Redan Augusti. Våren flöt in i sommaren och försvann. Hittills har året varit fullt av små, viktiga händelser, som gett mig minnen jag kan leva på till nästa vår. Och är det ändå inte de små stunderna som är viktigast? Jag hade ett fint samtal med min kusin om just det. Det små stunderna och hur viktiga de faktiskt är. 

 

Och vi var nog båda överens om, att när man haft riktigt tuffa stunder i livet, förlorat någon, varit sjuk eller gått igenom händelser som kunde förkortat livet, att man uppskattar livet på ett annat sätt. Allt som man tidigare tog för givet, som en fika, att kunna ta en promenad när man vill, en kopp kaffe, vännerna som alltid finns där och framför allt familjen är nu istället stora ämnen för glädje. Jag minns så väl, när jag efter att ha varit så dålig i många år [ME/CFS], första gången kunde gå ner på stan och ta en kaffe på ett kafé, hur stort det var och hur glad jag var. En sak som så många av oss bara ser som en del av vardagen, men som för många är en stund av lycka om den är möjlig.

 

Något som också så klart blir allt viktigare, ju äldre man blir, är vikten av att ta sig tid för att umgås med sin familj. Vår lilla familj på fem är nu via förlängning 13 personer. 13 personer som jag varje dag tackar för att ha i mitt liv. Självklart uppskattar jag, och är så tacksam över att ha möjlighet till de stora stunderna också. Som min och G´s resa till Maldiverna och min, mammas och systers resa till Lissabon. Jag måste så klart också nämna något annat jag är oerhört tacksam över. Discovering The Planet har denna sommar haft besöksrekord. Helt otroligt hade vi mer än dubbelt så många besökare i Juli i år som året innan. Vilken pepp. Det behövde vi jag :). Jag brukar inte vara så intresserad av siffror, men detta var så oväntat.

 

Berätta gärna vad ni hittat på i sommar som gjort er extra glada? 

 

KROPP & SJÄL

 

Inte helt oväntat stänger kroppen av efter sista uppdraget i slutet på Juli. I Maj, Juni och Juli har jag gått från projekt till projekt, och där emellan suttit och skrivit och redigerat bilder och film. Ibland kan det tyckas att man som egen företagare har ett lättare liv. Och det har man. Men leverera måste man ju hur som. Och när man har många projekt, är det också många artiklar som måste skrivas. Så, det kom inte som något överraskning att tröttheten till sist kom ikapp och tog över. Senaste veckan har jag varit tröttare än på länge och inte ens orkat öppna datorn. Men det får vara så. Jag är så glad över att jag har möjligheten att få vara med om så mycket kul och göra så mycket spännande projekt, att jag helt enkelt får acceptera den där kraschen efteråt.

 

 

LIVET I SOMMARSTUGAN 

 

Jag har aldrig varit den som velat bo i villa. Eller ha volvo. Eller ha barn. Men jag har alltid önskat mig syskonbarn. Och en av de största anledningarna till att jag länge velat ha stuga, har varit syskonbarnen. Och familjen. Jag har alltid velat ha ett ställe där man kan umgås med dem utomhus. I naturen. Lägenheten som vi stortrivs i, har alltid känts lite obekväm och för trång för familjeliv. Och livet med familjens besök i stugan har blivit exakt de höjdpunkter som jag alltid längtat efter. Ser nu fram emot varje möjlighet att umgås med dem i stugan. Medan jag stortrivs med att vara själv hemma i lägenheten, föredrar jag livet i stugan med familj och kaffebesökare… bubbeldrickare :).

 

Sverige, Skåne, Nyehusen

Sverige, Skåne, Nyehusen

 

GIRLS WEEKEND LADYS WEEKEND

 

Det kanske är dags att sluta kalla våra tjejträffar för just tjejträffar. Men övergångsfasen från att vara tjejer till damer, har nog gått oss alla förbi. Tiden bara gick och helt plötsligt var vi bara, well, äldre. Finns det någon specifik ålder när man bör sluta kalla sig för tjej? Men vi kan väl alla vara överens om, att när man är 40+, kanske termen är slutanvänd. Och jag är den första att erkänna att sättet att umgås ofrivillig förändras lite när man blir lite äldre. När vi började hänga… för tjugo år sedan… eller så… så var det förfest vid sju, åtta. Utgång vid tolv, ett. Nattamat vid tre. Och gymmet vid elva på söndag förmiddag.

 

Numera, ses vi lite tidigare. Som denna helgen. Vinet flödade vid fyra. Vi skrattade så vi fick ont i magen. Gick en promenad som var något för lång. Vid halv tio började några av oss gäspa och vid elva gick sista bussen för några. Normalt hade jag gått och lagt mig vid tio. Men chockade mig själv denna helgen, när jag och kusinen satt uppe till efter två. Om jag någonsin tvekat på sommarstuga, så är det helger som denna som får alla tvivel att försvinna. Med lite bubbel i kroppen försökte vi ta en gruppbild. Well, jag glömde lite inställningar i kameran. Men blev ju bra ändå :).

 

 

LÅNGWEEKEND & ROADTRIP TILL KARLSTAD

 

Att göra roadtrips har jag älskat ända sedan jag var barn. Med föräldrarna gjorde vi ofta kortare turer runt om i Skåne och på somrarna blev det bilsemester till Jugoslavien och Makedonien. Och det har väl färgat mig. Denna sommaren gjorde jag och Göran en roadtrip som gick från Kristianstad till Karlstad, via Mellbystrand, Smögen och Särö. På vägen hem blev det åter Särö och ett stopp vid Dalslands kanal vid Håverud. Karlstad visade sig vara en liten pärla och jag blev jätteförtjust i Sandgrundsudde där man hittar både Värmlands Museum och Lerins Museum. Jag har så klart också skrivit om mina bästa tips inför ditt besök i Karlstad.

 

Sverige, Värmland, Karlstad

Sverige, Värmland, Karlstad

 

DAGAR I KRISTIANSTAD & HÄSSLEHOLM I NORDÖSTRA SKÅNE

 

Min senaste resa var i mina hemtrakter. Jag fick tillsammans med Annika från Resfredag upptäcka Kristianstad och Hässleholm här i Nordöstra Skåne. Under två dagar hann vi både testa bouldering i Kjugekull, strosa i Tosteberga Hamn, bo på Bäckaskog Slott, uppleva kultur i Wanås Kulturpark, rida islandshäst och göra chokladglass med Amina på Minas Chokladstudio. Det första inlägget om det kommer redan på Tisdag.

 

Sverige, Nordöstra Skåne

Sverige, Nordöstra Skåne

Sverige, Nordöstra Skåne

Sverige, Nordöstra Skåne

 

KOMMANDE VECKORNA ÄR VI FRANKRIKE

 

Imorgon bär det av mot nästa äventyr. Det är något jag velat göra ända sedan 2005 då jag såg matprogrammet “Rick Steins French Odyssey”, där han en lagade mat på en kanalbåt längs med kanalerna i Södra Frankrike. Och nu nyligen började ju ytterligare en serie om kanaler med Prue och Tim och “Kanaler, båtar och kärlek”. Så nu är det äntligen dags. 14 år senare. Men det finns så klart inget bäst-före-datum när det gäller drömmar. Så vi flyger till Nice imorgon där vi ska plocka upp vår hyrbil och ta oss runt i Languedoc i södra Frankrike.

 

Utöver kanalbåten, som kommer ta oss mellan Le Someil och Port Lauragais, har vi inga planer alls. Vi har löst pratat om Andorra, Marseille, Monaco och låna våra vänners hus i några dagar. Men vi inser, att två veckor är alldeles för lite för att hinna med allt vi skulle vilja. Så nu är fokus kanalbåt, ostron och byarna mellan Nice och Béziers. Lite försmak för vårt kanaläventyr fick vi på vägen hem från Karlstad, när mannen körde inom Håverud i Dalsland för att kika på kanalbåtarna i Dalslands kanal och akvedukten där.

 

Sverige, Dalslands Kanal

Sverige, Dalslands Kanal

 

VÅR FILM FRÅN LISSABON

Det tog lite tid, men nu är min film från Lissabon klar. Det är mycket spårvagn. Men vad vore Lissabon utan spårvagnar :). Den kommer upp här och på youtube senare ikväll. Fram tills dess kan ni se den på IGTV.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Discovering The Planet | Blog (@discoveringtheplanet)

 

strong>Translation
I am summing up these past weeks and the last months. This spring I did one trip to the Czech Republic and one to Lisbon in Portugal. June was pretty calm and I spent a lot of time with my family and friends. And in July I have been discovering my own hoods, Sweden. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *