Andamerna är kanske inte den mest kända av ögrupper, men antalet besökare dit är ändå stor. Framför allt kommer det turister från Indiens fastland. Ö-gruppen ligger öster om Indien, Andamanerna och Nicobarerna, och består av 572 öar som ligger i Indiska Oceanen, 1000 km öster från den indiska kusten. 

 

Här kan man upptäcka folktomma stränder, korallrev, sällsynt flora och fauna, aktiva vulcaner och ett marint undervattensliv i överflöd. En av anledningarna till att turister börjar strömma till Andamerna är elefanten Rajan. En pensionerad elefant som snorklar med oss turister. Rajan hittar du på stranden vid Barefoot Resort, i Bengaliska Viken. Elefanthannen är runt 60 år och använder sin snabel som snorkel under sina dagliga dyk. Rajan arbetade tidigare i örikets virkesindustri, men nu njuter han av sin tid som pensionär, och foto- grafer och fritidsdykare är välkomna att simma med honom.

 

 

20
fb-share-icon0
20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor och personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Blog Discovering The Planet.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.