Andamerna är kanske inte den mest kända av ögrupper, men antalet besökare dit är ändå stor. Framför allt kommer det turister från Indiens fastland. Ö-gruppen ligger öster om Indien, Andamanerna och Nicobarerna, och består av 572 öar som ligger i Indiska Oceanen, 1000 km öster från den indiska kusten. 

 

Här kan man upptäcka folktomma stränder, korallrev, sällsynt flora och fauna, aktiva vulcaner och ett marint undervattensliv i överflöd. En av anledningarna till att turister börjar strömma till Andamerna är elefanten Rajan. En pensionerad elefant som snorklar med oss turister. Rajan hittar du på stranden vid Barefoot Resort, i Bengaliska Viken. Elefanthannen är runt 60 år och använder sin snabel som snorkel under sina dagliga dyk. Rajan arbetade tidigare i örikets virkesindustri, men nu njuter han av sin tid som pensionär, och foto- grafer och fritidsdykare är välkomna att simma med honom.

 

 

0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *