Kambodja, Kep, Krabbmarknad

 

Jag och systerdottern har sedan hon var liten testat nya frukter och grönsaker ihop. Hon tycker att det är superskoj. Det bästa är att det ofta är hon som påminner mig att det är dags. En frukt som vi antagligen inte kommer pricka av på vår lista är Durian.

 

Durian är den asiatiska frukten som luktar så illa att hotell ofta förbjuder gästerna att ta med den in. Den är också förbjuden på många flygplatser, liksom på tågen i Singapore. Smaken ska vara väldigt speciell, lite lök, lite parfym och  lite rutten svamp. Men lukten ska vara värre än smakbeskrivningen, vilket inte bådar gott. Kändiskocken Anthony Bourdain har sagt “att Durian ger en andedräkt som om du tungkysst din döda farmor”. Men frukten är högt älskad i länder som Fillipinerna, Malaysia och Indonesien, och ska fungera som ett afrodisiakum. Själv tycker jag mest att det luktar omogen grön banan.

 

Nu har McDonalds fått den geniala iden att införa den i sitt sortiment. Förra månaden introducerade McDonalds i Singapore en McFlurry med smak av den stinkande frukten.  Men man bör veta, att i Sydostasien är durian populär och kallas ofta ”frukternas konung”. Många i Asien skulle säga att denna frukt som väger mellan 1-3 kilo är en delikatess. Stanken ställer dock till problem även här och många hotell har satt upp skyltar i entrén: ”Durian-frukter förbjudna”.

 

Kambodja, Kep, Krabbmarknad

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *