Idag blev det en liten Roadtrip ner på Österlen i goda vänners sällskap. Först blev det en tur med ångtåget i Brösarp och fika. Ångtåget har varit i trafik sedan 1971 på sträcka mellan Brösarp och S:t Olof. Man arbetar för att återskapa en tidsperiod då man reste på träbänkar, stinsen var kung i samhället och lokföraren alla barns idol. Sommartrafiken avslutades tyvärr den 8 september. Men vill man åka, kan man passa på att åka med jultågen som går den 1 och 8 december 2013.

 

Efter det körde vi ner till Friden vid vägs ende i Kivikstrakten, Mellby, för att äta på den ökända pizzerian. Friden är supermysigt ställe med hemtrevlig känsla. Kanske jag inte skulle ha betalt 150 kr för en pizza någon annanstans, tyvärr har jag ätit bättre, men det var absolut värt att betala för att sitta i den miljön. Dagen avslutades med ett besök i den lilla lilla gårdsbutiken Äppelboda. Här fick vi en liten föreläsning av Kerstin om hur det är att producera och sälja produkter av egna råvaror. Så skulle ni åka till Friden för att äta pizza, glöm inte att gå in på Äppelboda Gårdsbutik och handla lite god äppelmust och burkar med hemmagjord marmelad.

 

 

Foto: © Discovering The Planet

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *