Japan, purikura 1

 

Så, det är inte ofta ni ser bilder på mig här. Mest beror det på att jag inte är fotogenisk, men också på att jag faktiskt inte är så bra framför kameran. Känner mig lite som ett vilt rådjur och vet varken hur jag ska stå, gå eller vart jag ska titta. Men så ibland måste man ju ta seden dit man kommer. Så idag tänker jag bjuda lite på mig själv och ni får lova att inte skratta för mycket.

 

Jag berättade ju för er om vårt första möte med en Spelhall i Japan, på Okinawa. Då stötte vi också för första gången på Purikura fotoapparater. Men just då hade jag inte samlat mod till att försöka. Två veckor senare bor vi på ett stort hotell vid Mt Fuji. Så stort att de på hotellet har en liten spelhall, med Purikura. Och eftersom hallen är tom, känner jag mig modig nog att försöka. Nu bör ni veta, att de flesta Purikura maskiner, är på Japanska. För att förklara kort, så är det som en fotoautomat här hemma, men med nio steg till.

 

Först får man gå in i apparaten, posera för typ sex bilder, vilket man inte fattar förrän man är på femte bilden. Sedan är det dags för redigering. På Japanska. Så man gissar och klickar förtvivlat innan tiden går ut. Läppar, ögonfärg, ögonförstoring, smalare ben , färg på bakgrunden, mönster, ikoner, figurer, färg på hyn, hårfärg, text. Ja, jösses. Och sedan kommer resultatet. Och man tänker “gör om gör rätt”. Fenomenet börjar dyka upp i Sverige med och heter här Neo Print. Och självklart finns det Purikura appar, många, om du vill testa själv; Deco Puri, DecoPetit, Picute, Snapeee, Topic, Cymera, Naver Camera, Snapeee, Line Camera, Decopic

 

Japan, purikura 2
Japan, purikura 3

 

Translation
If you are in Japan, you have to try a Japanese photobooth, Purikura. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

 1. verkar ju riktigt roligt detdär! :)

  1. Daniela says:

   Faktiskt riktigt rolig. När man blivit varm i kläderna
   vill man göra om det

 2. Hmm…spontant sådär så hade jag nog gett upp efter ett par bilder, fast man vet ju aldrig…;)

  1. Daniela says:

   Haha, processen är liksom över innan man hunnit fatta vad som händer :),
   och redigeringen, ja du ser, den är liksom inte helt genomtänkt. Har nog
   mest klickat för att ta mig vidare…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *