15 Julmarknader i Skåne

Skåne Julmarknader

 

Stämningsfullt, genuint, hantverk, lokala delikatesser och varm glögg. Inget kan få upp julkänslan hos mig som en julmarknad en lagom kall dag. Varje år ångrar jag att jag inte tog mig tiden att gå på fler. Och inte kan man skylla på att det är brist på Julmarknader i trakten. Redan nu har man på många ställen ställt upp den varma glöggen och pepparkakorna.

 

Det dignar av pyssel och pynt, julklappar och lokalproducerade godsaker på Skånes drygt 100 julmarknader. Helgen som gick drog det igång på allvar. Så nu är det bara att välja och vraka för att maximera julstämningen. Här kommer några tips ur den Skånska Julmarknadsfloran. Fler Julmarknader hittar du här. Vilken är din favorit?

 

1. SKÅNSKA JULDAGARNA PÅ BOSJÖKLOSTER SLOTT 
Mysig julmarknad på Bosjökloster Slott med 75 utställare i slott & valv, stall & loge och stallgårdar. Skånskt hantverk och delikatesser. Julkonserter i kyrkan, julpyssel.
Plats: Höör
Datum: 30 November till 2 December

 

2. JULMARKNAD PÅ MARSVINSHOLM
En traditionell julmarknad som anordnas i det vackra spannmålsmagasinet. Här finns drygt 40 olika utställare på plats med diverse hantverk och hemgjorda sötsaker.
Plats: Ystad
Datum: 1 December till 2 December

 

3. JULMARKNAD PÅ KATRINETORP
Den traditionella svenska julmarknaden sägs vara den vackraste i södra Sverige. Här kan du uppleva allt från hantverk och julklappar till blommor, sång och musik.
Plats: Malmö
Datum: 7 till 9 December

 

4. VRAMS GUNNARTORPS SLOTT
Julmarknaden är Skånes största i sitt slag och i år firar man 20-årsjubileum vid det vackra gamla slottet. Här är gästerna inbjudna till en julhelg som är organiserad enligt gamla svenska jultraditioner. Marknaden är imponerande, särskilt på kvällen när slottet tänds med tusentals ljus. Inomhus hittar du över 80 av landets bästa hantverkare. I matkiosken finns alla typer av julrätter samlade och de kan avnjutas på plats eller köpas med hem.
Plats: Vram
Datum: 1 till 4 November

 

Skåne Julmarknader

 

5. NORRVIKEN
I Norrviken finns många oförglömliga upplevelser som kan hjälpa till att ge väntan inför jul extra mysig. Ett nytt stort växthus bjuder på massor av smaker med olika mat- och dryckesupplevelser och du kan även åka med i en gammaldags hästkarusell, smaka på svenska delikatesser, utforska julgranslabyrinten eller köpa hantverk på torget, allt till ljudet av julmusik.
Plats: Båstad
Datum: 24-25 november

 

6. JULMARKNAD PÅ BORGEBY SLOTT
Ännu en julmarknad på Borgeby slott för hela familjen. Upplev massa barnaktiviteter som ponnyridning och julpyssel. Det kommer även finnas dansuppvisningar och körsång.
Plats: Bjärred
Datum: 1 December till 2 December

 

7. SKYLTSÖNDAG OCH JULMARKNAD I KRISTIANSTAD
En fullspäckad julmarknad med gnistrande skyltsöndag, ponnyridning, julkaruseller, tomtestuga, musikåren med mera. Kom med hela familjen och njut av julstämningen
Plats: Kristianstad
Datum: 2 December

 

8. JUL PÅ MALMÖHUS SLOTT
Välkommen till Malmöhus slott! Vi bjuder på hantverk och försäljning som bygger på gamla och nya traditioner. Malmöhusgardet ger en stämningsfull inramning till marknaden.
Plats: Malmö
Datum: 2 December

 

9. JULMARKNAD I TYKARPSGROTTAN
Upplev en fantastisk och ovanlig julmarknad 12 meter under jord. Bland pelarsalar och underjordiska gångar finner ni utställarna. Gedigna produkter i en magisk miljö skapar en fantastisk och oförglömlig julmarknad både under och ovan jord! 20-tal utställare kommer att finnas på plats med försäljning av rökt korv, ost, honung, filtar och vackra lyktor. Tomten är på plats även fiskedammen för barnen. Ovan jord kommer det också att finnas utställare.
Plats: Kristianstad, Ignaberga
Datum: 6 till 9 December

 

Sverige, Skåne, Tykarpsgrottan

 

10. JUL PÅ FREDRIKSDAL
För många har Jul på Fredriksdal blivit en mysig tradition där man vandrar runt bland hus och gårdar på gångar upplysta av tusentals marschaller. Sätt fart på julstämningen redan i början på december. Ta tillfället i akt att handla de första julklapparna på den äkta gammaldags julmarknaden. Jul på Fredriksdal bjuder på möjligheter att handla godsaker till julbordet, lämna barnens önskelistor till tomten, julpyssla, lyssna på julmusik, dansa runt granen, uppleva gammalt hantverk och se årets Lucia.
Plats: Helsingborg
Datum: 7 till 9 December

 

11. BONDENS EGEN JULMARKNAD 
Bondens Egen Julmarknad är en populär tillställning i Malmö. Varorna som säljs kommer från lokala producenter och det finns mycket ekologiskt att välja på. Förutom matprodukter som frukt och grönt, kött och ost kommer det även att finnas hantverk i form av produkter tillverkade av skinn och ull.
Plats: Malmö, Drottningtorget
Datum: 8 December

 

12. JULMARKNAD I SKÅNE TRANÅS
På kullerstenstorget i Skåne Tranås anordnas en stämningsfull julmarknad i traditionell anda med diverse försäljare av hantverk och matvaror.
Plats: Tomelilla, Tranås
Datum:  9 December

 

Skåne Julmarknader

 

13. JULMARKNAD OCH JULSKYLTNING I ÅHUS 
Kom till Åhus och upplev julstämning med massor av aktiviteter, öppna butiker, grill, tipspromenad, tomtebesök, fackeltåg m.m. För barnen finns även tävlingar, dans kring gran, karuseller m.m.
Plats: Kristianstad, Åhus
Datum: 9 December

 

14. SOTNOSENS JULMARKNAD PÅ KARSTADS GÅRD 
En ny julmarknad som man som Kristianstadbo bara måste besöka. Sotnosens korvmadamer bjuder på en genuin julkänsla.
Plats: Kristianstad, Karstad
Datum: 4 December

 

15. THOMANDERS JUL
Temat är, en gammaldags jul som på Thomanders tid. Det blir hästdroskor, utomhusteater, julbodar, tomtar, musikkårer, positivhalare, sångkörer och mycket annat allt med en omisskännlig fläkt av lundensiskt 1800-tal.
Plats: Lund
Datum: 1 December

 

BONSUSTIPS

16. BJÖRNTORPS SLOTT
Charlotta från bloggen Bara Brittiskt tipsar om Björntorps slott. En julmarknad i slottsmiljö mellan Dalby och Genarp i Skåne. Traditionell julmarknad med över 80 utställare av konsthantverk, blommor, smycken, juldekorationer, hembakat, godis och granar. Julgransförsäljning. Kaffestuga, soppkök och Lunnamelle.
Plats: Lund
Datum: 8 till 9 December

 

17. ST GERTRUD 
julmarknad med mycket handgjorda julprydnader. Julklappar för alla. I anslutning till bokbinderiet får familjer lära sig olika former av pappersslöjd.
Plats: Mitt i Malmös gamla kulturkvarter
Datum:  8 till 9 December

 

Skåne Julmarknader

 

Translation:
Here are some of the Christmas Markets you can visit in Sweden and Skåne.

 

0
Nyare Inlägg
Äldre Inlägg
Daniela Nasteska Olsson

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

7 Kommentarer

 • Profilbild
  Bara brittiskt 2018, december 2 at

  Vill lägga till Björnstorps slott nästa helg. Katrinetorp tycker jag personligen det är stor trängsel på även om det finns fint hantverk och mycket fin lokal mat. En annan mindre men lite kul är St Gertrud mitt i Malmös gamla kulturkvarter. Mycket annorlunda smycken och sådant.

  Svara
 • Profilbild
  Helena - Oh darling, let's be adventurers 2018, december 2 at

  Nu blir jag ju sugen på att åka till Skåne och gå på julmarknad! :) Verkar finnas en massa mysiga där ju.

  Svara
 • Profilbild
  Eva 2018, december 4 at

  Vackra bilder! Takk for tips :)

  Svara
 • Profilbild
  Petra 2018, december 11 at

  Har varit mycket i Skåne men aldrig besökt ngn julmarknad! Det ligger nu högt upp på min lista inför nästa år :)

  Svara

Lämna en kommentar