resebloggar-1

 

Varje höst delar jag med mig av mina digitala favoriter inför mörka höstkvällar. Under sommaren har jag som kanske många andra haft mycket annat för mig och kommit lite på efterkälken när det gäller läsningen. Men det är det man har de mörka kvällarna till. Så idag delar jag inte bara med mig av några av mina favoritbloggar, men också mina favoritinlägg hos dem. Eftersom det finns så många intressanta artiklar har jag fått dela upp det i två delar. Nästa kommer så fort det är klart.

 

Vill du har fler tips, kan du bara gå tillbaka till inläggen jag gjorde innan sommaren med resebloggarnas egna favoritinlägg versa deras mest lästa inlägg. En serie som blev hela tre delar. Första inlägget. Andra inlägget. Tredje Inlägget. Alla bilderna kommer från bloggarnas egna sidor.

 

JEANETTE SEFLIN
Jeanette Seflin är en av de nyare bloggarna som jag har börjat följa. Hennes bildspråk är fantastiskt och jag inspireras ständigt av både hennes bilder och texter. Hon var nyligen i Georgien, och bilderna därifrån kan inte beskrivas som annat än magiska.

jeanette-seflin-kazbegi-georgien

 

29 GRADER
Jag får ofta frågan vad man ska ha för kamera. Och eftersom jag fortfarande ser mig själv som amatör när det gäller fotografi, har jag svårt för att svara på frågan. Allt handlar om hur mycket tid man vill lägga på sitt fotograferande. Förvisso tar en systemkamera bättre bilder, men det kräver också att man måste lära sig mycket mer om sin kamera. Här berättar Christine jättebra om de olika kameramodellerna som finns. Hos Christine hittar man dessutom jättemycket fin inspiration om Costa Rica och Bali.

29-grader-echo-beach_bali

 

SANNA ROSELL
Sanna är en av de som inspirerar mig när det gäller att skriva och fotografera. Både hennes berättelser och bilder håller hög kvalitet. Några av mina favoritartiklar från Sanna är om Colombia och om Strutsliv på Mallorca.

sanna-colombia

 

GEO TRAVELER´S NICHE
Att välja ett specifikt inlägg hos Lola är svårt. Det finns många. Hon har vunnit massor med priser och är en av Nat Geo Travelers fotografer. Lola skriver på engelska men hennes bilder talar alla språk. Men så här i kylan kan man behöva inspireras med lite bilder från Seychellerna.

lola-seychellerna

 

TRAVELER´S EDITION – DRYDÉN 
Daniel har nästan ett helt unikt skrivspråk. Nästan, han håller en klass som jag bara sett hos Fredrik Backman tidigare. Här kan ni läsa hur han sågar New York med humor och glimten i ögat.

dryden-new-york

 

FANTASIRESOR
Flashpacker. Det är Sofias sätt att resa. Hon är kanske en av de Svenska Resebloggare som fått flest priser för sin blogg och det inte utan anledning. Här hittar du massor med tips från en soloresenär, men också massor med bra tips och listor till flera ställen i världen. En av hennes senaste resor gick till Grönland.

sofia-gronland

 

OH DARLING 
Helena är den målinriktade bloggaren som hela tiden tar sin fotografering till nya nivåer. Hon har ett eget bilduttryck och jag älskar varje bild. Kolla in hennes bilder från en gruvsafari i Tjeckien och från Mesa Arch i Usa.

helena-mesa-arch

 

ÄNTLIGEN VILSE 
Katarinas sida är ren inspiration. Det finns alldeles för många inlägg att välja på. Men hennes Gratisguide till Stockholm är superpopulär och så har han ju varit här i mina hemtrakter i Skåne och bott på Coocon.

katarina-cocoon

 

PÅ VIFT – CATHINKA INGMAN
Cathinkas blogg är också lite ny i min repertoar. Men hennes bilder på Instagram bara tvingade mig till hennes blogg. Att hon dessutom nyligen var i Namibia, ett av länderna högt upp på min önskelista, gör att jag börjat besöka hennes blogg ganska ofta.

cathinka-namibia

 

MARY AF RÖVARHAMN
Ett helt underbart litet inlägg av Linda på båtbloggen Mary Af Rövarhamn som helt enkelt handlar om bananer.

linda-bananer

 

4000 MIL
Jag beundrar verkligen bloggare som kan skriva med humor. Det måste vara det absolut svåraste som finns. Och ändå gör Gunilla det med enkelhet. Ett av mina favoritinlägg är om deras vandring på Gudarnas stig i Positano. Riktigt roligt.

gunilla-amalfi

 

SWEDISH NOMAD
Alexanders egna reseblogg Swedish Nomad är en nykomling bland resebloggarna. Men man har kunnat följa hans resor världen runt länge på Instagram. För ett tag sedan släppte han en riktigt bra artikel som ger dig 55 tips på hur man kan resa samtidigt som man tjänar pengar.

alexander-tips

 

FANTASY DINING
Maria har en spännande blogg. Och hon och hennes numera man äter sig världen runt och oftast blir det temarestauranger. Från Göteborg till Tokyo. Det var ju tack vare henne vi hamnade på Tapas Molecuar när vi var i Tokyo. Men helt otippat är ett av mina favoritinlägg om ett hotell här i Sverige som jag aldrig hört talas om, Islanna Trädhotell.

SAMSUNG CSC

 

MARIAS MEMOARER
Maria är kanske tjejen som är bäst på att dela med sig av sina favoritinlägg och favoritbloggar. Jag är tacksam att hon hinner läsa alla bra inlägg när vi andra sackar efter och dela med sig. Länkkärlek det. Och det bör nämnas, att sådana, såna här inlägg, tar ganska mycket tid. Tusen tack Maria för att du tar dig tid. Dessutom är det hos Maria du hittar det mesta om Teneriffa.

Teneriffa, Stränder

 

FREEDOM TRAVEL
Helena och Peter är verkliga äventyrare. De bor på en husbåt. Reser gärna med husbil, men inte bara. Hos dem kan ni läsa om deras äventyr dagligen. Våra vägar mötes första gången utomlands. I Bonifacio på Korsika. Och sedan igen i Budapest. Ett av deras senaste äventyr gick till Malta. Och om hur man mjölkar getter.

korsika-46

 

Translation:
Autumn is the perfect time to catch up on reading blogs and books. Here are my favourite blog articles right now.

 

Foto: Alla bilder är lånade av de länkade bloggarna. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

33 Comments

 1. Massor av härlig inspiration, bra idé! Trevlig morgonläsning (Mexiko tidzon) och tack för att jag fick vara med. Kul att du gillade mina tips också :)

  1. Självklart. Du har ju levererat den ena efter den andra artikeln i höst och
   delat med dig av så måååånga bra tips. Så tack för det :)… Och Mexiko…
   hade inte varit tråkigt just nu. Skåne är bara sååå grått.

 2. Puss och tack!! Några inlägg jag inte läst som ska bli roligt att grotta ner mig i. Börjar suga i restarmen igen…/Cathinka

  1. Tack själv. Visst gör det. Halva nöjet är ju att drömma och planera :)

 3. Kul att vi är med! Och massor av spännande inlägg att läsa ikapp på.

  1. Gillar verkligen era inlägg. Finns så många bra resebloggar och tyvärr hinner man inte alltid med alla. Men lite har man hunnit läsa :)

 4. Superfint inlägg, tack för bra tips och väldig tydlig uppställning. Guld!

  1. Finns ju så mycket bra där ute. Ibland behöver man tipsa vidare :)

 5. Många fina tips och härligt med länkkärlek! Alla bloggarna känner jag till, men jag kan nog ha missat vissa av inläggen! Tack för att vi fick vara med och hoppas vi ses snart igen, kanske på någon ny intressant plats :)

  1. Vi kanske ses i Stockholm i början på December?

 6. Så himla fint skrivit om många av oss. :) tack :)

 7. Tack för många härliga bloggtips!

  1. Absolut. Alltid kul att kunna lyfta fram bra inlägg.

 8. Åh men vilket fint inlägg! Höstinspiration alltså, kan man aldrig få för mycket av!

  1. Eller hur :). Så ett till på väg…

 9. Her var det virkelig mange gode tips til oss som til stadighet er på søken etter nye spennende reiseblogger å lese. :)

  1. Stort tack för det. Hoppas du hittar lite inspiration :)

 10. Många härliga blogginlägg som jag missat. Roligt att få vara med och kul att du gillade inlägget om trädhotellet. I nästa vecka ska vi bo på ett annat annorlunda ställe. Den här gången blir det 150 meter under jorden :)

  1. Följer så klart. Kan det vara den gamla gruvan i Sala :). Sååå spännande.

 11. Tack så mycket Daniela!!

 12. Nu har jag äntligen läst inlägget. Tack för att jag fick vara med på ett hörn, så fint skrivet! Och en himla bra idé med ett inspirationsinlägg med länkar till specifika inlägg.

  1. Så glad att jag äntligen fick ut det. Du vet ju hur det är, vissa inlägg
   blir bara liggande i arkivet :)

 13. Tack snäll du för dom fina orden!

  1. Inte utan anledning :)

 14. Wow, vilket härligt inlägg!!!

  Jag har precis startat up min blogg (och läsande av bloggar) efter en lååång paus. Nu har jag massa kul att sätta tänderna i :-)

  1. Åh stort tack Sara och vad kul att du hittat till min blogg.
   Stort lycka till med din blogg. Det är ju ganska kul att både
   läsa och skriva :)

 15. Underbar inspiration! Och tack för att jag fick vara med. Nu ska jag klicka mig vidare och fortsätta drömma mig bort från höstmörkret. :)

  1. Tack Christine. Har ju följt dig ett tag och du har såå många bra inlägg.

 16. Massa härlig inspiration! Tänk så bra all bloggar kompletterar varandra. :)

  1. Eller hur? Tänk så olika de flesta ändå är. Det är väl det som är så kul med just bloggeriet,
   att man kan gå sin egen väg och följa sin kreativa ådra. Kanske inte alltid lika lätt för en
   journalist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *