När jag började blogga för tio år sedan, trodde jag aldrig att bloggen skulle komma att bli en så stor del av mitt liv. Det var ett sätt att få utlopp för min kreativa sida och ett sätt att ersätta en tidigare hobby. Idag är sidan och bloggen oerhört viktigt för mig och jag bara älskar att få dela med mig av våra upplevelser. 

 

Idag vill jag dela med mig av några av resorna jag fått göra tack vare bloggen. Resor som gett mig möjlighet att tipsa er om ställen som jag kanske aldrig hade hittat till själv. Det finns några ställen som jag antagligen hade besökt så småningom ändå, dessa är därför inte med på listan. Det här är platserna som inte fanns i närheten av min bucketlist, eller som jag aldrig ens funderat på att åka till. Nu är flera av dem på min topplista både i världen och i Europa. Jag har aldrig dragits jättemycket mot storstäder, men tack vare de här resorna har jag fått upptäcka väldigt många fler än jag annars hade gjort. Så här kommer mina elva favoriter… well… tio i Europa och en i Afrika…

 

ITALIEN | UMBRIEN & LAZIO | Ponza

Det var min allra första bloggresa och mitt första besök i det riktiga Italien. Jag hade i tonåren varit i Venedig, men där slutade min erfarenhet av Italien. Det skulle ta nästan tjugo år till nästa besök. Det var under denna resan som jag blev lite förälskad i Italien. Så pass att det på bara några år skulle bli både en lång roadtrip, en resa till Florens och ett besök i Neapel. Under denna resan var det många ställen som jag blev förtjust i, men allra mest i ön Ponza. Vilken magiskt, rosa liten ö.

 

 

FRANKRIKE | KORSIKA

Korsika är efter vårt besök där, ett av mina topp fem favoritställen i Europa. Jag är inte alls säker på att jag någonsin skulle hittat hit på egen hand. Nu kan jag inte vänta på att åka dit igen. Jag är bara förälskad i ön. Dessutom, det finns inte en enda MC Donalds :).

 

 

TYSKLAND | RHEINGAU | Rüdesheim och Asmundshausen

Jag kan ärligt säga att det inte hade blivit så mycket Tyskland om det inte vore för bloggen. Efter besök i både Berlin och Hamburg, hamnade jag i området Rheingau, söder om Frankfurt. Och det var här, i Rüdesheim, som jag började inse hur vackert Tyskland faktiskt är. Det blir nog fler besök.

 

 

UNGERN | Debrecen

Debrecen är Ungerns andra största stad. Och här hade jag nog aldrig hamnat om det inte vore för denna resan. Upplevelsen med vilda hästar och safari bland våra Europeiska djur är en av mina favoritupplevelser genom tiderna.

 

 

GREKLAND | ALONISSOS

Även om jag är en stor fan av Grekland och det är ett av mina favoritländer i världen, är jag inte säker på att jag hade hittat till den lilla ön Alonissos. En väldigt lugn och pittoresk ö som mestadels turistas av inhemska greker.

 

Grekland, Alonissos, Gamla Stan Chora

 

STORBRITANNIEN | SKOTTLAND 

Av någon anledning är Storbritannien väldigt långt ner på min önskelista. Så långt ner att jag aldrig varit i London. När jag fick möjlighet att upptäcka Skottland, var jag bara tvungen att ta vara på möjligheten. Och Skottland överraskade verkligen. Edinburgh blev en sådan där stad som jag vill återvända till och visa för vänner och familj.

 

Skottland

Storbritannien, Skottland, Aberdeen, Footdee

 

BELGIEN | FLANDERN | Brygge och Antwerpen

Jag tror nog att jag vid något tillfälle hade tagit mig till Belgien. Men om jag hade tagit mig till Antwerpen och Brygge är jag osäker på. Brygge är numera på listan av Europeiska favoriter. En riktigt söt by och verkligen värd ett besök.

 

 

POLEN | Warszawa

Warszawa var en positiv överraskning. Framför allt eftersom som staden inte alls fanns med på min lista över storstäder att besöka. Här finns så mycket att se och göra och gamla stan är bara helt ljuvlig. Det är dock ganska stora avstånd här, så man bör ha en liten plan när man tar sig runt.

 

 

TJECKIEN | Prag och Moravien

Utöver Prag, är jag ganska övertygad om att jag utan bloggen hade sett väldigt lite av Tjeckien. Nu har jag besök landet två gånger och här finns så mycket mer att se än man tror. Det är vacker natur, otroligt trevliga människor och det finns så många spännande platser att besöka.

 

Tjeckien, Beskydy, Pustevny

 

SPANIEN | KASTILIEN OCH LEÓN

För många år sedan gjorde vi en tre veckor lång roadtrip i södra Spanien. Från Alicante i öst ända in till Tavira i Portugal. Av någon anledning fastnade jag inte riktigt för Spanien och att återvända dit låg inte högt på listan. Dock älskar jag Barcelona. När jag fick möjligheten att upptäcka en annan del av landet, kände jag att jag var tvungen att ge Spanien en chans till. Vilken tur. Ávila, Salamanca, Zamora och León är numera favoriter på Europalistan.

 

Spanien, Kastilien och Leon, Ávila

Spanien, Kastilien och Leon, Ávila

Spanien, Kastilien och Leon, Salamanca

 

UKRAINA | Kiev

Resan till Kiev i Ukraina är kanske en av de viktigaste, mest emotionella och lärorikaste jag gjort. Jag vann en fototävling som Svenska Lantchips anordnade och fick som vinst följa med dem på en resa med SOS Barnbyar till Kiev. Det är på sådana här resor man inser hur mycket man tar för givet. Men också hur mycket hjälp våra bidrag gör. Så sluta aldrig ge bidrag till olika välgörenhetsorganisationer. De gör nytta.

 

 

MAROCKO | VÄSTSAHARA | Dakhla

Och så var det den här resan. Som inte ligger i Europa utan i Afrika. Det var min andra bloggresa och en av de mest spännande jag någonsin gjort. Västsahara känns så orört och stilla. Kanske därför det kändes så speciellt. Väldigt få turister och otroligt vackra landskap. Jeepturen i Saharaöknen var bara galet kul.

 

 

Translation
Today I am sharing ten trips I have done because of the blog. They are places I have come to love and also places I never would have chosen on my own. Nine of them are in Europe and one in Africa. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

10 Comments

 1. Härliga tips! Jag snor några direkt till min bucket list, flera ställen jag aldrig hört talas om tidigare! Älskart! :)

  1. Tack Eva :). Är oerhört tacksam för att jag fått vara med och uppleva så mycket som jag själv kanske hade valt bort.

 2. Många bra tips där, tack! Korsika står högt på listan redan och södra Tyskland. Det senare hoppas vi uppleva lite till våren när vi vänder norrut igen med husbilen.

  1. Båda är riktigt bra idé. Men Korsika är ett måste om du frågar mig :)

 3. Men wow såå många härliga resor! Såå underbart! Florida såg verkligen lyxigt ut! Kram

  1. Ja, det har blivit några stycken. Oerhört tacksam. Florida var lyxigt :), och kan man någonsin bli trött på Universal Studios :)).

 4. Bloggen tar en med till oväntade ställen! Roligt! Ditt inlägg väckte en del minnen till liv, tack för det!

  1. Den gör ju det. Tänk vad mycket vi fått uppleva. Många fina minnen. Och Korsika är fortfarande en riktig favorit.

 5. Koriska resan hade jag mer än gärna åkt på. Vilken dröm. Ungern såg inte fel ut den heller.

  1. Korsika kan jag verkligen rekommendera. Otroligt vacker ö. Ungern är ju ett riktigt bra alternativ. Väldigt billigt och vackert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *