Det är mörkt när jag landar i Paris och jag är superglad över att veta att det står en taxi och väntar på att ta mig till hotellet. Jag har för andra gången på några veckor hamnat på flygplatsen Orly i Paris, och jag har inte ändrat åsikt sen förra gången. Jag förstår inte Orly helt enkelt.

 

KÖPENHAMNS FLYGPLATS

Däremot är Kastrup i Köpenhamn en av mina favoriter av många anledningar. Visst, det är inte världens modernaste eller snyggaste, men trots det en av de bästa. Och här kommer varför;
Minivagnar, varför har inte alla flygplatser det, och inte bara några stycken som man får jaga runt efter.
– Det är skyltat precis överallt och man behöver aldrig fundera på om man går rätt. Och inte heller behöver man gå tillbaka en kilometer för att hitta en skärm med avgångstiderna.
– Gott om ställen av växla valuta om man skulle ha glömt.
– En tyst avdelning med liggstolar för den som behöver vila lite innan flyget går.
– Supersmidig säkerhetskontroll.
– Det finns massor av restauranger, kaffer och barer att välja på. Och det aldrig långt till en kaffe och kaka eller en grillad korv.
– Känner man för att fördriva tiden med att shoppa finns här massor med butiker, till och med en H&M.
Tåget tar dig hela vägen till Kastrup. I alla fall från Skåne.
– Den är stor, men inte så stor, att man behöver ta sig med tåg mellan terminalerna.
Need I say more!

 

 

HOTEL CITIZENM

Jag ska under hela resan på det moderna CitizenM vid Gare de Lyon. Här är det första gången jag är med om en liten självincheckning och tycker så klart att det är lite kul. Och för oss Svenskar som gillar att göra det mesta själv, inklusive bära vårt eget bagage, är det perfekt. Här behöver man inte vänta på någon. Att inse att hotellet är en boutiquehotell går inte undvika. Allt är modernt, svart, vitt, rött och och med små genomtänkta konstverk överallt. Jag får ett rum på våning femton, hotellet har sexton. Rummet påminner lite om en Ryokan i Japan och är verkligen ett genomtänkt “small spaces koncept”. Jag gillar så klart.

 

 

KVÄLLSMAT

Fast klockan är elva när jag har checkat in och bott in mig, känner jag att jag bör ta en drink och något att äta. Sashimin på Köpenhamns flygplats var supergod, men det är många timmar sedan och jag valde av någon anledning bort allt med ris. Så jag går ner till hotellets dygnetruntöppna restaurang och bar. Det blir ett glas rött [en helt fantastisk Pinot Noir från Borgougne] och en liten tallrik med kallskuret och ett supergott fruktbröd. Frukosten lär jag hoppa över med all säkerhet.

 

SELFIEN

Mitt selfieförsäk med Eiffeltornet i bakgrunden, visat inte bara hur trött jag är, men också hur dålig jag är på Selfies. Vore det inte för det fär filtret som fixade ringarna under ögonen, hade jag sett ut som en zombie ;).

 

 

Translation:
Here is a little recap oN my first day in Paris. 

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson / Mobilbilder
I Samarbete med: Denna resan är en pressresa arrangerad av Atout France, #feelfrance och #francefr

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Så herlig hotell og flotte bilder. Enig med deg at Orly er en trist flyplass og at Kastrup i alle fall har best shopping :-)

    1. Tack Laila. Jag gillar egentligen flygplatser, men just Orly gillar jag verkligen inte, och inte heller Frankfurt :). Visst är Kastrup bra :)?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *