Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

Skåne Julmarknader

 

Stämningsfullt, genuint, hantverk, lokala delikatesser och varm glögg. Inget kan få upp julkänslan hos mig som en julmarknad en lagom kall dag. Varje år ångrar jag att jag inte tog mig tiden att gå på fler. Och inte kan man skylla på att det är brist på Julmarknader i trakten. Redan nu har man på många ställen ställt upp den varma glöggen och pepparkakorna.

 

Det dignar av pyssel och pynt, julklappar och lokalproducerade godsaker på Skånes drygt 100 julmarknader. Helgen som gick drog det igång på allvar. Så nu är det bara att välja och vraka för att maximera julstämningen. Här kommer några tips ur den Skånska Julmarknadsfloran. Fler Julmarknader hittar du här. Vilken är din favorit?

 

1. SKÅNSKA JULDAGARNA PÅ BOSJÖKLOSTER SLOTT  | HÖÖR
Mysig julmarknad på Bosjökloster Slott med 75 utställare i slott & valv, stall & loge och stallgårdar. Skånskt hantverk och delikatesser. Julkonserter i kyrkan, julpyssel.
Plats: Höör
Datum: 29 November till 1 December 2019

 

2. JULMARKNAD PÅ MARSVINSHOLM | YSTAD
En traditionell julmarknad som anordnas i det vackra spannmålsmagasinet. Här finns drygt 40 olika utställare på plats med diverse hantverk och hemgjorda sötsaker.
Plats: Ystad
Datum:

 

3. JULMARKNAD PÅ KATRINETORP | MALMÖ
Den traditionella svenska julmarknaden sägs vara den vackraste i södra Sverige. Här kan du uppleva allt från hantverk och julklappar till blommor, sång och musik.
Plats: Malmö
Datum: 6 till 8 December 2019

 

4. VRAMS GUNNARTORPS SLOTT | KRISTIANSTAD
Julmarknaden är Skånes största i sitt slag och i år firar man 20-årsjubileum vid det vackra gamla slottet. Här är gästerna inbjudna till en julhelg som är organiserad enligt gamla svenska jultraditioner. Marknaden är imponerande, särskilt på kvällen när slottet tänds med tusentals ljus. Inomhus hittar du över 80 av landets bästa hantverkare. I matkiosken finns alla typer av julrätter samlade och de kan avnjutas på plats eller köpas med hem.
Plats: Vram
Datum: 30 November till 30 December 2019

 

Skåne Julmarknader

 

5. NORRVIKEN | BÅSTAD
I Norrviken finns många oförglömliga upplevelser som kan hjälpa till att ge väntan inför jul extra mysig. Ett nytt stort växthus bjuder på massor av smaker med olika mat- och dryckesupplevelser och du kan även åka med i en gammaldags hästkarusell, smaka på svenska delikatesser, utforska julgranslabyrinten eller köpa hantverk på torget, allt till ljudet av julmusik.
Plats: Båstad
Datum: 22 till 24 November 2019

 

6. JULMARKNAD PÅ BORGEBY SLOTT | LOMMA
Ännu en julmarknad på Borgeby slott för hela familjen. Upplev massa barnaktiviteter som ponnyridning och julpyssel. Det kommer även finnas dansuppvisningar och körsång.
Plats: Bjärred
Datum: 30 November till 1 December 2019

 

7. SKYLTSÖNDAG OCH JULMARKNAD | KRISTIANSTAD
En fullspäckad julmarknad med gnistrande skyltsöndag, ponnyridning, julkaruseller, tomtestuga, musikåren med mera. Kom med hela familjen och njut av julstämningen
Plats: Kristianstad
Datum: 1 December 2019

 

8. JUL PÅ MALMÖHUS SLOTT | MALMÖ
Välkommen till Malmöhus slott! Vi bjuder på hantverk och försäljning som bygger på gamla och nya traditioner. Malmöhusgardet ger en stämningsfull inramning till marknaden.
Plats: Malmö
Datum: 1 December 2019

 

9. JULMARKNAD I TYKARPSGROTTAN | KRISTIANSTAD
Upplev en fantastisk och ovanlig julmarknad 12 meter under jord. Bland pelarsalar och underjordiska gångar finner ni utställarna. Gedigna produkter i en magisk miljö skapar en fantastisk och oförglömlig julmarknad både under och ovan jord! 20-tal utställare kommer att finnas på plats med försäljning av rökt korv, ost, honung, filtar och vackra lyktor. Tomten är på plats även fiskedammen för barnen. Ovan jord kommer det också att finnas utställare.
Plats: Kristianstad, Ignaberga
Datum: 1 December och 6 till 8 December 2019

 

Sverige, Skåne, Tykarpsgrottan

 

10. JUL PÅ FREDRIKSDAL | HELSINGBORG
För många har Jul på Fredriksdal blivit en mysig tradition där man vandrar runt bland hus och gårdar på gångar upplysta av tusentals marschaller. Sätt fart på julstämningen redan i början på december. Ta tillfället i akt att handla de första julklapparna på den äkta gammaldags julmarknaden. Jul på Fredriksdal bjuder på möjligheter att handla godsaker till julbordet, lämna barnens önskelistor till tomten, julpyssla, lyssna på julmusik, dansa runt granen, uppleva gammalt hantverk och se årets Lucia.
Plats: Helsingborg
Datum: 6 till 8 December 2019

 

11. BONDENS EGEN JULMARKNAD | MALMÖ
Bondens Egen Julmarknad är en populär tillställning i Malmö. Varorna som säljs kommer från lokala producenter och det finns mycket ekologiskt att välja på. Förutom matprodukter som frukt och grönt, kött och ost kommer det även att finnas hantverk i form av produkter tillverkade av skinn och ull.
Plats: Malmö, Drottningtorget
Datum: 14 December 2019

 

12. JULMARKNAD I SKÅNE TRANÅS | TOMELILLA
På kullerstenstorget i Skåne Tranås anordnas en stämningsfull julmarknad i traditionell anda med diverse försäljare av hantverk och matvaror.
Plats: Tomelilla, Tranås
Datum:

 

Skåne Julmarknader

 

13. JULMARKNAD OCH JULSKYLTNING I ÅHUS | KRISTIANSTAD
Kom till Åhus och upplev julstämning med massor av aktiviteter, öppna butiker, grill, tipspromenad, tomtebesök, fackeltåg m.m. För barnen finns även tävlingar, dans kring gran, karuseller m.m.
Plats: Kristianstad, Åhus
Datum: 8 December 2019

 

14. BJÖRNTORPS SLOTT | LUND
Charlotta från bloggen Bara Brittiskt tipsar om Björntorps slott. En julmarknad i slottsmiljö mellan Dalby och Genarp i Skåne. Traditionell julmarknad med över 80 utställare av konsthantverk, blommor, smycken, juldekorationer, hembakat, godis och granar. Julgransförsäljning. Kaffestuga, soppkök och Lunnamelle.
Plats: Lund
Datum: 7 till 8 December 2019

 

15. THOMANDERS JUL | LUND
Temat är, en gammaldags jul som på Thomanders tid. Det blir hästdroskor, utomhusteater, julbodar, tomtar, musikkårer, positivhalare, sångkörer och mycket annat allt med en omisskännlig fläkt av lundensiskt 1800-tal.
Plats: Lund
Datum:

 

BONSUSTIPS

16. ST GERTRUD | MALMÖ
julmarknad med mycket handgjorda julprydnader. Julklappar för alla. I anslutning till bokbinderiet får familjer lära sig olika former av pappersslöjd.
Plats: Mitt i Malmös gamla kulturkvarter
Datum:  14 till 15 December 2019

 

Skåne Julmarknader

 

Translation:
Here are some of the Christmas Markets you can visit in Sweden and Skåne.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

9 Comments

 1. Vill lägga till Björnstorps slott nästa helg. Katrinetorp tycker jag personligen det är stor trängsel på även om det finns fint hantverk och mycket fin lokal mat. En annan mindre men lite kul är St Gertrud mitt i Malmös gamla kulturkvarter. Mycket annorlunda smycken och sådant.

  1. Tack Charlotta. Lägger till den direkt som bonustips :). God Jul

 2. Nu blir jag ju sugen på att åka till Skåne och gå på julmarknad! :) Verkar finnas en massa mysiga där ju.

  1. Vad bra :). Tycker absolut att du snart borde planera in ett besök till Skåne :).

 3. Vackra bilder! Takk for tips :)

  1. Tack och Tack! Go Jul!

 4. Har varit mycket i Skåne men aldrig besökt ngn julmarknad! Det ligger nu högt upp på min lista inför nästa år :)

 5. Vill bara tipsa om den charmiga julmarknaden på Skillinge Teater – 30 november 11 – 17.00. En tradition sedan 7 år där fokus läggs på design, hantverk och lokalproducerad mat – julmarknaden drar över 1000 personer och är mycket uppskattat för den höga kvaliteten på det som säljs. Skillinge Teaters Café & Restaurangen som har blivtit en hot-spot på Österlen med sin frodiga mat, 8 meter i takhöjd och trivsamma atmosfär, håller öppet med mat, glüwein, ekologiska viner och mysig fika.

  Under dagen ges även den kritikerrosade äventyrsföreställningen för barn “Det glömdas trädgård. En fantastisk upplevelse som spelas kl 12.00 och 14.00.
  Fri entré till marknaden och biljetter till barnföreställningen hittar man på: http://www.skillingeteater.se
  Varmt välkomna!

  1. Stort tack för tipset. Lägger till det på listan så fort jag hinner. Låter riktigt mysigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *