Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

Fredagsfunderingar, Västindien

 

Vi har gått in i 2022 med kanske lite mindre dunder och brak och lite lägre förväntningar än ett normalt år. Däremot kanske mer beredda än någonsin, på att livet kan förändras med kort varsel och begränsas på sätt vi inte är så vana vid. Men vem hade kunnat ana, att när vi äntligen börjar se ljuset i kriget mot Corona, bestämmer sig Putin för att vi behöver ett krig.

 

Jag förundras över hur lite vi lärt av historien och hur några få maktgalningar får lov att styra vår värld. Länder vars befolkning lever i stor fattigdom, men där man istället väljer att lägga landets tillgångar på militär och vapen. Som Ryssland. Kina. Nordkorea. Men nu är det som det är. Och det enda man kan göra är att hoppas på en så kort konflikt som möjligt. Mina tankar går till alla, ukrainare som ryssar, som faktiskt inte vill ha krig.

 

Jag hade 2016 den fina förmånen att få följa med SOS Barnbyar och Svenska Lantchips till Ukraina och Kiev. Ett oerhört vackert land med underbara människor. Ett land som redan då behövde hjälp och absolut inte behöver ett krig. Mer om den resan och våra besök på barnhem och SOS barnbyar kan ni läsa här.

 

 

OM ATT FÅ SITT KONTO HACKAT

Senaste halvåret har varit lite motigt. Det har hänt mycket privat. Och senaste veckan drabbades jag så klart av ytterligare en händelse som jag egentligen inte orkade med. Mitt GOOGLE-konto blev hackat. Av allt som hänt, var nog detta bland det absolut jobbigaste. För jag var mer beroende av att få extern hjälp. Och inga av Googles hjälpsidor hjälpte. Så jag behövde en hjälp som inte var så självklart lätt att hitta. Ditt Google-konto styr många av dina andra inloggningar.

 

Många av oss sparar automatisk våra lösenord där. Och när någon tar över ditt konto, får de med automatik tillgång till bland annat Youtube och Google Analytics. Men tack vare hjälp från en Kanadensisk youtube-kanal, bästa mannen, communityn av resebloggare, har jag till 80 % fått tillbaka mina konton. Men åhhh vad stressigt det har varit. Kommunicera med Team Youtube, skapa nytt Gmail, ändra alla lösenord, skapa nya säkerhetsåtgärder och komma över känslan av personligt intrång.

 

Skåne, Österlen, Sandhammaren, stränderna

 

NYTT INSTAGRAMBEROENDE, RYSKA KNEP Å KNÅP KONTON, HACKS

Under de senaste månaderna har jag mest hängt på Instagram och inte alls på andra Sociala Medier. Eller ja, har börjat hänga lite på Tik Tok av allt. I alla fall. På mitt personliga Instagramkonto började det av någon anledning dyka upp Ryska konton med massor av hacks för hus, hem och trädgård. Och jag blev av någon anledning hooked. Mängden av tips på återbruk, trädgårdstips och rengöringstips tar aldrig slut. Och mitt favoritämne, hur man organiserar skåp, lådor och kylskåp och hur man viker överdragsbara lakan. Två av kontona jag följer heter Garden_orchard_home Garden_domik.

 

Fredagsfunderingar, hacks, tips och tricks

 

ATT SKRIVA OM ICKERESERELATERAT PÅ EN RESEBLOGG

Jag har tidigare skrivit om det här med att ha en reseblogg och hur mycket icke-reserelaterat man ska skriva om. Och de här senaste två åren har kanske fått en att fundera ännu mer. Jag har försökt hålla mig till resor, upplevelser och lite vardag. Men behovet att behöva ventilera annat blir bara större och större och jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Dock har jag fortfarande för att gå in på det där privata. Några som skriver både reserelaterat och personligt med framgång är Resfredag & 4000mil. Några rena resebloggar som jag både älskar och följer är Rucksack, Freedom Travel & Fantasy Dining. Följer så klart många fler som har valt andra kombinationer.

Vilken typ av resebloggar föredrar du?

 

 

NÄSTA RESA

Samtidigt som allt detta pågår, har jag vågat mig på att boka en resa. När jag bara blev tröttare och tröttare insåg både jag och mannen att jag behöver sol och värme. Jag ville från början hålla mig närmare hem. Helst Europa. Vilket i prinicp bara gav mig ett val. Kanarieöarna. Min och mannens första gemensamma resa gick dit. Playa Ingles. Och det var första gången jag någonsin sa “hit vill jag aldrig igen”.

 

Så efter en massa bra tips från resebloggarna på bästa öarna där… valde jag att boka resa till Guadalope. Well… tekniskt är det ju fortfarande Europa. Vi har varit en hel del i Västindien och trivs där. Men har tyvärr inte skrivit så mycket om det då resorna gjordes före digitalkamerans ålder. Bilden nedan är från Dominikanska Republiken.

 

Önskar er en fortsatt fin helg & Fred på jorden

 

Dominikanska Republiken, Las Galeras

 

Translation
Time to make the monthly summary. And what can one say. We went from a war against Corona to a war against Ukrain. When will the human race learn to live without war. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

 1. Ja visst är det fruktansvärt med Ukraina! Vart ska världen ta vägen nu? :-(
  Jag tycker att en blandad blogg är perfekt. Ett tydligt tema (resor!) men personliga utvikningar och lite udda ämnen då och då.
  Och sist men inte minst, det är ju din blogg, så skriv om det DU känner för. :-)

  1. Du har rätt i allt du säger. Men jag vill egentligen ha en ren reseblogg… men så har man så mycket tankar och åsikter:)

 2. Tack Daniela för omnämnandet. Gillar att läsa om personen/personerna bakom, och just det här inlägget var en väldigt bra mix av personliga tankar och reseplanering som tilltalar mig!

  Spännande med Guadeloupe! Och kriget… usch. Trodde faktiskt inte det skulle gå så här långt. Sitter åter igen klistrad vid nyheterna. Svårt att ta in allt!

  Kram på dig

  1. Det är ju kanske därför jag gillar din så mycket. Älskar din fredagsfemma. Vet bara inte varför jag har svårt i att landa att det är ok att blanda lite. Jag gör ju redan det. Acceptera :). Är kanske förälskad i tanken om ett rent resemagasin.

   Exakt så. Nu sitter man klistrad vid nyheterna igen. Med förhoppningar på ett snabbt slut för allas skull. ♡

 3. Tack för omnämnandet! Jag gillar oxå resebloggar som varvar reserelaterat med lite mer personligt. Själv har jag känt mig ovanligt opersonlig på bloggen den senaste veckan, vilket beror på en kombination av stress, alltför mycket världsoro samt att vi nu (till slut var det väl dags) har fått covid. Nog undrar man hur det ska gå i världen!!

  1. Tycker ni är personliga, men ändå privata. Det är väl där jag lägger skillnaden lite. Händer ju mycket i ens liv som man kanske inte är redo att dela med sig av. Men en del gör det så bra. När vi äntligen slapp Trump och såg en framtid med covid, fick vi istället en Putin att dras med. Har ändå hopp för mänskligheten när till och med ryssarna går ut och protesterar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *