Mauritius by © Daniela Nasteska Olsson

 

Hur vi hamnade här? Ehh, jo, med risk för att låta som en stalker, så följer jag Roy Fares på Instagram. Jag är väl egentligen ingen jättefan, men jag är ju lite av en foodie och gillar därför hans bilder. Och jag hade sett på Insta att han kom till ön nästan samtidigt som oss. Så, vår första dag med hyrbilen bestämde vi oss för att köra österut. Målet var Ils aux Cerfs. När vi är nästan framme ser jag en skylt och bara nämner för mannen “att det är där Roy bor”. Mannen är inte sen i svängarna. Helt plötsligt är vi på väg längs en lång allée mot Le Touessrok Resort.

Nästan framme blir vi stoppade av både grind och vakter. Jo, men, hit men inte längre. Vakten undrar vilket rum vi har. Eh, inget rum, vi tänkte bara titta lite, eventuellt ta något att dricka, kanske äta… Nej det går inte, eller, den andra vakten hojtar till, ringer ett samtal, och så är vi på väg in mot resorten.

Skulle utan tvekan kunna säga att det är det finaste hotell/resort vi någonsin varit på. Jo, jag tackar att Roy bor här. Privata stränder, flera pooler, barer, restauranger, vattensporter, glass och handdukar på stranden och privata båtar till Ils aux cerfs. Ja, jo, vi liksom bara hoppade på båten, den liksom bara låg där. Lunchen då? Jo, vars en öl, pommes och friterat från havet, cirka 300 kronor, men då bjöds vi på en extra öl. En vanlig lunchrätt? Mellan 750 kronor och 1200 kronor.

Resorten har nu köpts upp av kedjan Shangri La, den vi bodde på på Borneo. Men jag hoppas att de inte ändrar för mycket. För bättre än så här kan det nog inte bli. Pris? Från cirka 3000 kronor per natt [kan variera beroende på säsong] för två och ligger i Trou d’Eau Douce på östra sidan av Mauritius.

 

Mauritius by © Daniela Nasteska Olsson

Mauritius by © Daniela Nasteska Olsson

Mauritius by © Daniela Nasteska Olsson

 

Translation;
On the east side of Mauritus you can find the resort Le Touessrok. It´s an amazing place, and possibly the paradise on the island. If you can afford it, you should stay here.

Foto: © Discovering The Planet

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *