Vi lämnar Nara för att bege oss mot ett av våra huvudmål, Kyoto. Kyoto är som många städer i Japan en modern och stor stad. Men här får vi för fösta gången känslan av Japan. Modernt, kulturellt, gammalt och nytt. Och även om Kyoto är en storstad, 1,5 miljoner invånare, är den det mer på bredden än på höjden.

 

Vi väljer att bo i en förort till Kyoto, Uji, istället för inne i staden. Uji ligger mellan Kyoto och Nara och är en av Japans äldsta städer. Vi blir överförtjusta i Uji. Kanske för att den är rakta motsatsen till allt vi sett hittills. Här får jag för första gången en känsla som säger Japan. Dessutom ska vi våra fyra nätter här bo på ett Ryokan. Staden ligger längs med Uji-Gawa River och promenaden längs med den fängslande lilla floden ger mersmak. Den röda bron Uji-bashi Bridge, de gamla trähusen, små mysiga gator, gränder och tehus. Uji är känt för sina gröna teer och här finns ett av de äldsta tehusen i Japan. Tehuset som också levererar te till Kejsaren.

 

“Här får jag för första gången känslan av Japan”

 

Byodoin Temple ,平等院, Byōdōin
Det röda templet ligger vackert omringat av en liten sjö och en underbart grön trädgård. Byodoin är ett fantastiskt exempel på “Buddhist Pure Land, Jodo” arkitektur och templet och dess trädgård har också inspirerat senare tempelbyggen. Det byggdes för första gången 998 som ett sommarhus för den mäktiga och viktiga politikern Fujiwara no Michinaga. Michinagas son gjorde cirka femtio år senare, 1053, om huset till ett tempel. Smeknamnet för templet är Hoodo, Phoenix Hall. Byggnaden som man numera också återfinner på baksidan av tio-yens-myntet. Krig och bränder satte sina spår här som på många ställen i Japan. En brand under Edo-perioden blev förödande för templet. Endast en del, Höö-dö, förblev intakt. Man håller fortfarande på att bygga upp delar av templet.

 

Japan, Uji 1

 

ATT SE OCH GÖRA I UJI

UJIGAMI JINYA SHRINE 
Ett litet tempel som är registrerat som “World Heritage Site. Det sägs att det är det äldsta Shinto Templet i Japan. Men visst finns det större och finare tempel. Gratis inträde.

UJI SHRINE 
Det lite större templet bredvid Ujigami Shrine. Gratis inträde.

THE TALE OF GENJI MUSEUM 
Om Uji historia och den klassiska storyn “The Tale of Genji”. Inträde 500 yen, cirka 35 kronor.

KOSHO-JI TEMPLE 
Är ett Zen tempel som är aktivt. Gratis Inträde

MIMUROTOJI TEMPLE 
Är en del i historien “The Tale of Genji” men också det tionde templet längs med “Saigoku 33 Kannon Temple Pilgrimage Route”. Här finns en vacker trädgård med bland annat Lotus blommor. Inträde 500 yen, cirka 35 kronor.

MAMPUKUJI TEMPLE 
Ett Ōbaku Zen tempel där man kan se de Kinesiska influenserna.

AMAGASEGAWA DAM 
En bra utsiktsplats över staden.

TECEREMONI 
Som Japans tehuvudstad är Uji det perfekta stället att testa en teceremoni. Till exempel på bland annat Taiho-an Tea House bredvid floden Uji River.

THE TEA FESTIVAL 
Första söndagen i Oktober.

CORMORANT FISHING 
Kan upplevas på Uji River under sommaren. Fiskare använder eld, nät och tränade skarvar för att underhålla på floden. En biljett kostar 1800 yen för en timme, cirka 125 kronor.

UJI-BASHI BRIDGE 
Den vackra röda bron har figurerat i många dikter, noveller och målningar i Japansk kultur.

 

Japan, Uji 2

Japan, Uji 3

Japan, Uji 4

Japan, Uji 5

Japan, Uji 6

Japan, Uji 7

 

Translation
We stayed in a suburb to Kyoto called Uji for four days. We loved the smaller and calmer town that gave us a feeling of what Japan once might have been. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *