Resebloggare, paketbyte, Care Package

 

Ett kedjebrev pågår bland resebloggarna. I paketform. I en värld där allt har ställts på sin spets och omtanke med medmänniskor och medmänsklighet ifrågasätts, behöver vi peppa och stötta varandra. Och vi, Sveriges Resebloggare, stöttar varandra i paketform.

 

Kedjebrevet bottnar i en typ av “send it forward”. Man byter helt enkel paket med någon, någonstans i världen. Eller i Sverige. Man skickar helt enkelt ett Care package, också kallat Package Swap, till sin destinerade kollega eller vän. Ett paket som kan innehålla precis vad som helst. Favoritgodis, något hemmagjort om man till exempel är konstnärligt lagd, böcker, kryddor, växter. Det är ett fantastiskt roligt sätt att göra en paketresa i miniformat och upptäcka någon annans värld och vardag. Tips på Svenska Resebloggar hittar du här.

 

MITT CARE PACKAGE GICK TILL MARIAS MEMOARER I FINLAND

Min lott föll på att skicka ett paket till Maria på Marias Memoarer. Som bor i Finland. Åh vad många idéer jag hade för vad jag skulle lägga i lådan. Min första tanke var att det skulle vara en Balkanlåda. För jag är ju från Balkan. Men jag är ju också från Skåne. Kanske det borde finnas med något från Skåne. Å jag älskar chili. Kanske en chiliplanta. Kanske hade det varit kul med något att pyssla med. Så det blev lite av allt det. Min favoritresetidning RES. Chilifrön att plantera. Spettekaka från Skåne. Och så lite godsaker från Balkan.

 

 

JAG FICK PAKET FRÅN ÖSTERGÖTLAND OCH HELENA PÅ OH DARLING 

Mitt paket kom från Östergötland och Helena på Oh Darling. Helena är en fantastisk fotograf och har en stor förkärlek för vattenfall, nationalparker, natur och Usa. På hennes blogg hittar du helt otroliga inlägg fullmatade med vackra bilder från hela vår värld. Men framför allt från Skandinavien och Usa. I mitt paket fanns massor av godsaker. Nödvändigt gott godis, vackra vykort tagna av Helena, ett jättefint halsband i form av en drömfångare och en jättefin anteckningsbok att planera framtiden i.

 

 

RESEBLOGGARNAS PAKET

Vi var tjugo resebloggare som skickade paket till varandra. Efterhand som inläggen publiceras kommer jag uppdatera listan här. På bilden nedan kan ni se vår kedja…

Lifsresor – Ett paket kom med posten
Resfredag – Påsklov och veckans fem
Lite Mera Rosa – Det kom ett brev 
Från Stad till Strand – En present som muntrar upp när inget är som vanligt
Oh Darling – Ett uppmuntrande paket i dessa dagar 
Marias Memoarer – Resebloggarnas peppiga Care Package Initiativ
Lycklig och Levande – Med hopp om resa, att få ett Care Package på Posten
Resa Medvetet – Personliga och bra gåbort presenter till den som gillar hållbart och resor.
Fantasiresor – Ett paket kommer lastat med en fantasiresa

 

 

SÅ HÄR GÖR MAN

* Ta kontakt med den / de du vill byta paket med. Berätta var i världen du bor.

* Bestäm hur mycket värdet av paket ska vara och hur mycket det får väga. Vi Resebloggare satte ett värde på mellan 100 och 150 kronor och en uppskattad vikt på två kilo.

* Berätta gärna om du har en allergi.

* Bestäm när paketet senast ska ha skickats.

 

Resebloggare, paketbyte, Care Package (1)

Resebloggare, paketbyte, Care Package (1)

 

Translation
If you feel isolated and can´t travel or meet your friends, why not start a chain of Package Swap. Send a Care Package to a friend or family member with your favourite things. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

11 Comments

 1. Tack för en riktig toppenidé!

  1. Kul att så många var med :).

 2. Tack för denna toppenidé, jag blev så himla glad av ditt paket ❤️ Och söt katt på första bilden, vill jag också tillägga.

  1. Att du blev glad gör mig glad :), Ja han är söt och snäll. Det är den lite mindre katten på en bild längre ner som ställde till lite problem. :). Han grävde som mycket i paketet att jag till sist fick lyfta bort honom hahah.

 3. Så bra idé och så fina dina katter är! :-)

  1. Tack Ann-Louise :). Den lilla grå fick sitt namn Atlas efter ett förslag från Linnea på bloggen Lanclin.

 4. says:

  Åh vilken kul ide! :D

  1. Eller hur :). Finns mycket positivt att göra trots allt. Glad Påsk.

 5. Så kul iniativ detta var verkligen!! :) Och hoppas att du gillar och får nytta av det du fick i ditt paket :)

  1. Tyckte jag med och att så många ville vara med. Självklart jättenöjd, men så klart allra gladast för dina bilder ♡

 6. […] och det här med att älska att resa inte är så himla lätt. Idén kommer från Daniela på Discovering the planet som också organiserade vem som skulle skicka till vem. Jag fick Helena på Oh darling som fick […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *