Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

 

Så här i vintertider när dagarna är mörka och kvällarna är ännu mörkare, kan man inte annat än drömma sig bort till soliga dagar och vita stränder. Men kan man nu inte resa bort, kan man alltid se en film som ljusar upp regniga och kalla dagar.

 

Här kommer några filmer med strandtema som kanske gör att du vill packa din resväska och spontant åka dit näsan pekar. Poppa lite popcorn och enjoy!

 

1. THE BEACH

Film av Danny “Slumdog Millionaire” Boyle från år 2000. Om en ung backpackers haschdimmiga drömmar om den nästan övernaturligt perfekta stranden. Denna film med Leonardo Dicaprio handlar om en resa i Thailand, där han får tag på en märklig karta. Ryktena säger att kartan leder till ett ensligt paradis på en strand, en undangömd pärla. Han bestämmer sig för att ge sig ut och hitta den.

 

2. EAT PRAY LOVE

En gift kvinna, spelad av Julia Roberts, inser hur olyckligt hennes äktenskap är och att hon måste göra en förändring. Efter en smärtsam skilsmässa ger hon sig ut på en jorden runt-resa för att “finna sig själv”.

 

3. POINT BREAK

Den unge FBI-agenten Johnny Utah utreder en serie bankrån. FBI tror att bankrånarna kan vara surfare och skickar Johnny att undersöka på stranden under täckmantel för att beblanda sig med surfarna och samla information. Utah träffar Bodhi – gängledaren, och dras till sin nye väns livsstil.

strandfilmer-6

 

4. TVILLINGARNAS ÄVENTYR PÅ BAHAMAS [Holiday in the Sun]

Det då omsusade amerikanska tvillingparet Mary-Kate och Ashley Olsen reser till Bahamas på semester. De hamnar rakt i armarna på en smugglarliga på den västindiska paradisön.

strandfilmer-1

 

5. BLUE CRUSH

Anne Marie är en extremt skicklig surfarinna och redan som junior var hon mycket lovande. Men saker har hänt sedan hon var en liten oskyldig flicka. Hennes mor har lämnat henne och systern, så för att överleva så jobbar Anne Marie med sina två vänner på det närliggande hotellet.  Om bara en kort tid kommer hennes chans att få visa vilken duktig surfare hon är inför de stora namnen. Problemet är bara att hennes liv vid sidan av surfandet är just nu i kaos. Hon är sparkad från hotellet, hennes lillasyster trotsar henne i allt och hon har just träffat på kärleken som visar sig komplicera ihop det mesta.

strandfilmer-5

 

6. DUMPAD [Forgetting Sarah Marshall] 

Sarah Marshall är stjärnan från en populär TV-serie. Hon är ihop med Peter Bretter, som skriver musiken till TV-serien. Sarah tröttnar på Peter och dumpar honom. Peter deppar ihop och vet inte vad han ska ta sig till. Han behöver få lite andrum och bestämmer sig för att åka så långt bort från Sarah som möjligt. Han tar semester och åker till Hawai. När han väl är där, så visar det sig att Sarah Marshall också rest till Hawaii – och dessutom bor de på samma hotell! Sarah har även tagit med sig sin nye pojkvän, den framgångsrike popmusikern Aldous Snow – vilket gör att Peter deppar ihop ännu mer. Hur ska Peter nu kunna komma över Sarah Marshall?

strandfilmer-4

7. INTO THE ‏BLUE

Jared [Paul Walker] och Sam [Jessica Alba] är kärare än någonsin och har ett bra liv tillsammans vid Bahamas vita stränder och turkosa hav. Under en dyktur tillsammans med två vänner snubblar de över ett legendariskt skeppsvrak. De ser framför sig hur alla deras drömmar kan gå i uppfyllelse men ingenting är så enkelt som det verkar. På havets botten finner de även ett störtat flygplan fyllt med kokain, en last som är eftersökt av dess ägare…

strandfilmer-3

 

8. CAST AWAY

Tom Hanks spelar Chuck Noland . Chuck Noland arbetar som systemtekniker hos företaget FedEx och lever ett liv som helt styrs av klockan. En livsstil som får ett abrupt slut när han som ensam överlevande spolas iland på en öde ö efter en hemsk flygkrasch. Medan Chuck kämpar för att klara livhanken upptäcker han att hans egen personliga resa bara börjat.

strandfilmer-2

 

9. 50 FIRST DATES

När tjejtjusaren Henry Roth träffar Lucy uppstår kärlek vid första ögonkastet. Men när de träffas igen nästa dag har hon ingen aning om vem han är. Lucy har nämligen extremt kort närminne. För att Henry ska vinna henne måste han få henne att bli kär i honom om och om igen – varje dag.

strandfilmer-9

 

10. DEN BLÅ LAGUNEN [The blue Lagoon]

Ett skeppsbrott tvingar två små barn och en kock i land på en öde tropisk söderhavsö. Efter ett tag dör kocken och barnen tvingas överleva på egen hand. Åren går och pojken och flickan har blivit ungdomar. Puberteten får dem intresserade av varandras kroppar och de börjar bygga upp ett alltmer intimt förhållande.

strandfilmer-10

 

11. SEX DAGAR SJU NÄTTER [ Six days seven nights]

Han är den tuffe piloten som avskyr turister. Hon är New York-tjejen som måste lämna semestern för jobbets skull. När Quinn motvilligt tackar ja till att flyga Robin till Tahiti, vet han inte vad som väntar. På vägen blåser det upp till storm, och de tvingas nödlanda på en öde ö. Planet går sönder – så nu måste de vänta på att någon passerar förbi. De följande sex dagarna blir en prövning för dem båda!

strandfilmer-7

 

Translation:
Here are eleven movie tips with a beach theme for cold winter nights. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

7 Comments

 1. Så bra tips! Älskar flera av de filmerna. Just beach har ju en otroligt vacker miljö.

  1. Är själv väldigt förtjust i Blue Crush och Eat Pray Love. Men jag erkänner motvilligt att jag senaste veckorna sett fler #julromcoms än någonsin :))

 2. Åh nu blev man ju sjukt sugen på varmare breddgrader!

  1. Man måste ju göra något för att bli lite piggare så här mörka
   vinterkvällar :)

 3. Men hjälp så många filmer jag inte sett på den här listan. Ha, ha! :)

  1. Den enda som intresserar mig just nu är Eat, Pray Love. Fast jag redan
   sett den :). Se Blue Crush. Ni som surfar kommer älska den.

 4. […] Discovering the planet tipsar både om en tv-serie om spektakulära hotell samt 11 filmer med strandtema […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *