Sverige, Kristianstad, Quality Grand Hotel

 

Det är lätt att saker fylls på i livet och att  man känner att livet styr en istället för tvärtom. Det är därför jag alltid försöker ligger steget före. Två gånger om året har jag en personlig konferens. Denna gång på Quality Hotel Grand i Kristianstad. Att det blev just Quality Grand, kan bero lite på att jag hört talas om deras mjukglass och popcorn…

 

100 meter från Kristianstad tågstation ligger Quality Hotel Grand. Dit gick jag den 6:e juni i år och var redo för konferens med mig själv. Jag tycker att det är viktigt att göra just detta, stanna upp och stämma av med sig själv. Definitivt med mitt företag, men även andra delarna i mitt liv, vad behöver jag för att må mitt bästa jag?
– Kanske något som behöver ändras
– Kanske dags för att öppna en ny dörr
– Eller stänga en annan

 

Jag ger mig själv tid och omtanke, vilket känns både fint och viktigt. Jag har också en tydlig plan så att väl på plats, vet jag vad jag ska göra och i vilken ordning:
1. Gå igenom livets områden som till exempel jobb, hälsa, relationer
2. Välja vilket område jag vill ska vara mest i fokus under konferensen
3. Lyfta vad målet är inom detta område
4. För att sedan bryta ner, vad/hur/när behöver jag göra för att lyckas med
detta?

 

 

INCHECKNING & REDO FÖR JOBB

Jag checkade in vid 15 tiden och ställde snabbt in väskan på rummet för att sedan söka mig till en lugn plats. Det var inte svårt den 6:e juni då det var röd dag och matsalen var stängd. Så där slog jag mig ner och tre timmar senare var jag klar med de översta punkterna och jag var nöjd, och redo för en lugn och skön kväll för att landa och vara pigg dagen efter. Jag bor på hotellet några gånger varje år, mestadels för miljöbyte. Jag gillar att de känner igen mig, småpratar och så gillar jag de olika platserna runtom på hotellet där man kan sitta och jobba. För mig som arbetar mestadels online så ökar bra miljö, både min kreativitet och energi.

 

Om man nu inte är som jag, utan ett företag och ska ha en större konferens, har Quality Hotel Grand åtta ljusa lokaler i varierande storlekar för upp till 365 sittande personer. Själv föreläste jag en gång i ett av rummen och ser verkligen fram emot att göra det igen. De tillgodoser också konferensgäster med energi för hela dagen med allt från fika till lunch och större måltider. Och så har vi det där med popcorn och mjukglass som också finns. Vilket lockade mig och därför jag la min konferens just där.

 

 

JOBBPLANERING & MÅLTIDSPLANERING :)

På morgonen vaknade jag tidigt som vanligt och stängde av väckarklockan jag ställt ifall att jag skulle sova längre. Jag gick igenom dagens agenda, vad jag skulle göra och när, samt log åt att jag planerat hela programmet utifrån Grands måltider.
7.30 – frukost
9.00 – fika
12.00 – lunch
14.00 – fika
18.00 – middag
Arbetspass 1 – 8.00-9.00
Arbetspass 2 – 9.30-11.00
Möte online – 11.00
Arbetspass 3 – 14.30-16.00
Möte på plats – 16.00
Men först börjar jag med – träning.

 

Då jag varit på hotellet tidigare visste jag att gymmet är bra och har ett stort utbud vilket gjorde att jag redan hade mitt pass klart och kunde sätta igång direkt. Efter en genomkörare av kroppen samt dusch, var jag sedan redo för frukosten som alltid är lika svår att välja mellan. Det var också där jag öppnade min dator och gjorde mig redo för första arbetspasset – brainstorma lösningar. Inte tänka, bara skriva ner allt som kom upp. Förmiddagsfikat väntade och jag var mätt efter frukosten. Det blev en frukt och kaffe medan jag konstaterade att den där mjukglassen fick vänta till eftermiddagen men härligt att se de andra konferensgästerna ta för sig.

 

 

ANDRA ARBETSPASSET I QUALITY GRAND HOTELS FOAJÉ

Andra arbetspasset börjades på och nu hade jag 90 minuter till att välja ut det som kändes bäst efter första övningen. Samt också kika på de andra delarna i livet, vad behöver jag där? Vad har jag mer som eventuellt kan ”störa” i livet, hur ska jag göra då? Vad är viktigt och var ska mitt fokus ligga, hur ska min prioriteringslista se ut i höst? Vid 11.00 hade jag onlinemöte med ett konsultuppdrag och då satte jag mig i foajén som jag älskar! Det är relativt nyinrett, åt det mörkare hållet, speglar i taket och så har vi det här med liv och rörelse, den är härlig. Jag känner mig alltid levande här och just den här dagen var det ett stort konferensgäng som checkade in och deras glädje smittades av.

 

Plötsligt var det dags för lunch och jag hann tänka att det inte känns som jag gör annat än äter. Det serverades strömming och potatismos. Och när kocken passerade, så var jag bara tvungen att berömma. Hur kan något så enkelt smaka så magiskt gott? Mätt och även trött. Det är så jag funkar, jobbar bäst på morgonen, även eftermiddagen och kvällen, men vid lunch där, tar jag gärna en längre paus. Detta är mitt stora råd till dig som vill ha en konferens: utgå från dig, vem du är. Vi är alla olika, och det handlar inte om att följa ett mönster utan ge sig det man själv behöver. Samma med större företag: vad är syftet, vad passar gruppen?

 

 

EN PROMENAD I KRISTIANSTAD CITY

Det blev även en runda på stan. Fixa ärende och sedan slog jag mig ner precis utanför foajén till hotellet, vid den pampiga Heliga Trefaldighetskyrkan. Det är en av norra Europas bäst bevarande renässanskyrkor, och ja, den är mäktig. Jag satt där en stund, njöt av friska luften och kan också ha blundat till. Finns det något bättre än en powernap? Efter 2 timmars lunchpaus var jag nu verkligen redo för, FIKA. Det kändes onekligen både lyxigt, gott och lite som att jag var ett barn på äventyr när jag fyllde på en andra gång av mjukglassen. Och så de små gulliga popcornaskarna.

 

Kaffe på det och jag var redo för nästa och mitt sista steg i min konferens där jag också satte lite punkt, jag var klar. 16.00 mötte Daniela från Discovering The Planet upp för möte om hösten och hur vi tänker oss den, tillsammans men också var för sig. För mig som just hade bestämt min, så kändes det onekligen härligt att låta Daniela vara den första att ta del av min tankar och min plan. Vi avlutade denna dag och konferens med middag i matsalen. God mat som Toast Skagen och en fiskgryta som var något alldeles extra och vi skålade för en lyckad dag och en härlig höst!

 

Sverige, Kristianstad, Quality Grand Hotel

 

HÖSTEN ÄR PÅ INGÅNG

På måndag är det 5:e september och min höst börjar. Jag har lite under sommaren tagit fram min plan, kikat, känt pirret och jodå, det känns rätt att i höst styra min riktning mot:
1. Skriva klart min bok
2. Få in ett till konsultuppdrag
3. Uppdatera min föreläsning utifrån boken

 

Vad ser du fram emot med din höst? Var kommer ditt fokus att ligga? Vilka vanor kommer du att öppna upp för att må ditt bästa jag? Om 4 månader börjar 2023 och jag hoppas att du då både säger och känner att du haft en härlig höst som blev bra istället för ”Oj, hösten bara försvann”. Jag hoppas att du stannar upp och ger dig tid. Tid att fundera på hur du vill att din höst ska vara, din riktning, vad du behöver för att må bra och en liten plan för att också lyckas hålla det, hela vägen. Och nej, din konferens behöver inte vara 30 timmar, 3 timmar är också bra men ge dig själv lite tid, det är du verkligen värd.

 

Vill ert företag också boka konferens på Quality Hotel Grand i Kristianstad, läs mer om deras stora utbud HÄR. Vill eller behöver du istället hålla fokus på rätt saker i höst, läsa mer HÄR.

 

Sverige, Kristianstad, Quality Grand Hotel

Sverige, Kristianstad, Quality Grand Hotel

Sverige, Kristianstad, Quality Grand Hotel

 

Translation
How to spend 30 hours on a conferens with your self. Here is Malins story when she did just that at Quality Grand Hotel i Kristianstad, Skåne, Sweden. 

 


Besöket var ett PR-besök i samarbete med Grand Hotell Kristianstad.

Foto: Malin Gustafsson | Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Malin Gustafsson

Det började med fyra gästinlägg om Thailand och nu är Malin en av våra residenta skribenter. Malin är den som kommer skriva mer om aktiva resor, aktiv semester och personlig utveckling. Utöver här hos oss, hittar du Malin på LADDA OM. Företaget där hon erbjuder tjänster som mental träning, att starta företag, föreläsningar och mycket mer.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *