Första bloggen…
2008-12-28 23:01:57

Jag trodde väl aldrig att jag skulle börja blogga. Att jag skriver resedagbok rent privat är en helt annan sak. Första och enda bloggen jag någonsin läst är min sambos, systers dagbok. Och lite imponerad är jag nog över att energin som finns i hennes blogg. Jag hoppas att lika många kommer orka läsa min :).

Utdrag från mitt första blogginlägg… Det var 2008.

 

BLOGGENS HISTORIA

Och de var så det började. Det där med bloggar var ganska nytt för mig. Men så föreslog svägerskan att jag skulle blogga. Att det kanske kunde vara något för mig. Så det gjorde jag. Började blogga. Under domänen Discovering The Planet startade jag till och med två bloggar. Vardagsliv och Hälsosamt. Just då jobbade jag som instruktör och kost och hälsa var en lite större del av mitt liv än resandet.

 

Något år senare valde jag att fokusera om. Både för att det var dags och för att jag blev dålig [ME, en typ av kroniskt trötthetssyndrom].  Så jag slutade som instruktör och lade ner “Hälsosamt”. Några av inläggen finns kvar, men jag plockar bort fler och fler för att bloggen ska ha ett tydligare fokus. Resor. Och fortfarande försvinner några inlägg då och då. För de passar liksom inte längre in. Och det har känts helt rätt hela vägen.

 

Bloggen har ju också ändrat både karaktär och utseende flera gånger på vägen. Nu senast när jag gick ifrån det klassiska bloggutseendet till ett mer magasinliknande utseende. Jag ska erkänna, det gjordes lite motsträvigt. Jag gillade ju att man slapp klicka så mycket. Men, jag tror att man får bättre överblick nu och lättare kan välja vilka inlägg man vill läsa.

 

Då. 2008. Trodde jag aldrig att fler skulle läsa min blogg än mina familjemedlemmar och inte heller trodde jag någonsin att jag ens kunde drömma om att bloggen skulle leda till att jag fick åka på både bloggresor och pressresor. Men förra året fick jag möjligheten att göra fler resor på uppdragsbasis än jag någonsin vågat tro.

 

Nu 2017. Jag fortsätter skriva om våra resor med nya energi och ser fram emot vad året kan erbjuda. Jag har också några personliga mål. Jag vill utveckla fotograferandet ännu mer, kanske gå någon utbildning. Jag hoppas så klart också på några bloggresor under året. Och så har jag fortfarande lite önskemål om hur bloggen ska se ut.

 

ANALOGA ARKIVET
Detta året kommer jag också introducera en ny kategori. Det analoga arkivet. Här kommer jag dela med mig av bilder och historier som hände innan bloggen och innan de digitala kamerornas ankomst. Bilder ska skannas in och delas här på bloggen. På gott och ont. Det var ju inte alltid så många bilder som blev bra av de där 24 bilderna man hade i rullen.

 

GÄSTBLOGGA
Jag kommer fortsätta hålla öppet för alla som vill dela med sig av sitt bästa eller sämsta reseminne. Det spelar ingen roll om du har en blogg själv eller inte. Du är välkommen med din historia.

 

YOUTUBE
Detta är också året när vi kommer försöka göra lite mer film. Eller rättare sagt, mannen. En investering har gjorts i en drönare och vi hoppas kunna leverera några fina videos. Jag kommer väl fortsätta sporadiskt att dela med mig av halvbra mobilvideos, men målet är så klart att kvalitén ska höjas.

 

ON INSTAGRAM
On Instagram inläggen kommer fortsätta i vanlig ordning. Jag kommer fortsätta sammanfatta vad som händer eller har hänt senaste veckan eller senaste månaden.

 

SOCIALA MEDIA
Om man vill hålla sig uppdaterad när det kommer nya inlägg på bloggen går det att följa oss på Bloglovin och Facebook. Sedan finns vi också på Instagram och Youtube.

 

BLOGGENS NYA UTSEENDE
I dagarna fick bloggen ett litet lyft. Huvudbilden på mig försvann och istället är där nu ett litet bildspel. Bättre sökfunktioner, bättre överblick och mer responsivt i mobil och platta. Självklart finns det lite länkar och sånt som behöver fixas. Men det tar vi lite i taget. Ni får gärna tycka till i kommentarerna här nere. Vad vill ni ha mer av? Vad vill ni ha mindre av? Eller några andra tankar och åsikter om bloggens utseende och funktioner. Jag skulle bli supertacksam och jätteglad och ni tyckte till.

 

Ha en riktigt fin helg!

 

 

Translation:
I am looking back on the blog. How it started and how exciting last year was. But I am also looking forward and upward. I am still aiming for higher quality on both pictures and on the design of the blog.

 

Foto: Discovering The Planet on Instagram

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

 1. Sikke en spændende rejse du har været på med dig blog, Daniella.
  Rigtig spændende at læse om
  Godt gået ❤

  Knus Annette

  1. Ja det har varit en spännande resa. Och jag är så glad att jag fortfarande tycker det är lika kul :). Knus

 2. Så spennende å høre om utviklingen! Du har gjort en veldig bra jobb med bloggen, og det får du jo virkelig se resultater av nå.

  1. Stort tack Marianne. Det är aldrig lätt att veta om läsarna gillar förändringar man gör. Men man vill ju alltid förändra och förbättra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *