Just för tillfället är jag ganska nöjd med att vara hemma i Sverige. Denna sommar har vi gjort absolut ingenting. Inte ens Svemestrat. Vi har mest hängt i stugan. Eller ja, jag har knappt gjort det heller. Det betyder inte att det varit en händelselös sommar.

 

Allt som inte har varit möjligt de senaste två och ett halvt åren, har nu gjort så propen gått ur, och alla passar på att göra de där festerna de inte kunnat göra. Innan det är för sent igen. Tyvärr har jag missat de flesta av dem, på grund av en sämre hälsa. Fick Corona i mitten på Juni, och efter det har jag bara blivit sämre och sämre. Men det är bara att bita ihop. Finns ju inte mycket man kan göra.

 

Det har varit fruhippa, svensexa, två 50-årsfester, jubileumsfest, ett dubbelkalas och flera besök i stugan. Och ja, jag missade i princip alla. Det jag absolut inte kunde missa, var bror bröllopsfest. Själv fyller jag femtio i år. Det innebär så klart att många av våra vänner också gör det. Så det blir en del sådana fester. Men mannen har festat för mig med och tagit väl hand om våra besökare i Nyehusen.

 

 

VI GÅR PÅ BRÖLLOPSFEST

Förra helgen var vi på en av de finaste bröllopsfester vi varit på. Bästa bror och svägerskan hade planerat en helt magisk kväll. Varenda detalj var genomtänkt och det bjöds på roligheter hela kvällen. Och massor av tal som fick både starka män och känsliga kvinnor till både skratt och tårar. För de som orkade var det dans till långt in på småtimmarna. Vi är så glada för er skull <3.

 

 

VALDEBATTEN

Vore ju konstigt om jag inte nämnde något alls om dem. Ja, vi har röstat. Men jag måste erkänna att jag har tyckt det varit rätt tråkigt att lyssna på valdebatterna. Har känns som sakfrågorna har tagits över av personkonflikter. Istället gjorde jag cirka fem valkompasser för att kunna bestämma mig. Ni hittar några här SVTs valkompass, DIs valkompass och TV 4s valkompass. Hur jag röstade? Låt oss lämna det vid att jag inte röstade på något av de tre största partierna :).

 

TVÅ TIPS PÅ TV-SERIER

MANIFEST
Det var länge sedan en serie fångade mig så mycket att jag inte kunde sluta titta. Minst två avsnitt per kväll. Det handlar om serien “Manifest” på Netflix. Den handlar om ett flygplan som försvinner ovanför New York. När det åter dyker upp har det för deras nära och kära gått fem och ett halvt år. För dem ingen tid alls. Otroligt spännande. Man får följa ödet av de 190 personerna som fanns på flyget och olika konspirationsteorier om vad som hänt dem. Kan knappt vänta in säsong fyra.

15 DAGAR I NEPAL
Trodde inte alls att jag skulle fastna för denna svenska realityshow. Sex svenska profiler ska ta sig från Nepals lågland till dess högland och Himalaya. Med Peter Stormare mitt i dramat kan det inte bli annat än kul drama.

 

Månadssvep

 

RIP ATLAS

Under tisdagen blev vi tvingade att låta vår fina Atlas somna in. Han blev inte mer än sju år. Efter att vi skaffade stugan blev han direkt en riktig utekatt. Det gick inte att ha honom i lägenheten alls. Han älskade livet i Nyehusen. Kunde vara ute många timmar och kunde komma hem med fångst mer än en gång om dagen. Men efter att båda hans njurar gett upp, hade vi inget val. Vi kommer sakna honom ♡.

 

 

Translation
Time to sume up the summer and everything that has happened these last few weeks.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Ledsen att höra om Atlas. Vår lille vän är också lite skröpplig nu.
    Hoppas verkligen du repar dig från coviden.

    1. Man blir ju fäst vid de små liven. Men man måste alltid göra det som är bäst för dem ♡. Åh tack. Tror jag har ett halvt apotek hemma i tron på att det ska bli bättre :).

  2. Så ledsamt med Atlas! Hur tar de andra katterna det?
    Sedan blir jag så ledsen och orolig över att höra om din hälsa! Jävla corona vad mycket den har förstört…

    1. Ja det var tufft. De lär inte känna av det direkt. Varit mest med mig i stan :). Hade ändå tagit tre sprutor. Visar att man inte ska känna sig för säker. Ironiskt nog, försökte jag få min fjärde innan kryssningen… men jag var för “ung”… haha. En dag i taget. ♡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *