Aldrig i mitt liv hade jag trott att jag skulle få möjlighet att komma närmare ett lejon än via insidan av en jeep eller på andra sidan ett galler. Men för andra gången i mitt liv har jag haft närkontakt med dessa stora katter. Första gången var när vi var på safari i Tanzania och befann oss i Ngorogoro kratern, och lejonen helt enkelt parkerade sig precis nedanför i skuggan av jeepen. Precis under fönstret där jag satt. Denna gången var det på Casela Park på Mauritius.

 

Lejonen, tigrarna och leoparderna i parken kommer från Sydafrika där de hittats övergivna efter att ha varit tillfångatagna. Det är inte helt ovanligt att lejonhonor överger sina ungar när det fött av flera anledningar. En av dem är när de för första gången föder och inte riktigt förstår vad som hänt. Många gånger har lejonungarna bitmärken när man hittar dem från att mödrarna lyft dem och dumpat dem någonstans.

 

I fångenskap kan man däremot övervaka mödrarna från det att de föder och om man ser tecken på att de inte kan ta hand om dem, kan man om det behövs ta dem ifrån henne. Den ursprungliga gruppen av lejon i parken flögs in mellan 2007 och 2011. Resterande är födda i parken. Alla lejonen omhändertas och uppfostras av Safari Adventures skötare och är därför lättare att närma sig.

 

Jag vill poängtera att jag normalt inte supprtar djurturism, men tyvärr behövs sådana här parker. Om vi inte hade använt till exempel palmolja, importerat kött och virke från Sydamerika hade inte stora delar av skogarna skövlats, och många djurarter hade inte varit utrotningshotade. Och sådana här privata parker behöver finansieras, och det gör man ofta genom turismen. Det är tyvärr en ond cirkel.

 

Jag står för att jag anser att detta är en bra safaripark och att djuren har mer utrymme än på någon djurpark i Sverige. Man har även en park på ön för den nästan utrotade jättesköldpaddan.

 

Följande möten erbjuds i parken;

 • Interaktion med lejon eller leopard.
  Cirka 10 minuter i en liten grupp, klappa ett eller flera lejon. Cirka 175 kronor per person.
 • Big Cat Drive Thru Lions & Tigers.
  Åka i safariparken för stora kattdjur. En tur på cirka 45 minuter. Cirka 75 kronor per person.
 • Promenad med lejon eller tiger.
  En promenad i grupp med valt kattdjur. Cirka 850 kronor per person.
 • Exklusiv promenad med lejon eller tigrar.
  En exklusiv promenad med valt kattdjur i cirka en timme och en interaktion för två personer. Då ingår också en film av upplevelsen. Cirka 11 250 kronor. Framgår inte om det är per person eller för två, men jag antar att det är det senare.
 • Exklusiv Interaktion.
  Ett privat möte med lejonen där man har cirka en halv timme och inte är i grupp. Cirka 1 500 kronor. Framgår inte om det är per person eller för två, men jag antar att det är det senare.
 • Bröllopsfotografering.
  En bröllopsfotografering med lejonen i cirka 45 minuter. Cirka 2 500 kronor. Framgår inte om det är per person eller för två, men jag antar att det är det senare.

 

Lions in Mauritius by © Daniela Nasteska Olsson

Lions in Mauritius by © Daniela Nasteska Olsson

Lions in Mauritius by © Daniela Nasteska Olsson

Lions in Mauritius by © Daniela Nasteska Olsson

Lions in Mauritius by © Daniela Nasteska Olsson

 

Translation;
In the Casela Park you can have a near interaction with a lion or a cheetah. It is an amazing experience. 

 

Foto: © Discovering The Planet 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *