Om Oktober, höstbilder och om att jag är på väg till Paris

 

Det är ofta det inte blir som man tänkt sig. Vanligen är det ett uttryck jag använder när något gått lite fel på en resa. Denna gången är det raka motsatsen. Bara för några veckor sedan sa jag att resan till Neapel i Italien skulle bli den sista för i år. Att resa är ju det bästa jag vet, men jag vet också att jag ibland måste vara försiktig med vad jag tackar ja till för hälsans skull. Och jag är den första att medge att det inte alltid är så lätt. 

 

PARIS

Men så ibland dimper det ner erbjudanden som man bara inte kan tacka nej till. Denna resan till Paris är en sådan. Jag har ju varit i Paris flera gånger, så det är inte för Paris skull som jag tackade ja, utan för temat på resan. Jag är ingen modebloggare och inte mycket till livsstilsbloggare heller, om man nu inte kallar resandet för en livsstil ;). Men så kom den här resan med fokus på mode och kultur. Kultur är jag ju väldigt bekväm med, men mode är ett ämne som jag är helt okunnig i och önskar att jag vore bättre på. Så genom att tacka ja, känner jag att jag utmanar mig själv och lämnar min bekvämlighetszon lite. Och jag ska erkänna, min absolut första tanke var, “hjälp, jag har inget i min garderob som passar på en sån här resa”. Att klä upp sig för ett fint event, innebär i min värld, kavaj och byxa. Undrar hur långt jag kommer med mina Converse? Kanske Converse vill sponsra ;)? Så de närmaste dagarna ska jag lära mig mer om Coco Chanel, Yves Saint Laurent, Louis Vuitton och modern konst på bland annat MOMA. Som ende Svensk med 40 journalister, redaktörer och bloggare från hela världen. Sjukt spännande.

 

FOTOWORKSHOP PÅ FOTOGRAFISKA I STOCKHOLM

Veckan efter Paris är det dags att åka iväg igen. Då ska jag till Stockholm för att gå en workshop i kamerateknik på Fotografiska. Det blir fokus på att utveckla min tekniska sida i fotograferandet och jag tror också att det kan bli en vändpunkt för mig. Antingen fortsätter jag jobba på att bli bättre på att fotografera med systemkameran, eller så lämnar jag den helt för att gå tillbaka till en mindre och lite lättare kamera, som inte kräver så mycket hjärnverksamhet. För det här med att fotografera med systemkamera är mycket mer jobb än man kan tro. I princip behöver man alltid redigera bilderna och att fotografera i autoläge ger inte per automatik bra bilder bara för att det just är en systemkamera. Tvärtom.

 

SKOTTLAND

Direkt från Stockholm åker jag till Skottland. Och detta är en lite rolig historia. Jag har ju aldrig varit i Storbritannien. Nej, inte i London heller. Så för någon helg sedan hade vi lite 80-talskväll här hemma med goda vänner [ja, både fondue och marängsviss :)], och då kom det här Londonämnet upp igen.
– Men Dani, du måste ju till London!
– Ja, jo, men det lockar mig inte. Varken Storbritannien eller London har någonsin funnits på min önskelista. Möjligtvis Skottland. Skottland skulle jag gärna åka till.
Bra så. Tre dagar senare kommer det i mailen. En inbjudan till en resa… Till Skottland. Hur tackar man nej till det? Kändes lite som någon lyssnat och gärna ville att jag skulle till Skottland. Den resan kommer ta mig till spännande ställen som Edinburgh, Iverness, Lockness och Abeerden. Kanske jag ska börja önska mig större saker ;).

 

DE NÄRMASTE DAGARNA

Allt detta innebär att Oktober helt plötsligt kommer bli väldigt intensiv. Spännande, men intensiv. De här dagarna i Paris kan ni som vanligt följa mig på Instagram och Instastories, men också under taggen #feelparis. Jag ska självklart försöka liveuppdatera bloggen, men vet av erfarenhet, att det sällan blir av. När man landar på hotellet efter en 15-timmars dag är det oftast sängen som lockar och inte mycket annat. Dessutom ska alla attiraljer laddas om, det ska duschas och anteckningar ska skrivas. Här kan du se bilder från mitt allra första besök till Paris för typ 25 år sedan.

 

DAGENS BILDER

Bilderna i dagens inlägg är från en liten höstpromenad i helgen med goa vänner här i Kristianstad. Ytterligare ett av de där ställena jag aldrig besökt, Klackabacken. Tänk vad mycket vi har att upptäcka där vi bor om vi bara vill och letar lite. Bilderna på mig är första försöket någonsin med en systemkamera för en av tjejerna. Sa jag att det inte var så lätt :).

 

Önskar er en fin vecka. / Daniela

 

 

Translation:
I guessed wrong when I said that Naples would my last trip this year. Suddenly I had three trips planned, Paris, Stockholm and Scottland. Exciting. 

 

Foto: © Daniela Nasteska Olsson

 

0
Nyare Inlägg
Äldre Inlägg
Daniela Nasteska Olsson

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

14 Kommentarer

 • Profilbild
  Cathinka - På vift! 2017, oktober 17 at

  Vilken höst!! Verkligen avis på den där lilla Skottlandsturen, du behöver ingen väskbärare;)

  Svara
  • Daniela Nasteska Olsson
   Daniela Nasteska Olsson 2017, oktober 17 at

   Jo :D. Du hade varit den bästa väskbärare ever. Jag hoppas fortfarande att Israel blir av för samma trupp.

   Svara
 • Profilbild
  Susann, the Biveros Effect 2017, oktober 17 at

  Ååh, vilka vackra bilder. Och reseplanerna är inte så fy skam de heller :)

  Svara
 • Profilbild
  Fantasy Dining 2017, oktober 17 at

  Vad kul Daniela:) Låter så spännande. Jag åker också iväg på en riktigt underbara resa imorgon som inte gick att säga nej till. Ibland slår drömmar in.

  Svara
 • Profilbild
  Sanna 2017, oktober 17 at

  Vilken höst! Låter ju underbart – även om det också tar på krafterna och sliter på hälsan, det vet jag med… ;-) Följer dig såklart på dina äventyr, ha så härliga resor Daniela!

  Och Israel… Det lät inte dumt alls. Vilken trupp är spekulanta för den resan?? :P

  Svara
  • Daniela Nasteska Olsson
   Daniela Nasteska Olsson 2017, oktober 17 at

   Tack fina Sanna. Men äventyr e ju så kul. Det var typ jag, Cathinka, Maria, Jeanette och Daniel som skulle åkt. Nu blev det inget den gången :).

   Svara
 • Profilbild
  Helena 2017, oktober 17 at

  Jag hoppas att du får det helt fantastiskt på dina resor! Och jag vet precis hur det är när man säger att man inte ska göra något eller åka på någon mer resa. Men ibland så kan man inte säga nej.

  Svara
  • Daniela Nasteska Olsson
   Daniela Nasteska Olsson 2017, oktober 17 at

   Det samma. Visst är det så. Hade ju hoppats att du och jag skulle hunnit med en höstträff. Får bli en vinterträff :).

   Svara
   • Profilbild
    Helena 2017, oktober 17 at

    Ja, jag hade också velat få till en höstträff. Men, vi får ta en träff i november kanske?

    Svara
    • Daniela Nasteska Olsson
     Daniela Nasteska Olsson 2017, oktober 17 at

     Är helt fullbokad i November :/… Jag är i Stockholm nästa helg, du är inte i krokarna :)

     Svara
 • Profilbild
  Resfredag 2017, oktober 18 at

  Skottland är favorit all time high, men det kanske du vet vid det här laget. Du kommer att ÄLSKA!

  Svara

Lämna en kommentar