I närheten av staden Cuzco, i bergskedjan Anderna, i Urubamba, erbjuder Skylodge Adventure ett lite annorlunda boende. Troligtvis inget för varken den höjdrädde eller otränade.

 

Men för den äventyrslystne är det kanske det ultimata semsterboendet. Hotellet, eller de tre genomskinliga övernattningskapslarna, hänger utmed en klippsida i ett bergsmassiv i Peru. Hur man tar sig dit? Man klättrar till kapslarna som ligger 400 meter upp för berget. Den 120 meter långa vägen uppför är dock väl preparerad med stegar och broar och utrustad med ett säkerhetssystem som gör att även oerfarna klättrare kan ta del av boendet om de skulle vilja. Hur man checkar ut? Du flyger tillbaka med en zipline med hjälp av 7 sammanlänkade ziplines. Pris 300 dollar per natt.

 

De är byggda av aluminium och transperent hårdplast. Varje kapsel är om 18 kvadratmeter och har fyra sovplatser, matplats och badrum. De är ca 7,5 meter långa och mäter 2,5 meter på höjden och bredden. Fördragsgardiner ingår också. Varje kapsel är byggd för hand i extra vädertålig aluminium och polykarbonat.

 

I den här videon kan du följa med på en guidad tur i hotellrummen. Videon är cirka sju minuter lång. Så vill du se kapslarna gå till fyra minuter in i klippet.

 

Skylodge

 

Translation;
Skylodge Adventures by Natura Vive offers a different kind of stayover. But first, you have to climb to your capsul.

 

Bildkälla: Natura Vive

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Men så galet! Jag är nog lite för höjdrädd… ;)

    1. Jag skulle nog inte tveka, men mannen. Han är också höjdrädd, trots att han
      inte tvekar zipliningen :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *