Mauritius by © Daniela Nasteska Olsson

 

Det första som fångar min blick i Grand Baie är alla fiskebåtarna i fantastiska färger på det turkosa vattnet. Det är en av de där bilderna som kommer stanna för alltid. Men det är inte därför Grand Baie är känt. Staden är öns största bad och turistort och det är här turistnäringen funnits längst.

 

Om man är intresserad av shopping, krogar, barer och ett hett nattliv är det här man ska vara. Många tycker att det är rätt stökigt här. Men själv gillar jag förhandlingarna i basaren, alla färgerna och alla människorna. Kanske hade jag kunnat klara mig utan all trafik. Trafiken i Grand Baie är intensiv nästan oavsett vilken tid på dygnet du kommer dit. Kanske inte så konstigt. Det är en väg in och ut ur staden och ett stoppljus. Den allmäna stranden vimlar av folk och av gatukiosker. Tallskogen som vi sett över hela ön breder ut sig över stranden här också. Här finns flera shoppingcenter, massor av affärer, små turistbyråer, men också en stor basar som påminner om Marrakech i både doft och färg.

 

På bakgatorna av Grand Baie ligger fina hus bredvid mindre fina tomter. Men alla har de gemensamt, färger av alla de slag. Lila, rosa, blått och rött. Precis som på många ställen i världen, får man vara beredd på lyxens och palmernas baksida. För även om man inte hör mycket om den eller ser den på bilder, så finns den här.

 

Mauritius by © Daniela Nasteska Olsson

Mauritius by © Daniela Nasteska Olsson

Mauritius by © Daniela Nasteska Olsson

Mauritius by © Daniela Nasteska Olsson

Mauritius by © Daniela Nasteska Olsson

 

Translation;
Grand Baie is the largest town for tourists in Mauritius. Maybe because it was here it all starded. It is here you find the best bars, pubs and clubs. Here is also lots of shoppingpossibilitys and a big bazar. 

 

Foto: © Discovering The Planet

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *