Att Okinawa under andra världskriget blev en amerikansk militärbas är det nog inte många som missat. Men att här finns en liten “by”, eller kanske mer ett nöjes och underhållningskvarter, The Mihama American Village är kanske mindre känt. Man hittar byn centralt på ön i området Okinawa Honto, i Chatan stad, och det är också här man hittar många av de amerikanska militära baserna.

 

“Byn” byggdes för de amerikanska soldaterna för nostalgi och nöjes skull. Numera är den också mycket underhållning för lokalborna och turisterna. Kvarteret påminner om ett Amerikanskt utomhusköpcenter med massor av affärer, restauranger och kaféer i ett stort virrvarr av gångar och gränder. Och en stor parkering där man parkerar gratis. Den kanske mest kända symbolen för byn är ett stort pariserhjul. Men här finns också många andra kända amerikanska symboler som KFC, American Depot, Starbucks, Red Lobster och Basken Robbins. Här finns dessutom många internationella restauranger som indiska, mexikanska, thailändska, sydamerikanska och italienska. Depot Island ser ut att höra till en nöjespark i Usa.

 

Vi börjar med att ta en fika vid vattnet för att sedan påbörja att utforska kvarteret. Men vi har inte kommit långt när mannen upptäcker en stor spelhall, Club Sega. Och vi måste bara in och titta. För hur Japanskt är inte det? Vi öppnar dörren och möts av öronbedövande ljud från alla spelautomater och människor därinne. Ni vet, som på ett amerikanskt kasino, fast lite till. Vi tittar på varandra och börjar skratta. För det här är bland det galnaste vi varit med om. Här är rader med maskiner där man kan fiska alla möjliga saker med . Chips, nallar, kuddar, klubbor, kex, glass och selfiepinnar. En hel avdelning med fotobås för tjejer med olika redigeringsalternativ och de obligatoriska enarmade banditerna.

 

Och vi bara måste försöka fiska upp något. Och sedan är speldjävulen i oss. Vi hamnar vid en STOR attans maskin som vi inte förstår, som pratar japanska, skjuter ut bollar och skriker FEVER. Men vi gör som de andra runt oss. Lägger i spelmarker och rattar för glatta livet. Och, ja, det gick som det brukar… Vi tömde plånboken, gick därifrån lite fattigare, men med många skratt i behåll. När vi kommer ut därifrån har det blivit mörkt och flera av restaurangerna har börjat stänga. Vi hamnar på Depot Garden. Som många andra restauranger på Okinawa serveras här både autentisk Okinawamat, men också kött och potatis. När vi lämnar The American Village är klockan mycket. Vi har några mil hem. Men vi är nöjda och glada och har haft en fantastiskt rolig dag. Och Jo, jag lyckades fiska upp lite chips.

 

LÄS MER: Fler artiklar om Okinawa

 

Japan, Okinawa 31

Japan, Okinawa 30

Japan, Okinawa 32

Japan, Okinawa 33

Japan, Okinawa 34Japan, Okinawa 35

Japan, Okinawa 36

 

Translation
The Mihama American Village can be found in central Okinawa. It was built to entertain the american soldiers that lives here. Now, it entertains everybody.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *