Äventyr, Science Fiction, Fantasy och Komedi är normalt genren jag föredrar när det gäller valet av film. Marvels filmer, Harry Potter, Transformers och alla filmer med vampyrer går bra. Drama och historia går bort. Men en gång om året blir jag en sucker för drama och dramakomedi. Till Jul. Alla komiska julsnyftare går av någon anledning hem.

 

Idag är det skyltsöndag i många byar och städer i Sverige, kanske till och med Julmarknad, Julstuga och Tomtar på besök. Att besöka en Julmarknad kan ju vara ett av det bästa sätten att hitta Julstämningen. Men det finns många andra sätt. Julpyssla med vänner, göra Julgodis eller se en bra Julfilm. Så här kommer mina bäst tips på julfilmer som får dig att komma i julstämning, skratta lite och kanske fälla en tår. Hallmark har också lite nyare Julfilmer på Youtube, “Christmas movies Hallmark”. Några av de jag gillar lite extra på listan är nummer 2#, 11#, 12# och 14#. Vilken är din favoritfilm till Jul?

 

HÄR ÄR MINA 15 20 TIPS PÅ MYSIGA JULFILMER


1. JUST IN TIME FOR CHRISTMAS

Lindsay som är en ung professor i psykologi måste göra ett svårt val. Hon står mellan att flytta tvärs över landet där hennes drömjobb finns, eller stanna i sin hemstad och gifta sig med sina drömmars man. Lyckligtvis ger en magisk budbärare henne en ovärderlig julklapp. Hon kan omedelbart teleporteras tre år framåt i tiden för att se hur hennes liv kommer att bli.

 

2, CHRISTMAS IN THE CITY

När Wendys pappas godisaffär kan tvingas att stänga reser hon med sin sexåriga dotter Grace till storstan för att försöka tjäna extrapengar. Hon får jobb på leksaksavdelningen på Wolmans, stadens största varuhus och blir överlycklig.

 

3. ELF

Will Ferrel axlar rollen som en sockerstinn tomtenisse. När Buddy var liten och bodde på barnhem, han hamnade av misstag i tomtens säck och till Nordpolen. Där växer han upp med tomtenissar. Som vuxen låter Jultomten honom följa med till New York för att träffa sin riktiga pappa, Walter Hobbs.

 

4. THIS CHRISTMAS

Familjen Withfield ska fira jul, hela familjen inklusive respektive av alla sorter, vetande och ovetande.

 

5. HOW THE GRINCH STOLE CHRISTMAS

Jim Carrey gör julen besvärlig för Whoville’s invånare som den julhatande Grinchen. Handlingen utspelas inuti en snöflinga och handlar om Grinchen, en grön, elak och lättirriterad varelse som bor för sig själv. Han är på sitt absolut sämsta humör vid den tid på året då man firar jul i den närbelägna staden Vemdalen.

 

6. THE POLAR EXPRESS | POLAREXPRESSEN

En liten pojke börjar tvivla på jultomtens existens. På självaste julafton åker han med ett mystiskt tåg med destination Nordpolen, med förhoppning om att där träffa jultomten. Resan för honom genom ett förtrollande landskap och ger honom och de andra barnen på tåget ett minnesvärt äventyr.

 

7. DISNEY´S A CHRISTMAS CAROL

En julsaga är en amerikansk animerad långfilm från Disney baserad på Charles Dickens klassiker En julsaga.

 

8. THE FAMILY MAN | EN ANDRA CHANS

Jack Campbell lever för sitt arbete, kör en tjusig Ferrari och njuter av sitt ungkarlsliv. En dag vaknar han och upptäcker att han har fru och barn. Han vill desperat ha tillbaka sitt gamla liv, men när så dagarna går så finner Jack att han trivs ganska bra förortslivet.

 

9. THE HOLIDAY

En ung amerikanska och en ung engelska bestämmer sig, efter att ha blivit brända av relationer, att byta liv tillfälligt. Det blir en omställning som ingen av dem riktigt kunnat förstå innan. Men framför allt får de båda möjligheten att träffa betydligt trevligare och charmigare män i sina nya respektive länder.

 

10. LOVE ACUTALLY

En premiärminister, en kontorsanställd, en popstjärna, en övergiven författare, gifta par och flera andra kämpar på med kärleksförhållanden i London.

 

11. THE SANTA CLAUSE 2 | NU ÄR DET JUL IGEN 2

Scott Calvin har varit jultomte de senaste åtta åren. Saker och ting går snabbt utför när han får reda på att hans son finns med på listan över de barn som inte varit snälla i år. I ett desperat försök att hjälpa sin son åker Scott hem från Tomteland. I sitt ställe lämnar han en vikarierande tomte för att vaka över arbetet i Tomteverkstan. Men när vikarien inrättar nya kriterier för snälla barn riskerar han hela julfirandet. Det är dags för Scott att återvända till Tomteland för att rädda julen.

 

12. NEW IN TOWN 

Ambitiösa Lucy vill stiga i graderna på jobbet och för att visa sig värdig tar hon ett tungt konsultuppdrag. Hon lämnar sitt bekväma liv i Miami för kylan i byhålan New Ulm på landsbygden i Minnesota där hon ska övervaka ombyggnationen av en fabrik.

 

13. HOW TO LOSE A GUY IN TEN DAYS | HUR MAN BLIR AV MED EN KILLE PÅ TIO DAGAR

Andie Anderson är skribent på den flashiga tjejtidningen Composure. När en av Andies medarbetare blir dumpad får chefen idén till Andies nästa artikel: “Hur du förlorar en kille på 10 dagar”. Planen är att Andie ska träffa en kille och få honom att förälska sig i henne. När han väl är fast ska hon göra alla de klassiska misstagen som leder till att han dumpar henne. På en bar möter hon Benjamin Barry, en karriärlysten, självsäker reklamkille. Vad Andie inte vet är att Benjamin, desperat att lägga händerna på byråns nya storkund, också ingått ett vad – om att vilken kvinna som helst kan bli kär i honom, inom tio dagar.

 

14. NAUGHTY OR NICE

Krissie gillar inte Julen och har det ironiska namnet Krissie Kringle. När hon av misstag får Tomtens “Naughty or Nice book” i brevlådan, upptäcker hon att hennes pojkvän är på fel sida av boken, börjar hon använda boken för att se vad folk hon känner egentligen håller på med.

 

15. HITCHED FOR THE HOLIDAYS

Ett par kommer överens om att vara varandras respektive över Jul för att slippa tjat från deras familjer. Men saker går inte riktigt som de tänkt sig.

 

16. NORTHPOLE

Vid Nordpolen ligger som bekant Jultomtens bostad och leksaksfabrik, och runt den har en hel stad vuxit upp. Men nu hotas stadens jultraditioner av alla människors ständiga stress. Kan unge pojken Kevin få sin omgivning att återupptäcka Julens magi?

 

17. CHRISTMAS CHRONICLES 1 & 2

Chrismas Chronicles är nog höjdpunkten för Julfilmerna. Den där fina Julstämningen infinner sig direkt. Och Kurt Russel och Goldie Hawn är bara helt perfekta i rollerna som Tomten och Tomtemor. I andra delen lurar Belsnickel slugt med sig syskonen till det snöiga alplandskapet som är självaste Nordpolen. Här lever tomten och tomtemor gott bland nybakta pepparkakorna, glimrande snöänglar och förtjusta små tomtenissar. Men allt är inte frid och fröjd i tomteland. Belsnickel smider sina planer för att kunna stjäla den lysande julstjärnan, och därmed få makten över hela julen.

 

18. SMALL TOWN CHRISTMAS

En ung författare besöker den stad som var inspiration till hennes bok. Hon tar där upp kontakten med en gammal flamma och tillsammans hjälps de åt att återupprätta stadens jultraditioner.

 

19. KAREN KINGSBURY´S BRIDGE

Två vänner från högskolan försöker rädda den älskade bokhandel där de spenderade den största delen av sin tid när de var studenter.

 

20. THE SPIRIT OF CHRISTMAS

Julen närmar sig och advokaten Kate Jordan reser till Vermont för att ordna med försäljningen av ett värdshus, men faller pladask för en snygging till spöke.

 

Translation:
Here are my 15 favourite Christmas movies to get you in the holiday mood. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Tack för tips! Ska bli kul att spana in några av dessa filmer på din lista :) Min man och jag pratade nyss om hur vi ville kolla på lite julfilmer så här i vintertid inför julfirandet!

    1. Men vad bra. Då kommer tipsen lite till nytta :)

  2. Tack för tipsen, klart man måste se åtminstone ett par julfilmer i jultider! :) Mitt allra bästa julfilmstips är finländska filmen Joulutarina (Christmas Story) :) Man kan förstås ha subtitles till eftersom de talar finska i filmen http://mariasmemoarer.com/2014/december/julkalender-8-december-2.html

    1. Kul att kunna bidra :). Tänk, tror aldrig jag sett en finsk film. Kan ju vara läge nu :). Tack för tipset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *