Mauritius by © Daniela Nasteska Olsson

 

Vårt hotell ligger på en strand mitt emellan Grand Baie och Pereybere på norra Mauritius, Merveille Beach. Stranden är varken lång eller bred, men här är lugnt, det är låggrunt och vattnet så där grönt och blått som det kan vara mitt i Indiska Oceanen.

 

Vår tredje dag här kommer vi i samtal med lokala Marley. Hon, hennes man Daniel och deras två pågar bor bara några minuter härifrån. Hon säger att detta absolut är den finaste och bästa stranden på ön. Bästa stället att simma på denna sidan ska enligt Marley vara stranden i Pereybere. Själva väljer de alltid att komma hit. På ön finns dock flera stränder, alla lockar olika grupper av semesterfirare. När man läser artiklar om stränderna på Mauritius är buden många. Någon anser att de sämsta stränderna finns just här i norr. Men jag litar på Marley.

 

Något man också bör fundera på när man bestämmer sig för var man ska bo, är om man vill vara på en lite lugnare strand eller inte. Många av stränderna är allmänna stränder där det kan finnas väldigt mycket folk. Vid Merville Beach Resort är det väldigt lugnt och varken mycket turister eller lokalbor. Bara en bit bort åt båda hållen finns Grand Baie och Pereybere. Här kan man lätt få känslan av de lokala baden hemmavid med mycket folk och mycket ljud.

 

FLICENFLAC
Den berömda och långa stranden FlicenFlac ligger på västkusten och en lång sträcka av den är kantad av lyxhotell. Men om man inte bor på ett av det mer lyxiga hotellen är det den allmänna stranden som gäller. Här finns inga palmer, utan som på många av de allmänna stränderna en typ av tallskog. Stranden här är också mer oskyddad vilket ger större vågor. Alltså bra för surfare.

TAMARINA
På västra sidan finns rikemansstranden. Hit åker förmögna mauritianer. Precis som FlicenFlac är det är bra ställe för surfing.

CAP MALHEREUX 
Hittar man längst norrut. En liten strand där man kan vila i skuggan av mangoträd.

GRAND BAIE
Här finns bland annat stranden Merveille Beach. En bukt i nordväst som är omgiven av kokospalmer. Populär bland turister för att solen alltid skiner. Är nöjesliv viktigast bör du bo i Grand Baie för här ligger alla roliga klubbar och danshak.

TROU AUX BICHES
Om man gillar vattenaktiviteter är det dit man ska ta sig. Stranden ligger i väst och är en lekplats för de som gillar parasailing, vattenskidor och speedboats.

MONT CHOISI
Är den enda stranden med musslor i sanden. Finns på nordvästra delen av ön.

LE MORNE
Det är bara här som vattnet inte är lugnt och de vilda vågor lockar till sig surfare. Stranden ligger på sydvästra sidan.

BLUE BAY
Ligger precis intill flygplatsen i söder. När du simmar verkar planen flyga så lågt att du tror de ska landa rakt på dig.

BELLE MARE 
På östra Mauritius är det kilometer efter kilometer av vit strand. Här kan du dyka efter bläckfiskar. Här är det populärt att snorkla och lätt att hitta färgglada fiskar. Härifrån kan man också åka ut till den vackra ön Île aux Cerfs. En ö med fantastiska stränder och bra snorkling.

 

Dagens bilder är bara från stranden vid Merville Beach Resort.

 

Mauritius by © Daniela Nasteska Olsson

Mauritius by © Daniela Nasteska Olsson

Mauritius by © Daniela Nasteska Olsson

stränder på mauritius

 

Translation;
We are staying in the north part of the island of Mauritius. Here you have white beaches and sun most part of the year. But all around the island you can find beaches with different and uniq qualities. 

 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

5 Comments

  1. Underbara bilder! Vi gifte oss faktiskt på Mauritius vintern 2009. Jätte romantiskt :) Kram

    1. Men åhh. Vilket minne det måste vara. Vi supergillade Mauritius, så grönt och fint och jättetrevlig människor.

  2. […] ju inte från att läsa strandinlägg så klart. Både Discovering the Planet har en guide för att hitta rätt strand precis som På Vift, som tipsar om Mauritius bästa stränder. Sedan har vi faktiskt Liniz […]

  3. Åh, vilka härliga bilder! Längtar järnet, åker IDAG!! Har varit här inne och nosat på inläggen tidigare, och ja, äntligen är det dags.

    1. Taaack Annika. Vilken underbar resa du har framför dig. Finns så mycket att se och göra. Ha en underbar resa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *