Casela Park & Adventures är parken där vi hade nära möte med lejon. Men parken är mycket mer än så. Den 14 hektar stora parken är uppdelad i flera områden med olika upplevelser och möten.

 

Här finns över 1500 fåglar. En safaripark där man kan se strutsar, zebror, apor och giraffer. Lejonparken där man har möjligheten att ha närkontakt med stora katter. Men det finns också en del i parken där man kan vara lite mer aktiv. Man kan gå på smala broar [canyoning], åka segway, köra quad och buggy i safariparken eller kasta sig utför ett stup, ziplining, som vi gjorde.

 

Första gången vi åkte ziplining var i Costa Rica och Monteverde. Då, första gången, låg nerverna utanpå, och jag hade bestämt mig för att inte åka. Men jag blev erbjuden att testa en strecka med möjlighet att ångra mig. Men att ångra sig fanns liksom inte på kartan. När man väl kastat sig ut var det som att hjärnan bara stängde av. Och när man började ha tid med att tänka på vad man höll på med, då var man redan på sista etappen.

 

Andra gången, på Casela, kände vi oss ganska kaxiga och som supererfarna åkare av ziplining trots att det bara var andra gången. Nu kastade vi oss ut, tänkte inte så mycket, och bara njöt. Självklart frestades inte nerverna lika mycket här då det inte var lika långt till marken som i Costa Rica. Vår längsta etapp här var 100 meter, i Costa Rica 800 meter med 60 meter till marken. Men klara med ziplining, det är vi nog inte.

 

© Discovering The Planet Mauritius

© Discovering The Planet Mauritius

© Discovering The Planet Mauritius

© Discovering The Planet Mauritius

© Discovering The Planet Mauritius

© Discovering The Planet Mauritius

 

Translation;
At Casela Park in Mauritius you can choose amongst a lot of adventures and experiences. One of them is ziplining.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *