Bacillakuten

 

Det är kanske inte många som missat var vi befinner oss. Men i skrivande stund händer något viktigt hemma i Sverige som jag bara måste skriva om. Mannens systerdotter, enligt min kultur då min också, hade sin TV-premiär igårkväll. Vår lilla Mia är årets sidekick och bisittare i tredje säsongen av Bacillakuten.

 

Bacillakuten är en serie barnprogram som produceras av SVT Malmö och vänder sig främst till barn i åldern 3-6 år, men nu också några vuxna ;). Programmet är ett underhållande faktaprogram för de mindre barnen och deras föräldrar. I programmen medverkar barn och läkare och man pratar om kroppen och vardagssjukdomar. Det blir experiment av alla olika slag och inslag från olika sjukhus med SUS som förekommer i många program. Dessutom ges massor av tips hur man unviker att bli sjuk och hur man kan underlätta när sjukdomen har brutit ut.

 

Vi är stolta och glada. Vi har en kändis i familjen :). Kanske egentligen tre kändisar. I svägerskans och svågerns hus har några av humorinslagen i programmet spelats in. Ett inslag där barnet Felicia och hennes pinsamma, lite klantiga pappa råkar ut för olika konstiga situationer. Och i ett av inslagen är också kära svägerskan med. Alltså tre kändisar. Mia, Ulrika och huset.

 

Bacillakuten kommer gå på söndagar 18:25 på Barnkanalen och Svtplay. Lär känna Mia och Petter här. Om du inte bor i Sverige, men vill kunna titta på SVT, leta upp en leverantör som erbjuden VPN.

 

Bacillakuten

 

Translation:
We are proud to have our nice being on a childrens TV-show this spring. For twelve episodes she will be on “Bacillakuten” on Svt´s Barnkanalen.

 

Bilder: Svt

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *