Vad vi gör mot oss själva i jakten på välbefinnande och bättre utseende kan ibland vara overkligt. Därför har jag också en egen kategori i ämnet. Idag kommer fem nya och bizarra spabehandlingar för den som känner sig lite äventyrlig.

 

FEM ANNORLUNDA SPABEHANDLINGAR RUNT OM I VÄRLDEN

 

Hästreiki – Australien

Healingformen reiki är en form av japansk handpåläggning som sägs hela kroppen genom laddningar av positiv energi. De traditionella reikiutövarna arbetar mest med sina händer, detta gör dock inte ”terapeuterna” på Free Rein Australia. Här är det hästnosen som sköter jobbet. Gårdens tolv reikihästar tar hand om gästerna som ligger på massagebord i hagen. Enligt gårdens ägare är hästar utmärkta reiki-terapeuter då de inte har något ”emotionellt bagage” som tynger.

 

Höbad – Italien

Vad sägs om att sjunka ner i varm och fuktig hö? Det kan inte vara illa då denna behandling har erbjudits på Hotel Heubad sedan 1903. Behandlingen sägs dra ut gifter från kroppen, stimulera ämnesomsättningen, förbättra huden och dessutom stärka immunförsvaret. Ett 50 minuter långt hö-bad kostar cirka 500 kronor.

 

Ansiktsbehandling med fågelbajs – USA

Victoria Beckham sägs vara ett fan, liksom japanska geishor. Fågelbajs är huvudingrediensen i denna ansiktsbehandling som ska ge dig perfekt hy. Bajset är tack och lov inte nyplockat från gatan utan importerad från näktergalar i Japan. Fågelbajset torkas, rena och blandas med essentiella oljor innan det landar på ditt ansikte.

 

Kriminellt spa – Thailand

Vad sägs om en thaimassage för en femtiolapp? Härligt! Vi glömde dock nämna att behandlingen sker bakom murarna på kvinnofängelset i Chang Mai och att massageterapeuterna är interner. Kan du förbise detta faktum är det bara att njuta av fängelsets spaanläggning och tänka på det faktum att du slår två flugor i en smäll; du får en härlig behandling och internerna finslipar sina färdigheter innan det är dags för dem att lämna fängelset och förhoppningsvis kunna försörja sig som massageterapeuter.

 

Ölbad – Österrike

Öl är en populär skönhetsprodukt i de öl-glada länderna Tyskland, Österrike och Tjeckien. Ölet sägs bland annat hjälpa till att eliminera gifter från kroppen och skrubba huden. På Landhotell Moorhof i Österrike kan du njuta av ölansiktsbehandlingar och ölbad vilka sägs lindra reumatiska besvär, dålig cirkulation och eksem. Och ja, självklart bjuds det på öl under badet.

 

 

Bildkälla: Freereinaustralia, Hotelheubad, Chiang Mai

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *