När jag började blogga var det bara med ett syfte. Att ha en plats som tillät mig att vara kreativ och dela med mig av artiklar som jag tyckte var intressanta. Det var allt från artiklar om kost och hälsa, vardagsglimtar och våra resor. 

 

Kanske var det fem år in i bloggandet som jag skapade en liten drömlista. Det var inga direkta mål. Och det var inte heller riktigt en bucketlist. Utan bara en liten lista med små drömmar. Jag har aldrig haft några direkta siffermål med bloggen, utan blir så klart jätteglad när det går bra och jag ser att det är många besök. Men jag aldrig riktigt tyckt att det var viktigt. Men jag hade ändå två små siffermål ;). Då såg min drömlista ut ungefär så här…

 

# Bli bjuden på en pressresa.
# Få skriva en artikel i traditionell tryckt media, i en resetidning som Vagabond, RES eller Allt om resor.
# Få 1 000 följare på Instagram.
# Få 5 000 unika läsare i månaden på bloggen.
# Bli uppgraderad till Först klass eller Business klass på flyget.
# Få sålt några av mina bilder.

 

Och idag har alla de drömmarna gått i uppfyllelse. Ja, nästan. Jag har fortfarande inte blivit publicerad i en resetidning, dock nu i en bok. Och jag har fortfarande inte blivit uppgraderad på flyget. Men fick möjligheten att åka premium klass på en pressresa till Florida. Det räknas som nästan :). Min första pressresa gick till Umbrien i Italien. Ett land som jag aldrig hade besökt tidigare. Och ett land som jag nu blev förälskad i. Och efter den, har jag haft den oerhörda förmånen att få åka på många fler resor som resebloggare och reseskribent. Jag har fått möjligheten att upptäcka så många platser som jag annars aldrig hade upptäckt.

 

 

MIN ARTIKEL I BOKEN CITY LETTERS

I våras hade bokförlaget BoD [Books on Demand] tillsammans med Travel Kollekt och Sofia på Fantasiresor en skrivtävling, “Mitt bästa restips”. Man skulle skicka in sitt bästa insidertips till hållbara platser i Stockholm och södra Sverige. En timme innan anmälningstiden gick ut, skickade jag in en artikel bara för att [efter lite pepp från Sofia]. Att jag skulle bli en av vinnarna kunde jag aldrig tro och därför försvann det helt ur mina tankar. Tills dagen kom och jag fick veta att jag faktiskt var en av vinnarna. För några veckor sedan kom dessutom boken hem i brevlådan. Det är något speciellt med att se sina egna ord i tryckt form. En känsla av att faktiskt ha åstadkommit något. Kanske därför så många drömmer om att bli författare. Boken går att köpa på Adlibris och Bokus.

 

 

NYA BÖCKER MED TIPS OM ATT RESA I SVERIGE

Niklas Kämpargård är resejournalisten som nu kommit ut med boken Svemester Vinter. En bok som ger oss massor med tips för våra semestrar i Sverige denna vinter. Troligtvis kommer vi få resa något begränsat även nästa sommar på grund av den pågående epidemin. Fler tips inför sommarsemestern hittar man också i den nysläppta boken Sverigesommar.

 

 

SENASTE MÅNADERNA

Trots att umgänget denna höst varit ytterst begränsat, har vi ändå lyckats få några fina kvällar med vänner och familj. I Oktober firade vi systers födelsedag med en liten girlsnight. Oj vad mycket skratt den bjöd på. Och massor av god mat. I Oktober upptäckte vi också det nya mikrobryggeriet, Åhus Bryggeri och Restaurang, här i Åhus tillsammans med Hanna och Pierre. Ett par som vi alltid skrattar oerhört mycket med. Vi fick dessutom lite besök från bloggvännerna Daniel och Maria från Östersund, som gjorde en galen cykelfärd från Kristianstad till Ystad med elcykel. Och nu förra veckan gjorde vi ett återbesök på Pia´s Kitchen i Nyehusen med några vänner. Som vanligt, galet god mat och roligt sällskap. Bilderna är i vanlig ordning tagna med mobilen. Suddigheten kan dock bero på några glas vin för mycket ;),

 

 

 

 

Translation
The Covid-19 epedimi has forced us to spend more time at home. Wich is not bad. We try to spend as much time as possible with friends and family. Even though even those meetings have to be thought thorow carefully. This month I have also been published in a book for the first time ever. It is a special feeling. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

  1. Grattis till publiceringen! Och väldigt fina stillebensfoton på bok, blomma, lussebulle etc.

    1. Tack Lena. Och tack igen :). Tog dem till ett samarbete jag gjorde. Man får ju göra något när man inte orkar gå ut :). Ha en fin höst och vinter. BTW äääälskar lussebullar .

  2. Grattis igen till vinsten! Och grattis till att ha fått alla målen uppfyllda. Älskar att läsa om andras mål, och inser att jag själv måste sätta upp nya. Hoppas på ett mer resigt 2021!

    1. Tack fina Sofia. Och tack för pepp. En dröm eller mållista är ju alltid bra. Då ser man ju att det faktiskt händer något. Som du säger, kanske dags att sätta upp en lista med nya drömmar :). Men du, Vagabond är ju oerhört stort. GRATTIS.

  3. Grattis till publiceringen, superkul!

    1. Tack. Ja verkligen kul. Framför allt nu när det inte händer så mycket annat :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *