Värmeböljor i Europa. Värsta genom tiderna. En påminnelse genom temperatur om förändringarna i klimatet och kampen vi snarast bör ta tag i. Samtidigt, klagar jag personligen inte på temeperaturen. Mår ju bättre i värme än kyla. Får man lov att vara tacksam över något som egentligen är väldigt illa i dessa tider?! Men med 5 & 0 i antågande, känner jag att det är dags för mig att sluta be om ursäkt för mina åsikter. För mina känslor. Och för min existens.

 

MEDELHAVSKRYSSNINGEN MED HELA FAMILJEN PÅ HÅRET

Vår efterlängtade familjeresa ligger nu bakom oss. Det tog bara tretton år. Minnen vi kommer ha med oss resten av våra liv. Men hu vad på håret det var att vi alla kom iväg. Av fjorton personer saknade två pass. Men trots att  de ansöktes om i början på Maj, hade de inte kommit i mitten på Juni. Så veckan innan avresa gjordes ny ansökan för internationella id-kort. Dessa kom på håret, på eftermiddagen dagen innan avresa. Men två moment återstod. Antigentester för alla på Kastrup. Kryssningsfartygen som drabbats hårt av pandemin, är oerhört försiktiga med sin säkerhetskontroll. En efter en stod vi där när resultaten kom. Och vi kunde inte andas ut förrän alla fått negativt. “You are all good”. De vackraste orden vi hört på länge. Mer om våra stopp i Venedig, Brindisi, Split och Mykonos kommer så klart.

 

 

CORONA

Efter att ha klarat mig undan Covid sedan den dök upp, blev det så min tur att åka dit. Den sextonde juni åker vi till Aten. Mitt antigentest visar negativt. Dagen innan hemfärd började jag hosta och ha ont i halsen. På ett sätt som jag inte haft sedan jag fick ME/CFS. Kanske enda fördelen med den sjukdomen är att jag inte varit förkyld eller hostat på femton år. Dagen efter att vi kommit hem är jag ännu sämre. Det river i bröstkorgen när jag hostar och gör ont i övre delen av ryggen. Så jag tar ett test. Positivt i princip direkt. Men som min kloka systerdotter sa “Tur i oturen, att det var efter kryssningen”. Kunde inte sagt det bättre själv. Trots att jag nu nästan fyra veckor senare fortfarande hostar och är tröttare än vanligt.

 

 

STÄLLER MIG FRÅGANDE KRING VAD SOM HÄNDER I VÄRLDEN

Att alla bör ha rätt att göra vad vill med sig kropp är en självklarhet för mig. Om det sedan gäller tatueringar eller abort spelar ingen roll. Det som nu händer i USA, och för all del i delar av Europa, känns som ett stort steg bakåt om friheten kring våra egna kroppar. Och hur kan man i USA förbjuda abort och samtidiga främja vapeninnehav?! Helt oresonligt i min värld. Samtidig, om man läser mycket media, närmar vi oss ett tredje världskrig. Enligt en del är vi redan där. Enligt Ryssarna har nu Litauen uttalat krig mot dem. Och avlossas vapen mot Litauen, ja då är vi där. Vad är det som händer? Borde vi inte lägga tid på att ta hand om vår planet, istället för att förstöra den ännu mer? Ja, så då att… fick jag det sagt.

 

Frankrike, Normandie, Le Havre

 

VÅR GENERATIONS TEKNISKA ANPASSNING & GENERATIONSSKIFTE

Att vara 45 plus och influencer har visat sig vara en fördel i dagens sociala medialandskap. Strömningar i världen visar att kvinnor 45 plus är den mest attraktiva målgruppen. Check :). Livserfarenhet och mognad har blivit egenskaper som lyfts som starka positiva fördelar i många branscher och sammanhang som tidigare har varit förknippat med den yngre generationen. Tänk vilken skillnad mot de som var i just denna ålder när vi var tjugo. Då en nybliven 50-åring firades med en käpp inlindad med blommor. Idag är ålder inte något hinder för att lyckas som influencer eller något annat i livet.

 

Vi som generation har vuxit upp i en analog värld, anpassat oss om och om igen till den digitalisering som vi lever med idag. Vi har referenser som för många yngre idag är obegripliga. Två kanaler, freestyle, videoband och videobox, papperskartor och inget Internet. Idag pågår ett nytt generationsskifte. Från bloggar och Instagram till Tik Tok. Många av de influencers som var med tidigt med blogg och Instagram, ser nu sina inkomster minska. Och orkar man inte åter anpassa sig och flytta över till Tik Tok, finns risken att man måste jobba med något annat. Själv härjar jag på Tik Tok en gång i månaden en kvart, och är nöjd med det. Å andra sidan ser jag inte mig själv som influencer utan reseskribent. Och då kan det ju kvitta.

 

 

JUBILEUMSFEST MED ELGOCELL, MINIKONFERENS, STUDENTFEST & EN KONFIRMATION

Det har varit en händelserik vår. Utöver fyra resor, helt galet, har det varit mycket firande. Jag och Malin [Ladda Om] hade en minikonferens på Grand Hotel i Kristianstad, för att diskutera framtida samarbeten och ventilera och lobba idéer. Sedan har det varit både konfirmation, studentfest och Jubileumsfest för vårt företag Elgocell. Det firades tjugo år i helt nya lokaler. Helt overkligt att mannen faktiskt orkat kämpa på i så många år. Att vara egen företagare innebär både frihet, ansvar och risker. Vi har det bästa teamet man kan ha, och många nära och kära dök upp för att fira med oss.

 

 

JONATHAN GHARBI DE MARÉNY SKRIBENT PÅ DTP

Vill presentera en ny skribent på DTP. Jonatan kommer skriva lite mer om mikrobryggerier, drycker och länder som vi än inte besökt. Jonathan Gharbi de Maré har skrivit boken Beer guide to Vietnam och bloggar om öl, vin och resor på Abudhabibeer. Han har bott i Vietnam, Burkina Faso [där han öppnade sitt första hantverksbryggeri], Marocko och Förenade Arabemiraten och har organiserat ölevent och provningar sedan 2013. Nu skriver han på en guide om öl, vin och äventyr i Marockos huvudstad Rabat. Förutom ölintresset lockas han av lite ovanligare resmål. Han skriver ofta för tidningar och magasin och nu blir han också en av residenta skribenter.

 

 

UTVÄRDERING AV ER OMRÖSTNINGEN OM BLOGGENS INNEHÅLL

Tack alla som tog er tid och röstade och tyckte till om bloggens framtid. Och konstigt nog var det något oväntat som framgick. Kategorierna som fick flest röster, var inte de om resor. Ni vill ha mer personliga inlägg :). Det är helt, helt oväntat. Jag har ju i princip försökt gå ifrån personliga inlägg då vi med flera skribenter går allt mer mot ett Resemagasin. Jag trodde också att inlägg om Sverige skulle hamna högt, fel där med :). Gissar att jag får tänka om lite :). Kanske ett Blogazine? Ett uttryck myntat av Ida på Adaras. Det är inte försent att tycka till. Det gör ni i formuläret nedan.

 

Vad skulle du helst vilja att vi skrev om just nu? Så här ser resultatet ut just nu…

1. Personliga inlägg & bilder
2. Researtiklar som vanligt
3. Resetips resten av världen
4. Mer se & göra listor

 

 

Frankrike, Guadeloupe, Västindien, Karibien

 

Translation
This spring has been filled with experiences and family meetings to last me for a long time ahead. Four trips and lots of celebrations to be greatful for. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *