Paris Smart City

 

Just nu pratas det mycket om städers framtida design och stadsutveckling. Frågor om energi, klimat och transport är element som man tar stor hänsyn till när man designar framtidens stadskärnor och smarta städer. Jag ramlade över en cool framtidsvision av Paris 2050 som ritats av arkitekten Vincent Callebaut. Detta är hans framtidsvision av Paris.

 

Paris Smart City
Paris Smart City

 

Translation;
This is the vision for Paris Smart City 2050 designed by Vincent Callebaut.

 

Källa: [Vincent Callebaut][North Sweden] 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

1 Comment

  1. Det är så typiskt, den sortens människor tror att allt kan göras om från scratch. en stad är en mångtriljardinvestering som fortfarande ger avkastning, det går inte att riva allt och bygga nytt. Det vore mycket bättre om man visionärt kunde gestalta hur man kan förändra det som redan finns, och lägga till det som saknas.

    För övrigt: om grundförutsättningarna i förslaget stämmer, dvs att vi måste bli mycket mer energisnåla i framtiden, är det bättre att lägga ner det mest perifera och förtäta centrum (hur långt ut man nu ska säga att det går). För varje fördubbling av stadens täthet man gör sparar man ca 35 % av energin. Och en ilandsstad går at fördubbla tätheten på många gånger om, eftersom det mesta är förorter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *