Japan, Okinawa 1

 

När man pratar resor, och Australien kommer upp, är det första man diskuterar nästan alltid spindlar, ormar och kängurus. När man pratar om Japan, och Okinawa, pratar man inte om det speciellt mycket. ALLS. Jag anser, att när man ser en spindel hänga mellan träden från tjugo meters avstånd, ja då är det ingen liten spindel. ALLS.

 

Att jag sedan, trots att jag verkligen, verkligen inte gillar spindlar, går närmare för att få en bättre bild, imponerar till och med på mig själv. Framför allt när mannen står kvar tjugo meter bort och vägrar komma närmare. Värst av allt är att jag, när vi kommer tillbaka till rummet, börjar googla spindlar på Okinawa, för att hitta vad det är för sort. Tror aldrig att jag någonsin varit intresserad av att se en spindel, varken i verkligheten eller på bild. Men, i alla fall, det är en Giant Wood Spider, Nephila maculata.

 

Den ska enligt uppgifter göra det starkaste spindelnätet av alla spindlar. Hur starkt? Ja, tydligen är det inte ovanligt att fåglar fastnar i det. Mindre varianter av den finns i andra delar av världen och kallas för bananspindlar. Så skillnaden? Ja, förutom att de kan bli mellan 15 och 20 centimeter stora, kan deras nät lätt vara mellan 60 och 120 centimeter stort. Och den är den största spindelsorten i Japan. Tydligen ska vi anse oss ha tur. För det ska vara ovanligt att kunna se dem i dagsljus. Man hittar den i Japan, Australien och Indien. Och i delar av Papua Nya Guinea, ja där anser man den vara en delikatess.

 

Ja, vi kan väl säga att vi har börjat vår resa i Japan med att “Discover” på riktigt på Okinawa.

 

Japan, Okinawa 2

 

Translation
Some say we were lucky to see a Giant Wood Spider here in Okinawa. I am not so sure…

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

 1. Margareta says:

  Huu vilken läskig sak!

  1. Daniela says:

   Vet inte om jag har riktig “tur”. Idag skulle jag ta lite bilder på stranden och höll på
   att gå in i ett nät där en “lite” mindre variant satt, kanske bara en decimeter stor :).

 2. Margareta says:

  Usch! Du får ha en pinne och vispa omkring framför dig när du går. Har hört om stora tusenfotingar också som är giftiga och kryper in överallt.

 3. Daniela says:

  Än så länge har vi klarat oss från tusenfotingarna :), men spindelhistorian är inte slut :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *