Otroligt nog har jag fortfarande inte varit i London. Ibland tar man sig inte riktigt tid, till det som faktiskt finns runt knuten. London är en weekendfavorit för oss svenskar och många av oss åker dit flera gånger om året. Och precis som i många andra storstäder finns det många “typiska” turistattraktioner. I London är de kanske mest kända Big Ben, Picadelly Cirkus, The London Eye och Tower Bridge. Och om dessa ställen finns ett otal guideböcker skrivna. Men om man vill uppleva ett annorlunda London, finns det nu en annorlunda guidebok. Mind the Gap. En annorlunda reseguide. Ett annorlunda London.

 

I “Mind The Gap” av Sara Starkström, finns tipsen du inte hittar någon annanstans. Här avslöjas Londons hemliga, gömda och spektakulära sevärdheter. Du får bland annat tips på originella restauranger, pittoreska pubar, annorlunda affärer, mystiska museer och lustiga London. Jag gillar också att det i boken finns tomma sidor för egna anteckningar. Du hittar till exempel tips som;
Yautcha
Michelinbelönad dim sum i ett kinesiskt tehus. Här kan du också uppleva en annorlunda afternoon tea.
B.Y.O.C
En annorlunda bar. “Bring your own coctails”. Du tar med eldvattnet och bartendern blandar.
Hope and Greenwood
En godisaffär från sagornas värld.
Hiphop Karaoke @The Social
Hit går alla hiphopwannabees. Och alla som vågar gå upp på scenen får en gratis öl.
The Phoenix Artist Club
Alla som är någon från West End hänger här. Detta är medlemskrogen för teaterfolk och kändisar. Gatan den ligger på användes för övrigt och också vid inspelningen av Harry Potter.

I boken finns det tips på hemliga barer bakom bokhyllor, innanför kylskåpsdörrar och laundromater. Det tipsas om pizzerian inhyst i en klassisk dubbeldäckare, om paraplyaffären för gentlemän, om cyberpunkaffären med UV-lysande kläder och om livsfarlig zombiejakt på gatorna. Du guidas till Londons brandkårsmuseum, rock n’ roll hotell, restaurangen med operett till efterrätt, herrekiperingen som klär James Bond, lönnpuben med detektiver från 1930-talet och snabbköpet för monster och andra kräk. Detta och mycket, mycket annat finner du i denna hemliga, annorlunda guide till London, staden som har allt du någonsin kan önska dig.

Så om du gillar London och vill upptäcka staden med nya ögon, är det guideboken “Mind The Gap” du måste ha. Du hittar den bland annat på Bokus, Bokia, CDON, och Adlibris. MEN du kan också vinna en här.

TÄVLING!
Om du vill vara med i utlottningen av en bok, skicka ett mail och berätta om ditt favortiställe i London. Eller om du inte varit där, vad du helst skulle vilja se när du åker dit. Dela inlägget nedan och du är med i utlottningen. Nästa fredag drar jag vinnaren och bästa tipset. Tävlingen avslutad.

Källa: [Mind The Gap]
Foto: © Discovering The Planet

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *