Häromdagen , när jag var ute och gick min promenad, gick jag ut med inställningen att jag var turist i ett  främmande land. Jag försökte ha samma inställning och öppna medvetetande som när vi reser. Och ikväll, när jag åkte med den nya flodbåten, Safaribåten, fick jag ytterligare en chans att testa min nya inställning. Och oj, vad vanliga kossor och små broar kan bli exotiska…

De nya specialdesignad potonbåten i vattenriket används som flytande konferens, till fågelskådningar, middagar och till och med vigslar. Det stora “Safaribåten” är drygt 12 meter lång och har plats till mellan 30 och 55 personer. Slutna sällskap får gärna hyra in sig, eller så åker man med obokad på en av turerna som går enligt tidtabell. Läs mer om turerna på Landskapet.

Min normalt ganska snabba kamera, fick ikväll kämpa, mot mörker, disigt ljus och rörelse samtidigt. Trots det kunde jag inte låta bli att trycka av om och om igen. Ändra inställning, prova igen. Inspirationen var bara där helt enkelt. Självklart hade det blivit många fler bilder om vädret var bra, men det innebär bara att det måste bli minst en tur till [vi hade ändå lite tur med vädret, varmt och vindstilla]. Vår natur är fantastisk. Är man dessuotm intresserad av Kristianstads historia, bara måste man åka en tur med Safaribåten. En historia om Kong Christian, om namnbyten på byar, om slaveri ända in på 1940-talet, om våra fåglar, om havsnivån och om hur Kristianstad kom till, är bara några av inslagen i den guidade turen.

Kristianstad räknas som Sveriges lägsta punkt, men är absolut inte lägsta ställe att vara på…
Foto: © Discovering The Planet

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *