Stockholm, Södermalm (31 av 36)

 

Jag är på väg upp till Stockholm. Över dagen. Travellink håller på med en jätterolig kampanj och jag får vara med på ett litet hörn. Jag kommer berätta mer om det lite längre fram. Jag bestämmer mig för att ta det sista tåget hem och passa på att på att träffa några resebloggande kollegor. Katarina som har gästbloggat här och har resebloggen Äntligen Vilse, tog med mig på en promenad på Södermalm. Det är inte jättelångt mellan Skåne och Stockholm, men av någon anledning har jag inte varit i Stockholm mer än en handfull gånger.

 

Katarina som bara har bott i Stockholm ett halvår är redan hemmastad i storstaden. Och jag är glad att jag lyckades få henne som guide. Vi möts upp på Tjärhovsplan. Och när Katarina hittar mig, är jag redan i full färd med att ta bilder. Så klart. Vår promenad tar oss till små mysiga kvarter och gator. Cornelis och Bellmans gamla kvarter. Jag påminns om den gamla fantastiska filmen med Cornelis Vreesvijk, Rännstensungar som fick mig att fälla tårar fast jag bara var barn. Vi fortsätter förbi Katarinakyrkan, Mosebacke och utsiktsplatserna vid Fjällgatan och Monteliusvägen.

 

Det här är en tjej som till och med får mig att våga vara lite framför kameran. Skoja till det lite mer. Som ni kanske förstått, är jag inte överförtjust vid att vara framför kameran. Ovanan gör att det bara blir värre. Jag pratar, gör konstiga miner, och pratar lite till. Med Katarina vågar till och med jag spexa till det lite. Och jag tar med mig det hem. Här ska övas på att vara lite mer framför kameran.

 

På vår lilla promenad, stöter vi faktiskt ihop med Anna från Turisterna. Vi får en liten rundvisning i det fina lilla huset där hon har sitt kontor. Vi avslutadr eftermiddagen med en fika på Vetekatten tillsammans med Sofia från Fantasiresor och Jeanette från Jeanette Seflin. Och tiden gick så klart alldeles för fort.

 

Vill du se Katarinas reportage från fotopromenaden och få en massa bra tips, inklusive en karta, läs hennes inlägg på Äntligen Vilse.

 

Somliga går med trasiga skor
Säg, vad beror det på?
Gud fader som i himmelen bor
Kanske vill ha det så

Gud fader som i himmelen bor
Blundar och sover sött
Vem bryr sig om ett par trasiga skor
När man är gammal och trött?

Vem bryr sig om hur dagarna går?
De vandrar som dem vill
Medborgare om etthundra år
Finns du ej längre till

 

Stockholm, Södermalm (3 av 36) Stockholm, Södermalm (1 av 1) Stockholm, Södermalm (4 av 36)-horz Stockholm, Södermalm (2 av 36) Stockholm, Södermalm (1 av 36) Stockholm, Södermalm (6 av 36) Stockholm, Södermalm (7 av 36) Stockholm, Södermalm (8 av 36) Stockholm, Södermalm (9 av 36) Stockholm, Södermalm (15 av 36) Stockholm, Södermalm (16 av 36) Stockholm, Södermalm (17 av 36) Stockholm, Södermalm (18 av 36) Stockholm, Södermalm (11 av 36) Stockholm, Södermalm (23 av 36) Stockholm, Södermalm (24 av 36)-horz

Stockholm, Södermalm (21 av 36)

Stockholm, Södermalm (19 av 36)

Stockholm, Södermalm (12 av 36)

Stockholm, Södermalm (14 av 36)-horz

Stockholm, Södermalm (26 av 36) Stockholm, Södermalm (27 av 36) Stockholm, Södermalm (28 av 36)

Stockholm, Södermalm (32 av 36)

Stockholm, Södermalm (33 av 36)

Stockholm, Södermalm (34 av 36)

Stockholm, Södermalm (10 av 36) Stockholm, Södermalm (29 av 36) Stockholm, Södermalm (30 av 36) Stockholm, Södermalm (36 av 36)

 

Translation;
Stockholm is a beautiful city with a lot of history and great architecture. It is also a great city to go for a walk in. 

 

Foto: © Discovering The Planet

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

8 Comments

 1. Trots att jag är född och uppvuxen i en förort till Stockholm kan jag inte säga att jag kan staden så bra faktiskt :) Söder sägs ju vara himla mysigt och dina bilder ger verkligen bilden av en väldigt fin gammal stadsdel.
  /Linnea

  1. Tack Linnea. Sista året har jag varit i Stockholm två gånger. Förra gången
   var det både Gamla stan och Söder, och det är verkligen en mysig stad. Ska
   dit igen snart och ser fram emot att upptäcka mer av Stockholm. Men visst är
   det så, att man är lite dålig på att uppleva det som finns i ens närhet.

 2. Va kul med fotopromenad! Hade också velat vara med, men vi får ta igen det när jag och Katarina kommer till Skåne!

  1. Ja det måste vi. Bara hojta till vilken dag/dagar jag ska vara tillgänglig och
   om ni vill att jag ordnar något. Kramiz

 3. Kul att få följa med på er promenad :) Riktigt härliga bilder.
  Ha en Glad Påsk!

  1. Tack Eva. Och det samma, ha en riktigt fin Påskhelg :)

 4. Vilken kul get-together! Blir nyfiken på Travellinks projekt… Hojta gärna till ni sammanstrålar igen så kanske jag kan hänga på! Örebro är trots allt inte längre än ett skutt från storstan. ;-)

  1. Absolut. Ska du på Travellinks Blog Event? Ganska många av resebloggarna som kommer
   vara där. Hoppas vi ses :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *