Vi har lämnat hyrbilen och med tunnelbanan tagit oss till vårt hotell i Tokyo. Det sista stoppet och sista boendet för vår Japanska roadtrip. En vän till mannen har tipsat oss om ett hotell som ska vara jättefint och ha ett bra läge. Hotel New Otani. Vi litar på honom och bokar våra tre sista nätter här.

 

Vännen visar sig vara pålitlig och Hotel New Otani i Tokyo visar sig vara lite mer än ett vanligt hotell. Det ligger i Chiyoda, några minuter från området Akasaka [ej att förväxla med Asakusa] och bara några minuters promenadavstånd från flera tunnelbanestationer. Vi känner oss lite vilse i den stora foajén med flotta butiker till höger och vänster. Och så den där guldfärgade vagnen som ska vårt bagage ska läggas på. Den gör mig lite nervös. Men så ser jag en annan gäst. I Hawaiiskjorta och sandaler och sekunden efter är ordningen återställd och nervositeten borta.

 

Hotel New Otani fyller 69 226 kvadratmeter yta. Huvudbyggnaden har 17 våningar, två bottenvåningar, är 72 meter högt och har 556 rum. The Garden Tower har 40 våningar, ett bottenplan, är 144 meter högt och har 836 rum. The Garden Court har 30 våningar, 3 bottenplan och är 134 meter högt. Totalt har hotellet 1 479 rum. Hotellets restauranger och barer har tillsammans 2 806 sittplatser och in bankettsalarna ryms 6 244 personer. Här finns en Japansk trädgård, en rosengård, ett tehus och en utomhuspool. Självklart finns det ett shoppingcenter med de fina märkena, spa, barberare, frisör och ett kapell. Man behöver aldrig lämna hotellet om man inte vill. Här finns allt.

 

Japan, Tokyo, Hotel New Otani

 

HOTELLETS HISTORIA

Hotel New Otanis historia börjar 1962, när den Japanska regeringen ställdes inför utmaningen att konstruera boende som skulle rymma 30 000 internationella besökare inför Tokyo Olympic Games 1964. Man hade två år sig på att lösa problemet. Yonetaro Otani, Hotel New Otani grundare, gick med på att bygga det finaste hotellet i Orienten på land han redan ägde nära “The Imperial Palace”. Han skapade en design med en tanke på att bevara det vackra landskapet som fanns här och bevara en stenvägg som fanns kvar från en herrgård från Edo era daimyo. Han lyckades och hotellet öppnade i September 1964.

 

DEN 400 ÅR GAMLA JAPANSKA TRÄDGÅRDEN

Den Japanska trädgården historia går 400 år tillbaka då “Samurai Lord Kato Kiyomasa” ägde en av bostäderna på den här platsen. Marken lämnades senare över till den mäktiga familjen Li, som var dominerande i Shogunate regeringen under Edoeran.  Senare, under Meijiperioden, blev marken familjen Fushiminomiya egendom och efter andra världskriget bytte marken ägare än en gång och såldes till Yonetaro Otani. Otani renoverade  då trädgården och återställde den till det den är idag. Här finns små röda broar. Koifiskar simmar i vattnet. Här finns så klart ett vattenfall, vackra träd och växter som man inte vet namnet på. När man promenerar omkring här, glömmer man snabbt bort, att det bara på andra sidan huset, går en sexfilig väg.

 

 

AKTIVITETER PÅ HOTELLET

De rymliga rummen har alla bekvämligheter du kan tänkas behöva under din vistelse, inklusive kylskåp och vattenkokare. Men utöver de vanliga bekvämligheterna som spa och gym, erbjuder man lite mer unika upplevelser här. Man kan gå en promenad i den fantastiska Japanska trädgården och sätta sig och äta eller fika i en av trädgårdens restauranger. Om man vill kan man göra det i Kimono. För hotellet erbjuder hotellets gäster möjligheten att hyra kimonos med professionell hjälp. Väljer man den upplevelsen kanske man ska kombinera den med möjligheten att vara med om en Japansk Teceremoni. Vilket är en hel upplevelse i sig. En som vi upplevde i Kanazawa. Man kan också få lära sig att göra drycken Macha som görs på Ujis gröna te.

 

RESTAURANGERNA

På Hotell New Otani behöver man inte sakna något i restaurangväg. Det finns 38 restauranger på hotellet. 18 av dem ägs och sköts av hotellet, och de andra 20 har hyrt in sig. Här finns allt man kan önska sig. Japanskt, Teppanyaki, Italienskt, caféer eller varför inte bara sätta sig i en lounge. Bella Vista erbjuder autentiska italienska rätter och utsikt över Tokyos skyline från 40:e våningen. På samma våning som lobbyn hittar man Kyubey som serverar ett utmärkt urval av sushi. Och så har vi de The Sky. Restaurangen som roterar. Mer om den senare i veckan.

 

LITE SNABBA FAKTA OM HOTELL NEW OTANI I TOKYO

 • Adress: 4-1 Kioi-cho, Chiyoda-ku, Tokyo 102-8578, Japan
 • 5 minuters promenad från tunnelbanestationen Akasaka Mitsuke.
 • 5 minuters promenad till tunnelbanestationen Nagatacho.
 • Till Kejsarpalatset är det 10 minuter med bil.
 • Här finns 38 restauranger.
 • Prisläge juni 2018, från 2 485 kronor per natt och rum.

 

 

Translation
The Hotel New Otani i Tokyo, Japan, is more than a hotel. It is like a whole neighboorhood filled with restaurants, shops and a beautiful garden.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

 1. says:

  Älskade Japan! Vilket fint vattenfall på hotellet. Bodde senast också i Akasaka när jag var i TYO.

  1. Japan är verkligen spännande. Men känns som att det behövs fler resor dit för att kunna landa i allt som landet har att erbjuda :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *