Vi är inte jättestora besökare av nationalparker och naturreservat. Eller kanske ska jag säga jag. För oftast är ju mannen med på oavsett vad jag än bestämmer mig för. Jag menar, det tog mig 45 år och en annan resebloggare för att besöka nationalparken Söderåsen. Som pinsamt nog bara ligger några kilometer från mina hemmatrakter.

 

Utöver nationalparker pratas det också om vildmarker. Och jag har letat upp tio av dem. Och, vi har faktiskt besökt TVÅ av dem som ofta återkommer på listorna av vildmarker. Serengeti i Tanzania och Kinabatangan på Borneo. Vi hade dessutom turen att i Serengeti, att få ihop ” The Big Five” [elefant, buffel, lejon, leopard och noshörning]. Några vildmarker finns dessutom på min bucketlist sedan länge. Som Namibia och Banff och Vancouver Island i Kanada.

 

1. CHITWAN NATIONAL PARK | NEPAL
Chitwan är Nepals äldsta nationalpark och mest känd för sina noshörningar och tigrar. Men här kan man också se många andra djurarter som krokodiler, vildhundar och läppbjörnar.

2. ANNAPURNA CONSERVATION AREA | NEPAL
Några av de bästa vandringslederna i världen ska finnas i Himalya. Här kan man njuta av sagolik vyer mellan de höga topparna och djupa dalarna.

3. BANFF NATINAL PARK | KANADA
Banff national park erbjuder vackra berg, sjöar och vandringsleder, samt möjlighet att se björnar, älgar och järvar.

4. MASAI MARA NATIONAL PARK | KENYA
Se “The Big Five”, leopard, lejon, noshörning, elefant och afrikansk buffel. Masai Mara är den park i Kenya med flest djurarter.

5. SERENGETI | TANZANIA
Serengeti är framförallt ett paradis för den som älskar vilda djur. Här kan man se en mängd olika djur, inklusive afrikanska ”big five” [elefant, buffel, lejon, leopard och noshörning].

 

Tanzania, Ngorogoro, lejon

 

6. ETOSHA NATIONAL PARK | NAMIBIA
Spana på den utrotningshotade spetsnoshörningen.

7. CORCOVADOR NATIONAL PARK | COSTA RICA
En av de mest spektakulära låglandsregnskogarna som fortfarande finns kvar.

8. NYIKA NATIONAL PARK | MALAWI
Safari i bergsklimat. I Nyika National Park finns allt man kan önska sig. En varierad natur, djupa dalar, vattenfall, savann och miomboskog.

9. JOHNSTONE STRAIT | KANADA
Här kan man se späckhuggare i det fria. Längs den nordöstra kusten av Vancouver Island hittar man hundratals späckhuggare.

10. BIALOWIEZA NATIONALPARK | POLEN 
Bialowieza är känd som Centraleuropas sista urskog. Här kan man hitta ekar som är över 500 år gamla. Här lever också den största delen av Europas viltlevande visenter [vildsvin].

 

 

11. BANDHAVGARH NATIONAL PARK | INDIEN
Bandhavgarh National Park är Indiens tigertätaste område. Här är chansen att se bengaliska tigrar stor.

12. ALASKA | USA
Hela Alaska ansens av många som en enda vildmark av vildmarker. Alaska är en av världens vackraste vildmarker. Här finns Nordamerikas högsta berg, mäktiga kalvande glaciärer, isblå sjöar och djupa barrskogar. Alaska är hemvist för laxfiskande grizzlybjörnar, vildrenar, prärievargar och bergsfår.

13. AMAZONREGNSKOGEN | SYDAMERIKA
Amazonas är känt för sin oslagbara natur. Här kan man uppleva ett av världens mest artrika ekosystem och se en mängd olika djur och växter.

14. YELLOWSTONE NATINAL PARK | USA
I Yellowstone National Park i USA finns många geotermiska fenomen som geysirer, varma källor och mudderpölar, samt en mängd olika djur som bison, älg och björn.

15. KINABATANGAN | SABAH MALYSIA
Här kan msn uppleva flodsafari bland näsapor, orangutanger och krokodiler.

 

Malaysia, Borneo, Kinabatangan

 

Translation
I have searched for the 15 best wildernesses in the world. And here is the list of the ones I found. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *