Det är dagen för Momondos Event “Influencers Open World Awards”. Trots att jag har en oerhört spännande dag framför mig, är kroppen just idag inte med mig. Det svider i ögonen, och frukosten hoppar jag över. Behöver sova. Avbokar ett möte för att jag känner mig stressad.

 

Vi sätter oss i foajen på hotellet och jobbar. Både jag och Göran. Jag hämtar kaffe efter kaffe och får egentligen inte jättemycket gjort. Jag svarar på alla meddelanden som kommit, kollar mailen, och sätter igång en podd. Något som jag sällan gör. Jag väljer ett avsnitt från Framgångspodden. Det med Bianca Ingrosso. Gillar henne. Lyssnar lite, läser lite bloggar, tittar ut genom fönstret. Gillar Alexander Pärleros röst. Han känns så jordnära. Tänker på det lyckade restaurangbesöket igår när vi bara så där hamnade på en Libanesisk restaurang och provade 18 små libanesiska rätter. Vågar man åka till Libanon?

 

Inser att tiden går. Måste fixa håret. Lägga upp ett par byxor [som jag så klart lyckas klippa så de blir för korta]. Fixa till mig lite. Jag har tre timmar på mig, men jag känner mig lite stressad och orkar egentligen inte. Så jag sitter kvar. En lång stund. Och så är det dags. För fördrink på Seaside Bar. Malin, från Ladda Om, en vän från Skåne har flyttat upp till Stockholm och möter upp oss. Jag är sååå glad att hon ska följa med. Känns tryggt och allt blir mindre nervöst. Har dessutom inte träffat Malin på länge. Till sist är vi ett litet gäng som sitter där, på Seaside Bar, och diskuterar bloggliv, kärlek, fotografi, fulfilmer på Youtube [ehh.. vår], och det kommande eventet.

 

 

Momondos Influencers Open World Awards på Skyddsrummet i Stockholm

 

Och så är det dags. Vi tar oss till Skyddsrummet på Söder Mälarstrand där Momondo, resesöksajten, för första gången i Sverige, arrangerar galaeventet Open World Awards. Tävlingen som ska kora de mest inspirerande profilerna i sociala och digitala medier. Och där vi är med och tävlar i två kategorier, film och blogg. Ikväll ska de mest inspirerande reseprofilerna i landet utses. Juryn, där bland annat resejournalisten Johanna Jackson från Vagabond, Swedish Nomad och Alien Chris ingår, ska tillsammans utse de svenska vinnarna för de olika kategorierna. Vi börjar med lite bubbel och mingel som sig bör. Jag träffar flera av min resebloggande kolleger. Vilket så klart alltid är en av höjdpunkterna vid varje event. Man har tryckt upp bilder på alla som är med och tävlar och lagt ut på borden och satt upp på väggarna. Så kul detalj. Självklart plockar jag på mig bilder av alla som jag känner.

 

Sedan dukas det upp en buffé som känns lyxig och modern. Bland annat små miniburgare, hemmagjorda chips, dumplings med tequiladipp,  pimientos de padrón och små pinchos på baguette med getost och fikonmarmelad. Och så är det helt plötsligt dags för prisutdelningen. Det är så stort. Så nervöst. Och så är det helt plötsligt dags för bloggkategorin. Vinnarna för enskilt inlägg. Andrapristagaren i kategorin blogg, Mat och Resebloggen. Och så VINNARNA! Jag dyker upp på skärmen där uppe. Hur kan man bli så skakig och nervös? Att få erkännande för något man lägger mycket tid på och som man verkligen älskar att göra, är större än jag kan sätta ord på. Jag är så tacksam för all support jag fått från er som tog er tid att rösta på oss, till Momondo som ordnat det här och till Juryn som valde just min blogg.

 

Kvällen fortsätter med bubbel, mingel och ett härligt häng. Jag hamnar i soffan med Malin, Daniel [Flying Dryden], Rania [Northbound Journeys], Linda [Wilderness Stories], och vinnarna i kategorin Open World. Det visar sig snabbt att Annika och Daniel från Finally Lost är från Åhus utanför Kristianstad, vilket innebär att Kristianstad tagit hem två av toppriserna. Så kul. Vi avslutar kvällen sent, men tidigare än vi skulle vilja. Alla har tider att passa dagen därpå. Utom Daniel och Annika som ska köra hem till Skåne samma natt. När jag kommer hem på natten upptäcker jag dessutom att de där girlsen Rania och Linda har kört en liten facerape på Instastory. Jag skrattar, är jättetrött, men så mycket uppe i varv att det inte blir någon sömn alls denna natt.

 

Tack alla som var med och förgyllde kvällen. Tack alla som har hört av sig på Facebook, Instagram, via Sms och på Instastory. Jag är galet tacksam… och lite trött :). Här kommer kvällen i ett gäng halvsuddiga mobilbilder :). Bestämde mig för att njuta av kvällen och låta systemkameran vila. 

 

Vinnarna i Momondos Open World Awards

Totalt åtta vinnare utsågs i kategorierna blogg, fotografi, video och Open World. Här är alla vinnarna 2018 i Sverige.

Årets blogg:
Ett enskilt Inlägg:  Lydias Planet
Samlat arbete: Discovering the planet

Årets fotografi:
Ett enskilt Inlägg:  Ola Cedell
Samlat arbete:  Everyday Explorers

Årets video:
Ett enskilt Inlägg:  Where is Alice
Samlat arbete:  LifeInMotion

Open World:
Ett enskilt Inlägg:  pwgfreestyle
Samlat arbete: Finally Lost

 

ARTIKLAR HITTILLS DÄR NI KAN LÄSA OM OPEN WORLD AWARDS

 


Annika aka Resfredag, ja`, Cathinka aka På Vift och Linda aka Resa Medvetet

 

Translation:
This week we attended the Momondo Gala and Event in Stockholm for Travel bloggers and influencers. It was a beautiful event att Skyddsrummet. We were nominated in two categhories, video and blog. And we are so happy and thankful to let you know that we won for best travel blog collected work. It is amazing and I am so greatful. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

20 Comments

 1. Stort grattis vännen, så värd

  1. Tack fina Tinka. Alltid lika kul att hänga med dig.

 2. Stort grattis!!!! Så roligt :) sååå värd det! Et blogg är ju fantastisk! Du inspirerar! Kul å ses oxå en snabbis. Kramar

  1. Tack tack Lina. Värmer att höra. Så kul att se dig. Gör vi säkert snart igen :)

 3. Grattis! :-)

  1. Tack Johnny.

 4. Så himla glad för din skull. Mycket välförtjänt! <3

  1. Tack Linda. Betyder mycket att få höra. ♡

 5. Gratulerer! :-)

  1. Tack Marianne

 6. Jädrar vad bra och välförtjänt! Stort grattis och som vanligt kul att ses och prata med dig och er igen!

  1. Bugar och bockar. Tack. Det samma. Slutet av kvällen gjorde allt för mig:)

 7. Stort grattis till vinsten!

  1. Tack Ann-Louise. Känns oerhört bra så klart :).

 8. Stort grattis! Du är en stor inspokälla! Kul att se dig irl även om jag inte lyckades presentera mig=)

  1. Men åh, tack Tina. Värmer oerhört att höra så klart. Nästa gång kommer du fram och säger hej :))

 9. Tjohooo, grattis igen! <3

  1. Tack söta Annika. Å grattis själv till alla Tv-jobb.

 10. Välförtjänt – stort grattis! Har missat denna glädjande nyhet.

  1. Tack så hjärtligt. Jag är så klart oerhört glad och tacksam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *