Vi hyr ofta bil när vi är ute och reser. Ibland vespa. Det ger en ganska stor frihet och man bestämmer själv takten och färdvägen. Men i vissa delar av världen krävs det att man är extremt anpassningsbar. Till körtempot och körstilen. Jag är inte så bra på det där. Tack och lov är mannen det. Ibland lite för bra.

 

Förra sommaren var vi jag med om mardrömsfärden. Vi skulle till en specifik adress i Tirana, Albanien, som Gpsen tyvärr inte hittade. Så på ett kafé fick vi hjälp att ringa efter en taxi som skulle guida oss dit. Herredujedane vilken färd det blev. Han körde  före, vi efter, när vi hamnade på efterkälken bara kastade han ut armen genom fönstret och vinkade åt oss att hänga på. Han skapade egna filer där inga filer fanns. Eller plats för den delen. När han skapade en mittfil i en tvåfilig väg höll jag för andan och hoppades att inga sidospeglar skulle åka.

 

Hade jag inte hållit mig i fönster och dörrar för livet, bromsat mig fram i passagerarsätet, kanske jag hade kommit på att filma dramat när det pågick. Men jag hade ju annat för mig. Istället kom jag på att filma trafiken när vi skulle ta oss ur staden. Jag vill påpeka, att klippet bara återger en fjärdedel av hur det är att köra i Tirana och hur mardrömsfärden kändes.

 

Slutsats; Kör inte bil i Tirana om du inte är EXTREMT orädd och säker bilförare!!!

 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *