Vi rullar in i  Ubud några timmar för sent och det har redan börjat skymma. Jag som drömde om att ta de perfekta bilderna på vårt Glampingboende. Men vi är sena av en bra anledning. Vi gjorde en liten avstickare från programmet för att hälsa på en vän till mannen som precis kommit hit och bodde på Balian Beach. Huset han bodde i var sensationellt och bara det värt förseningen. Självklart var det också ett plus att träffa vännen.

 

Det var ett par år sedan jag började prata om Glamping. Glamourös Camping. De flesta jag har nämnt det för har antingen inte vetat vad det är eller trott att jag är smått galen. För jag är verkligen ingen campingmänniska. Men glamping är mer lyxboende än camping. Stora fina, privata tält med allt som ett lyxigare hotellrum erbjuder. Så, när jag börjar leta boende i Ubud, bara dyker det upp. Liksom sticker i ögonen på mig. Sandat Glamping Tents. Och rätt vad det är har jag tryckt på knappen boka och ej avbokningsbart. Klockan är halv sju på kvällen när vi kommer till Ubud och det börjar bli mörkt. När vi kör upp på berget, börjar vi undra om vi har kört rätt. Inga andra bilar. Grusvägar. Traktorspår. Visar verkligen kartan rätt. Men så helt plötsligt är vi där.

 

Och som jag önskar att vi vore där bara en timme tidigare. Mörkret har sänkt sig över vårt fina, fina tält och poolen lyser turqoise under månen. Över den runda sängen med turqoisa sängkläder hänger en sänghimmel med vitt skirt tyg. På vägen hänger en liten trumma med ett unikt ljud för vårt rum. i fall vi skulle vilja kontakta receptionen, så att de vet att det är vårt rum som kallar. Handfatet i marmor, handdukarna i stora korgar, den lilla afrikanska statyn som håller toalettrullen och alla andra detaljer får en att gå in i ett lugnt lyckorus. För ja, vi är överens, så här fint och privat har vi aldrig bott, men definitivt dyrare.

 

Åtta tält och ingen TV så klart och inga telefoner. Men faktiskt Wifi. Och istället för att rensa marken innan man byggde, har man byggt kring naturen. Smala gångar har gjorts bland träd och buskar som har funnits här i flera hundra år. Kvällsmaten intar vi under det stora bambutältet gjort av de största bambu jag någonsin sett. Och även där ute är detaljerna fantastiska. Det stora matbordet för tjugo personer är gjort av en enda träskiva och överfyllt av stora fina ljusstakar med levande ljus. Ena väggen är täckt av speglar i alla dess former och i en annan hörna hittar man soffor och ett litet bibliotek.

 

PRIS: Priset varierar beroende på säsong. Men vi lyckades få ett tält med egen pool för 2 100 kronor för en natt välkomstdrink och frukost. Om du bestämmer dig för att bo här, se till att komma tidigt så att du kan njuta av den fantastiska naturen och din privata pool.

 

 

Translation:
It is hard to go to Bali and not visit Ubud. Here is a lot to see and do, but also a lot of different living options. We decided on Glamping. And that is one of the best decisions we have ever done. 

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson
Foto av mig: Göran Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

12 Comments

 1. Väldigt tjusigt! Där vill man vara!

  1. Jag har fått lite blodad tand för glamping nu :)

 2. Jag håller verkligen med till 120%, älskar glamping! Som vissa ställen när man är på safari.
  Vilket ställe, där hade man kunnat tänka sig att bo några dagar

  1. Helt nyfunnet för mig. Men hoppas på många fler tillfällen detta året. Önskar att vi hade
   glampat på vår safari. Istället blev det riktig camping :) och finare lodge.

 3. Glamping är en trend lite överallt, och en trend jag gillar. En sorts naturnära lyx liksom! Ser superfint ut på bilderna!

  1. Det roliga är att jag skrev om det här på bloggen för många år sedan som en kul grej, men inte fått chansen att testa fören nu. Något som jag absolut kommer fortsätta testa. Man kanske ska nischa sig som glampare :)

 4. Det ser jo helt herlig ut, og låter fantastisk! Jeg liker vanlig camping, men hadde definitivt ikke hatt noe i mot glamping ;-)

  1. Om du gillar vanlig camping hade du säkert gillat glamping med. Jag har hittat ett nytt favoritsätt att bo på :)

 5. Åh vad härligt, sånt här gillar jag! Vi bodde i “glamor-tält” en natt på Sri Lanka. Det var inför en safari, så uppladdningen var perfekt. :-)

  1. Jag har fått blodad tand. Och glamping på Sri Lanka låter som en ytterligare
   härlig upplevelse.

 6. åh så himla underbart det ser ut! <3 Men tyvärr, jag får inga som helst campingvibbar med lyxkant av det där, tycker det snarast är en lyxigare bungalow ;)

  1. Det kanske inte syns, men det är faktiskt ett tält :). Å glamping är ju inte riktigt camping egentligen. Finns till och med badkar i några jag sett :). Men helt klart ett av det mest minnesvärda boenden vi haft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *