Kanske skulle du vilja testa hur det är att semestra som en kändis? Nu kan du bo i Mick Jaggers privata sommarhus på paradisön Mustique. Jagger hyr ut huset när han är på turné med Rolling Stones. Till exempel arrangerade Paul McCartney sitt senaste bröllop där. Huset som innehåller sex sovrum och fem badrum ligger direkt på stranden. Med sin distinkt japansk-inspirerade design råder det en vilsam zenkänsla över hela platsen. Och förutom Sir Mick Jagger brukar Sir Elton John tillbringa långa perioder på ön.

Mustique är en privatägd ö bland Grenadinerna tillhörande nationen Saint Vincent och Grenadinerna, belägen bland södra Små Antillerna i Västindien. Ön är endast 5 km lång och 3 km bred, och har ca 800 fasta invånare. Ön är en populär semesterort, speciellt för celebriteter varav en del har hem på ön. För cirka femtio år sedan kom Lord Glenconner och Colin Tennant till ön. De köpte då den ganska tomma ön för 45 000 pund. Lord Glenconners ursprungliga idé var att driva bomulsplantager här. Men när han inte lyckades med det, försökte han hitta andra vägar till att utveckla ön.

Notan för att hyra “Stargroves” börjar på 16 000 dollar för en vecka. Då ingår en butler, en villaansvarig och två trädgårdsmästare. Men då måste du först också bli godkänd av Sir Jagger.
 


Källa: [Miljonlotteriet Resan][Mustique Island][Wikipedia][Global Adventures][Luxury Travel Magazine]

20
fb-share-icon0
20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.