En av våra dagar på Korsika bestämmer vi oss för att hyra bil och göra en roadtrip. Till Bonifacio längst ner i söder. Bilfärden tar oss genom höga berg och många små byar. Inga städer med höga hus. Inga byar överfulla av turister. Bara genuin natur, gammal bebyggelse och vingårdar. Sjuttio är medelhastigheten.

 

Det finns inte många raksträckor på Korsika, däremot många kurviga vägar och hastiga svängar. Vi genade över ön och stannade för lunch i den lilla hamnstaden Solenzara. En liten populär stad för båtfolk. Vi fortsätter vår färd på lite rakare vägar. Var och varannan kilometer ser vi skyltar om försäljning av lokal getost, vin och marmelader. Men denna gången har vi inte tid att stanna. Bonifacio är målet. Lika förtjusta som vi blev i Calvi blir vi nu i Bonifacio. Att de 24 milen ner tog nästan fyra och en halv timme att köra har vi helt plötsligt glömt bort.

 

Den medeltida staden med sina vita kalkstensklippor, kyrkogården med fallfärdiga mausoleer, de vindlande gränderna i labyrinten som är gamla stan, en hamn med båtar i alla storlekar och en promenad kantad med krogar och restauranger. Här kan man titta på båtar, ligga på stranden eller ta sig upp för de långa trapporna till citadellet och gamla stan. Staden som grundades 828 före Kristus och endast har 3 000 invånare. Den alldeles för korta dagen avslutas med ett underbart möte. Tänk att man ibland ska behöva lämna Sverige för att få träffa andra resebloggare. Husbilsbloggen Freedomtravel är också på Korsika och självklart måste vi träffas, och lyckligtvis får vi ihop det i just Bonifacio. När man träffar likasinnade resenärer och bloggare går timmarna fort.

 

Det blev självklart massor av resesnack, galna reseupplevelser [Helena och Peter har många, många fler än vi, vi är nog ganska förskonande] och god mat. Vi kom därifrån med massor av ny reseinspiration om ställen vi inte ens tänkt på som Ukraina, Sri Lanka och Mongoliet. Mongoliet som varit en dröm för mig tidigare gick självklart upp på listan igen. Dessutom visade sig att våra två toppresor var exakt samma, vilket var extra kul så klart. Boracay på Filippinerna och Zanzibar i Tanzania, Helena och Peter gör just nu en ett år lång husbilsresa genom Europa och den följer vi självklart både på Bloggen och på Instagram.

 

Korsika 38

Korsika 39

Korsika 40

Korsika 41 Korsika 42

Korsika 43

Korsika 46

Korsika 45

 

Translation
We did a roadtrip to the south of Corsica, the town of Bonifacio. There we met some fellow travelbloggers, Freedomtravel.

 


Resan var en pressresa och arrangerades av Langley Travel, Svenska Resebloggar och Langley Hotel Méditerranée

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Härliga bilder! Man känner verkligen hur ljuset ligger på och den härliga stämningen i gränderna! Verkligen verkligen roligt att träffas! (Och vi veeet att det är jättesvårt att skilja på husvagn och husbil när man inte är campare ;)) Varma hälsningar från vackra Sardinien! (Om vi jämför hittills så har Sardinien minst lika vackra stränder eller nästan ännu vackrare MEN däremot är Korsika mycket finare när man åker på vägarna. Här på Sardinien kommer man snabbt upp på stora motorvägar där bilarna kör fort, det är fullt av folk osv, så det är tråkigare att köra här, i varje fall där vi varit hittills.)

  2. Jösses, nu har jag varit så där snabb igen :), ser att jag skrivit husbil på ett
    ställe och varit duktigt och sedan gått över till husvagn. Ska självklart rättas
    till ;)… Håller med, Sardinien är med vackert, liknande natur. Ser fram emot
    att höra om er upplevelse av Alghero :)…
    Kram på er och hoppas Helena får en riktigt fin födelsedag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *