Det är mörkt ute. I skenet av de tända stearinljusen funderar jag över den senaste två månaderna över en kopp te. Och det har ju hänt en hel del. Trots att jag hela tiden måste påminna mig om att ta det lugnt, har jag svårt att tacka nej till saker som trillar över min tröskel. Framför allt om det är roliga sådan.

 

Den här tiden på året drabbas jag dessutom av en återkommande extrem trötthet. Jodå, jag dubblar och tripplar doserna av B och D-vitamin, magnesium, men tyvärr har de dålig effekt på kronisk trötthet. För att inte bli superstressad när tröttheten blir värre, har jag detta år, faktiskt redan inhandlat årets julklappar. Nästan två månader i förväg. Något som aldrig hänt förr. Och jag känner mig så avslappnad. Jag har också tagit tag i vårt hem. Jag har plockat bort allt som kan skapa stress och kört en full bil av prylar vi inte behöver till Erikshjälpen.

 

HÖSTLOV MED LÅNADE BARN

 

I slutet på September gjorde jag ett jätteroligt jobb tillsammans med Kolla Kristianstad. Jag fick möjligheten att utforska Kristianstad inför höstlovet tillsammans med sex lånade barn. Barn som i början på dagen inte kände varandra, men som i slutet på dagen höll hand. #underbaraungar. Förhoppningsvis kan det kanske bli en repris till våren.

 

 

EN MÅNAD, TVÅ TJEJFESTER & ETT BARNDOP

 

Vilken månad Oktober varit. Jag började månaden med en efterlängtad tjejfest. En fest som jag tidigare två år fått tackat nej till, för att jag helt enkelt varit för dålig. Hur glad var jag över att få vara med om en kväll fylld av skratt och bubbel. Tack Vicki ♡. Veckan efter var det dags för barndop. Vår älskade och gladaste brorson skulle döpas. Dino. Gladare och sötare unge får man leta efter. Inte ett pip på hela dagen. Bara ett leende i vanlig ordning. Och jag måste nog säga att det är det roligast dop jag någonsin varit på. Bror och hans sambo Maria [well, kanske mer Maria om jag får gissa] hade gjort en jätterolig frågesport om TV, film, musik och spel. Och alla kunde vara med. Det fanns frågor för liten som stor. Och den enorma buffeen med mat måste ju nämnas.

 

 

BRÖLLOP ENGLAND & ROADTRIP I CORNWALL

 

I mitten av månaden var det dags. Flera första-gången upplevelser för mig. Första gången i England. Första gången på Engelskt bröllop. Första gången på The Eden Project och första gången i vackra Cornwall. Och ni som följer mig här på bloggen och på Sociala Media, vet att England har slagit mig med häpnad. Framför allt Cornwall som ligger i södra delarna av England. Här ligger söta, charmiga och pittoreska byar som pärlorna på ett pärlband. Den ena sötare än den andra. Och jag har fått mersmak för både Cornish Pastry, Scones och Full Brittish Breakfast. Behöver jag nämna att vågen visade mer än vad jag hade önskat när vi kom hem?! Självklart kommer mer om bröllopet längre fram, men alla inläggen från England så här långt, hittar ni här.

 

 

DAMFEST MED TVIST

 

Vi hinner inte mer än landa från resan till England, förrän det är dags för nästa damfest. Jag spenderar en helkväll tillsammans med en av kusinerna hos en störtskön böna i Malmö. Och Lottas lägenhet är en av de där som bara inspirerar. Man vill genast hem och möblera om. Det blev många timmar av skratt och åldersdiskussioner i sällskap av god cava och prosecco.

 

 

BLOGGEN HAR FÅTT ETT ANSIKTSLYFT

 

Kanske det inte syns jättemycket, men bloggen har fått ett ansiktslyft. Ett nytt tema har installerats och det kan så klart innebära att lite buggar kan finnas ett tag framöver och att sidan ändras några gånger. Tills jag är nöjd helt enkelt :). Det gamla temat hade inte uppdaterats på länge och det kändes som att bloggen var slö och laddade långsamt. Med det nya temat, kan jag dessutom vara lite mer kreativ. Något som behövs emellanåt. Nu kan ni också prenumerera på inlägg genom att anmäla er här till höger. Då får ni ett mail varje gång det finns en ny artikel att läsa.

 

 

I RESEBLOGGARNAS VÄRLD

 

Som vanligt skrivs det oerhört många bra artiklar bland resebloggarna. Några har dock stuckit ut lite mer. Och andra behöver nämnas av andra anledningar :).

# RESA MEDVETET

Stort grattis till Linda som blivit mamma efter en lång färd dit. Läs mer om hennes resa till att bli mamma, men också hennes inlägg om resor och medvetet resande.

# 4000 MIL

Gunilla har skrivit ett välbehövligt inlägg om klimatdebatten. Hon har breddat perspektivet om klimatfrågan. Flyget är faktiskt bara 2-4 % av klimatpåverkan och vi behöver också prata om de andra frågorna i ämnet. Som konsumtion, biltrafik, båttrafik och husdjur.

# RESFREDAG

Annika är just nu på Mauritius. En ö som vi bara älskade. Följ hennes resa på Instagram vetja.

 

NÄSTA RESA

Redan på söndag åker jag till Ungern. Där ska jag få uppleva Budapest i matens tecken. Jag ska testa allt från takbarer, till Michelinrestauranger och bistros. Men innan dess, ska jag hänga i Trelleborg med familjen.

 

Önskar er alla en fortsatt fin vecka och helg. 

 

 

Translation
October has been an amazing month. 

 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Fina bilder från dopet och kul att jag fick vara med! :-)

    1. Tack Gunilla. Jättebra inlägg i debatten och värt atr lyftas.

  2. Fina bilder från dopet! Och vad kul att vi snart ses! :)

    1. Tack Helena ♡. Så himla kul å hänga med er igen :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *