Tapas Molecular (26)

 

Om det är något det inte lider brist på i Tokyo, så är det temakaféer, temabarer och temarestauranger. Det vimlar av udda och kanske smått galna koncept. För någon brist på fantasi har man inte här. Den som letar efter en udda, och många gånger helt bisarr middagsupplevelse har helt klart hittat till rätt stad.

 

På vår begränsade tid hann vi inte med mer än två lite annorlunda temarestauranger. The Tapas Molecular Bar på Mandarin Oriental och The Sky på Hotel New Otani, och de var ändå inte så annorlunda. Någon som är riktigt bra på det där med temaätande är Maria på bloggen Fantasydining. Utöver att ha ätit sig runt i världen har hon självklart gjort Tokyo också. För att läsa hennes upplevelser går ni bara till Maria Fantasy Dining. Men här kommer elva tips på lite annorlunda matupplevelser i Tokyo.

 

1. TOKYO MOOMIN HOUSE CAFÉ

Skandinavien är ju populärt i Japan. Tokyos Moomin House Café har fått sitt namn efter den finländska barnboksfiguren Mumin, skriven av författaren Tove Jansson. Här fikar du aldrig ensam. På kaffet sitter ensamma kunder med en uppstoppad sagofigur från Mumindalen mitt emot sig.

Moomin House CafeFoto – Cnn

2. SHINJUKU ROBOT RESTAURANT

Kanske lite surrealistisk, men på en av Tokyos mest kända temarestauranger, Shinjuku Robot Restaurant,  får man uppleva robotar som dansar tillsammans med halvnakna kvinnor till ljudet av Psy’s Gangnam Style, en panda som rider in på scen på en robotkossa, en sjöjungfru som kommer ridandes på en robothaj och så en gigantisk spindelkvinna som givetvis flyger in i rummet upplyst av röda strålkastare.

RobotFoto – Wow Amazing

3. MENTALSJUKHUSET ALCATRAZ ER

Alcatraz E.R. i Shibuya-ku är helt enkelt ett mentalsjukhus. Här rymmer fångarna ibland och hela lokalen mörknar under en kuslig spökuppvisning. Servitriserna är alla klädda som sjuksköterskor och följer dig vid ankomst till en liten cell där du och ditt sällskap förblir inlåsta under hela middagen. Drinklistan erbjuder allt från drycker serverade i sprutor till provglas, zombiehuvuden och dropp.

AlcatrazFoto – Vagabond

4. UOBEI SUSHI SHIBUYA

Om du har tyckt att sushi på löpande band är en modernitet, får du tänka om. På Uobei har man tagit det till en helt ny nivå. Istället för att att tallrikarna på bandet går runt, runt så beställer man sin sushi på en dataskärm vid bordet och tallrikarna med sushi kommer då efter beställningen i ilfart på bandet och stannar exakt vid där du sitter.

Restauranger Tokyo, UobeiFoto – Brian Sterling

5. ALICE IN WONDERLAND

Alice i Underlandet är stort i Japan. I Tokyo finns det flera Alice i Underlandet restauranger, där du serveras av tjejer utklädda i blå klänning med vitt förkläde, precis som Disneyfiguren, och där inredningen påminner om olika scener från filmen. Välj mellan bland andra Alice in a Labyrinth i Ginza, Alice in a Fantasy Book i Shinjuku eller Alice in an Old Castle i Ikebukuro.

Restauranger Tokyo, AliceFoto – Diamond Dining

6. OWL CAFÉ

Har du drömt om att få mysa med Ugglor? Det kan nu göra på ett av Tokyos ugglecaféer.  Mest känt är Fukuro no Mise på Tsukushima.  Kan vara svårt att komma eftersom det inte går att förboka och kön för de en-timmas-pass som finns på en dag, fylls upp tidigt på morgonen. På Akiba Fukuro i Akihabara kan du förboka en plats så att du garanteras att träffa ugglorna.

Restauranger Tokyo, UgglaFoto – Vagabond

7. TAPAS MOLECULAR BAR

Är du innerst inne en liten matnörd och följer alla matprogram som finns på TV? Då är Tapas Molecular bar restaurangen för dig.   38e våningen på Mandarin Oriental i Tokyo, Shibuya Districtet. En liten bar med åtta platser. Två kockar, en Japan, en Kanadensare. Två sittningar per kväll. Sexton rätter. Molekylär Gastronomi OCH en verktygslåda. Där har ni upplägget och början på en fantastisk kväll och upplevelse.

Tapas Molecular (9)Foto – Discovering The Planet

8. THE LOCKUP, SHINJUKU

Med samma tema som Alcatraz E.R, fängelsetemat, men lite mindre. Här med servitriser klädda som fångvaktare och en meny med spöktema. Restauranger finns i flera stadsdelar, bland annat Ueno och Shibuya.

LockFoto – Vagabond

9. KATTCAFÉ

Tokyo är känt för sina många kattcaféer och de finns att hitta i princip överallt i staden. En trend som spritt sig till flera ställen i världen. Här betalar du per timme för att komma in och leka med katter och dricka en kopp kaffe. Idén grundar sig på att många människor bor trångt i storstäder och varken har tid eller utrymme för en egen katt. Dessutom blir det ett naturlig sätt att få kontakt med andra människor genom det gemensamma intresset.

KattFoto – Vagabond

10. ZAUO, FISKA DIN EGEN MIDDAG

Gillar du att fiska? I Kameido, tre stationer ifrån Akihabara på JR Sobu Line, ligger en restaurang där du själv får fiska upp middagen. Mitt i lokalen finns en stor pool fylld med olika fiskar, skaldjur och ålar. Bord står utplacerade i ett stort träskepp och därifrån kan du lätt kan sitta direkt vid bordet och fiska i poolen nedanför. När du till slut får napp väljer du själv hur du vill förbereda rätten, som sashimi, sushi, grillat eller friterat som tempura.

Restauranger Tokyo, FiskaFoto – Thierry Draus

11. NINJA RESTAURANT

På Ninjarestaurangen i Akasaka leds du av en ninja genom hemliga gångar till den dolda ninjabyn. Här äter du din middag i små ninjahus och blir underhållen av “Master Ninja” som framför trolleritrick.

Restauranger Tokyo, NinjaFoto – Japan Times

 

Translation
If you like over the top Theme restaurants, Tokyo is the place to be. Here are eleven a little bit different kind of restaurant experineces. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. says:

    Wow, häftigt! Katt- och ugglecafé låter gulligt (hoppas dock att ugglorna är ok med det). The Lock Up och mentalsjukhuset låter spännande!

    1. Kattkaféet är nog gulligt :). Men håller med om ugglorna. Det är kanske inte djur som normalt trivs i fångenskap.

  2. Haha.. det var ju inte direkt många av dessa som jag inte besökt ;)

    1. Haha. Tänkte nog det. En annan måste göra Tokyo igen :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *