I början av 2019 öppnade Sveriges första kattkafé i Stockholm, Java Whiskers. Här fikar du medan vissa katter ligger och sover bredvid. Andra stryker sig runt ditt ben och vill bli klappade. Här får du en stund i mysig atmosfär men det finns också ett syfte bakom och det är att dessa katter ska hitta nya hem.

 

Java Whiskers samarbetar med ett katthem där katterna får en första undersökning av veterinär innan de kommer till själva kaféet. Så att man har status och vet att katterna mår bra. Det finns även möjlighet för privatpersoner som av någon anledning behöver omplacera sin katt att ta hjälp av Java Whiskers. Kattkaféet har plats för nio katter och dessa kan man läsa mera av på hemsidan. “Jag heter Pelle. Född 2018, inlämnad på djursjukhuset, upphittad i Sollentuna. Pelle har opererat bort en klo på vänster framtass. Väldigt social och snäll kille. Han vill ha en kompis hem men ingen dominant.” Hur gulligt som helst!

 

Sverige, Stockholm, Whiskars KattkaféSverige, Stockholm, Whiskars Kattkafé

 

SÅ HÄR FUNKAR DET 

 

Man bokar och betalar för sin tid  på på hemsidan. Det är det begränsat med platser därav bokningen. Då detta är katternas hem, så vill de ha en lugn atmosfär vilket det automatiskt blir med färre människor. Man beställer vad man vill fika på, går in till katterna där man njuter av sin fika, lugnet samt att vara med katterna. Reglerna är tydliga, allt sker på katternas initiativ, man får inte mata eller lyfta upp dem, gå efter dem eller hålla fast dem. Man låter dem komma till en, klappar och kan leka med de kattleksakerna som finns på plats.

 

Vår familj var mycket förväntansfulla inför vårt besök på kattkafé. Vi hade läst på hemsidan, gått igenom reglerna noga och kände nyfikenheten över vad som väntade. Vi beställde fika, tvättade händerna och steg in och här är våra 3 anledningar till att vi tycker att det är värt ett besök.

  • Gillar man katter samt lugn atmosfär, helt klart en lyckad kombination! Detta var det första jag tänkte på, lugnet. Så fridfullt. Ta en kaffe, lugnt och tyst, klappa en katt, ni hör ju själva hur ljuvligt och avslappnade det låter!
  • Genom sitt besök så stöttar man även denna verksamhet där man omplacerar katter, man ger dem en chans till i livet vilket känns fint.
  • Sedan är det ju alltid kul med nya saker, upplägg och prova nytt så det är vår tredje anledning.

 

Vi vuxna rekommenderar också att om tanken är att INTE adoptera en katt utan bara fika och mysa, så hitta argumenten innan besöket för redan på plats kan frågan från barnen komma – ”Snälla, kan vi inte adoptera en katt?” :). Ni hittar och läser mer om Java Whiskers här. Vill du ha tips på fler mysiga fik i Sverige går du bara till kategorin Fikastund.  Och vill du läsa mer om Malin och hennes äventyr gör du det på Ladda om.

 

Sverige, Stockholm, Whiskars Kattkafé

Sverige, Stockholm, Whiskars Kattkafé

Sverige, Stockholm, Whiskars Kattkafé

 

Translation
At Whiskers kattkafé in Stockholm you can have a coffee break at the same time as you cuttle with cute kittens.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Malin Gustafsson

Det började med fyra gästinlägg om Thailand och nu är Malin en av våra residenta skribenter. Malin är den som kommer skriva mer om aktiva resor, aktiv semester och personlig utveckling. Utöver här hos oss, hittar du Malin på LADDA OM. Företaget där hon erbjuder tjänster som mental träning, att starta företag, föreläsningar och mycket mer.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *