– Artikeln innehåller reklamlänkar –

Annorlunda och unika hotell i Skåne

 

Förra året var inget bra för oss när det kommer till staycations och weekends i Sverige. Det blev faktiskt noll stycken för mig och mannen. Jag hoppas att 2023 blir annorlunda. Framför allt eftersom jag samlat på mig en lång önskelista på annorlunda hotell jag vill bo på i Skåne och i Sverige.

 

Ibland är det inte destinationen som bestämmer vart vi ska åka. Ibland är det faktiskt boendet. Vi har genom åren bott på flera herrgårdar och då är det de som fått bestämma var vi hamnat. I Småland hamnade vi i Möcklesnäs. I Skåne hamnade vi i Toftaholm. Och i Blekinge hamnade vi i Eriksberg. När det kommer till mina drömhotell i Skåne, är det samma koncept. Det är själva hotellet och boendet som är upplevelsen. Här kommer listan på annorlunda och unika hotell jag samlat på mig i Skåne och som jag hoppas snart få besöka.

 

LÄS MER; LITE ANNORLUNDA HOTEL I SVERIGE

Toftaholms Herrgård i Småland
Rimforsa Strand i Östergötland
Eriksbergs Safaripark i Blekinge
The Vault Hotel, Helsingborg, Skåne

 

Sverige, Blekinge, Eriksberg
Eriksbergs safarihotel

 

GRAND CIRKUS | MALMÖ

Grand Cirkus har funnits på min önskelista i flera år. Men det är ju ett hotell som man kanske helst besöker på sommaren. Så tiden man har på sig är lite begränsad. Hotellet består av cirkusvagnar som man bor i. Det finns tolv olika vagnar med olika teman. Så hur kan man inte vilja bo här.

Boka: Boende på Booking
Adress:
Södra Bulltoftavägen 51, 212 22 Malmö
Webbplats: Grand Cirkus Hotel

Unika hotell i Skåne

 

THE LODGE RESORT | LUND

The Lodge är ett av hotellen som funnits längst på min lista. Länge var de kända för sin afternoon tea som behövde bokas långt i förväg. Hotellet är byggt i New Englandstil och ligger på Romeleåsen 15 minuter från Lund. Här kan man bo i dubbelrum, svit eller fristående stugor. Även om man kan njuta av spa och bastu här, är det inte det som lockar mig. Utan upplevelsen och miljön.

Boka: Boende på Booking
Adress: Södra Ugglarp 621, 247 98 Genarp
Webbplats: The Lodge


 

ARILDS VINGÅRD | HÖGANÄS

Utöver att jag verkligen gillar Kullabygden, älskar jag vin och vinprovningar. Dessutom älskar jag konceptet glamping. Och hela den kombinationen kan man få på Arilds Vingård. Man äter lokalproducerad meny och dricker vin från gården.

Boka: Boende på Booking
Adress:
Lilla vägen 71, 263 73 Nyhamnsläge
Webbplats: Arilds Vingård

Annorlunda och unika hotell i Skåne

 

FALKNÄSTET | HÖGANÄS

Ytterligare ett boende på min lista ligger i Kullabergs Naturreservat. Falknästet har exklusiva hotellrum med utsikt över klipporna och Kattegatt. Här kan man sova i runda sängar som hänger i kedjor från taket med en fantastisk utsikt över havet.

Adress: Italienska vägen 323, 263 77 Mölle
Webbplats: Falknästet

 

MJ´S | MALMÖ

Senaste halvåret har jag sett just detta hotell dyka upp hos andra resebloggare. Och deras bilder och recensioner gjorde så klart att det genast åkte upp på önskelistan. Hotellet ligger centralt inte långt från tågstationen. Det som är annorlunda här, är helt klart inredningen. Hotellet tillhör ESS group, som jag anser har bland de mest unika hotellen i Sverige.

Adress: Mäster Johansgatan 13, 211 21 Malmö
Webbplats: MJs Hotell

 

YANGTORP | HÖRBY

Yangtorp är en exotisk och unik dröm mitt i Skåne. Även om jag har besökt templet flera gånger och pratat med Mäster själv, har jag aldrig bott här. Hela stället är en upplevelse med buddistiska intryck och qigong genomsyrar dess själ. Mer annorlunda än så här blir det nog inte.

Adress: Jönstorp 8123, 242 96 Hörby
Webbplats: Yangtorp Sanctuary

Sverige, Skåne, Yangtorp

Sverige, Skåne, Yangtorp Tempel

 

WILDE LODGE SKÅNES DJURPARK | HÖÖR

Om man inte kan åka på safari i Afrika, får man göra det i Skåne. Här kan man uppleva en all inklusive tvådagarsupplevelse efter att alla andra gäster gått hem. Man får hänga med på guidade turer i skymningen, övernatta på ett unikt sätt mitt i parken och hjälp till att ge djuren frukost medan solen går upp. Utforska parken och alla roliga upplevelser och aktiviteter i två hela dagar. Annorlunda för att vara Skåne. Yes Please!

Adress: Jularp 150, 243 93 Höör
Webbplats: Wilde Lodge

 

BÅSTAD CAMPING [GLAMPING] | BÅSTAD

Denna camping fanns inte på min radar förrän jag läste om den hos Fantasy Dining. De bodde i en villavagn. Jag är däremot lockad, även här, av glampingen. Glampingtälten är belägna längst ner på campingområdets lugnaste plats, med utsikt över Hallandsåsen. De är uppbyggda på trädäck med terrass och är smakfullt inredda i olika teman. Safaritälten har en tropisk och savanninspirerad känsla.

Boka: Boende på Booking
Adress:
Norra Vägen 128, 269 43 Båstad
Webbplats: Båstad Camping

 

Translation
I have looked for unique hotels and accomodations in Skåne, in the south of Sweden. And here are eight that ended up on my bucketlist.


Bilder: Pressbilder

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Så många roliga tips!! Vill bo på dem allihopa.

    1. Hunnit samla på mig en del. Då är detta bara Skåne :). Hoppas både du och jag får bocka av några i år :).

  2. Vilka läckra hotell och boenden! Några av dem har jag sett eller hört talas om, men inte alla.

    1. Man hinner ju samla på sig en del :). Nästa vecka kommer den långa listan på önskehotell i Sverige. Tänk om man hade haft ekonomi och energi att beta av ett varannan helg :)).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *