ägarinnan Elina som är från Vitryssland ber oss säga till om vi vill ha skjuts någonstans. “Köra, nej nej, det ska ni inte.  Michelle will drive you to Sorrento and can also pick you up in Positano”, säger hon med en underbar brytning av ryska och italienska. Vi har bokat fyra nätter här, men vi har ångrat oss. Vi vill stanna resten av veckan och har tur att det går. Vid poolen hör man syrsornas konstanta spelande och på backen nedanför gal tuppar. Lite då och då en och annan bil. Nu ska vi bara vara några dagar och landa i allt vi sett hittills innan vi börjar utforska Amalfikusten.

 

Villa La Ventana blir hemma under vår vecka på Amalfikusten. Amalfikusten som är en kuststräcka på sydsidan av Sorrentohalvön och ligger i provinsen Salerno i Kampanien. Kusten sträcker sig från Positano i väst till Vietri sul Mare i öst. Längs med den vackra kusten hittar man städerna Cetara, Maiori, Minori, Ravello, Atrani, Amalfi, Praiano, Positano och Scala, men alltså inte Sorrento. Och flera av dessa kommer vi besöka under vår vecka här. När vi lämnar Villa La Ventana känns det som om vi lämnar gamla vänner. I varsitt kuvert har Elina lagt armband till oss. “Una lettera da Sorrento”. Ett armband som står för kärlek, vår jord och förståelse. Villa La Ventana blir ett av våra favoritboenden i Italien och hit bara måste jag igen.

 

Italien, Sorrento, Una lettera da Sorrento

 

Translation:

In the Amalfi coast, just outside of Sorrento, we found this stunning little hotel maid all in marble. Villa Is Ventana. We loved it so much, that we turned our four days into seven days. 

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Meeen wow, absolut woow, vilken underbar blogg du har!!!

    1. Åh tack snälla. Värmer otroligt mycket att höra. Önskar dig en fin påsk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *