dubai-rosemont-1

 

Att Dubai har levererat det ena sanslösa bygget efter det andra är ingen nyhet. Staden är redan känd för världen högsta byggnad, sin artificiella ögrupp och sin extravagans. Och jag är ständigt fascinerad av alla nya imponerande byggverk. De har på något sätt bildat en egen bucketlista hos mig och än har jag att besöka denna imponerande stad.

 

Just nu håller nästa verk på att byggas. Ett 47 våningar högt hotell med en egen regnskog mitt i öken. Regnskogen kommer vara 7 500 kvadratmeter och ha både bäckar, vattenfall och träd som sprutar dimma. Och självklart nöjer man sig inte med det. Förutom regnskogen kommer det finnas en konstgjord strand och en pool med glasbotten ovanför stadens gator. Kostnad? 230 miljoner pund. Hotel Rosemont beräknas öppna under 2018.

 

dubai-rosemont-2

dubai-rosemont-5

dubai-rosemont-6

dubai-rosemont-7

dubai-rosemont-3

dubai-rosemont-8

dubai-rosemont-4

 

Translation:
Dubai continues to impress. Next year the Rosemont Hotel will be opening up and you will be able to enjoy a rainforest at the hotel. 

 

Bildkälla: Plompmozes, Dailymail

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

12 Comments

 1. Dit bara måste man ju åka när det öppnar! Vilket ställe✨

  1. Eller hur? Har en ganska lång “vill-se-i-dubai” lista :).

 2. Verkligen helt galna projekt! Fascinerande förstås, men när det gäller Dubai kan jag ändå inte låta bli att tänka på alla stackars byggarbetare som verkar hållas som slavar mer eller mindre…

  1. Håller med. Har sett hemska doumentärer och det händer på många ställen i världen. Förhoppningsvis har det kanske ändrats lite på grund av mediauppmärksamheten.

 3. Helt sjukt! Men det är som vi säger, Varför bygger man något liknande? Jo, för att man kan… Frågan är om det inte finns nog med “fantastiska byggnader” som det gör i Dubai, jag tyckte nog att det räckte med det som fanns när vi var där ;)

  1. För att man har mycket pengar och kan tjäna mer ;). Sedan lockar det så klart folk att återvända.

 4. Oi, for et sprøtt prosjekt!

 5. Oj vad häftigt!

  1. Nästa fantasy living :)

 6. Vilket hotell alltså, både coolt och galet. Vore självklart kul att se någon gång. :)

  1. Håller med. Skulle inte tacka nej till ett besök när det är klart :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *